Arbres d’Algendar a la revista Càritas Actua de Càritas Espanyola sobre el ODM7 “Salvar nostre planeta”


document0001(NEW001)document0001document0002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

Concentració en contra de la llei de seguretat ciutadana


Una trentena d’entitats de Menorca, entre elles partits polítics, sindicats i organitzacions ciutadanes s’han unit per fer una crida als menorquins a manifestar-se contra la Llei de Seguretat Ciutadana, batejada popularment com a “Llei Mordassa”, dissabte que ve a Maó.

Manifest Llei Mordassa 2015

La trobada, que s’ha convocat dissabte dia 10 a les 12 hores a la Plaça Constitució, persegueix mostrar el rebuig ciutadà a una normativa que dificulta enormement l’objectiu principal que ha de tenir una Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana: garantir l’exercici efectiu dels drets i llibertats de les ciutadanes i ciutadans.

LleiMordassa2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

Si voleu saber més sobre aquest projecte de llei ho podeu trobar al següent enllaç:

http://www.lamoncloa.gob.es/serviciosdeprensa/notasprensa/documents/proyecto_lopsc_11-07-14.pdf

Us adjuntem també, el manifest redactat per les entitats convocants a Menorca i el cartell de la concentració.

Esperem que sigui del vostre interès.

 

Berenars solidaris del carrer Carnisseria a benefici de Càritas


El 3 de gener hi vas haver venda de menjars al carrer Carnisseria de Ciutadella de 10h a 13’30h a benefici de les Càritas Parroquials.

Moltes gràcies per tot!

Càritas Diocesana de Menorca
-
VendaMenjarsSolidadis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

MOLTES GRÀCIES A TOTS!
-

IMG-20150103-WA0000IMG-20150103-WA0008IMG-20150103-WA0007IMG-20150103-WA0006IMG-20150103-WA0005IMG-20150103-WA0004IMG-20150103-WA0003IMG-20150103-WA0002IMG-20150103-WA0001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

Dinar de Nadal Solidari, Terra bar bistró y Cooperativa San Crispín


Dinar de Nadal Solidari, Terra bar bistró y Cooperativa San Crispín.
IB3 Notícies Vespre
http://ib3tv.com/carta

Capítol: 2429
25 12 2014
Min: 24’30”

10857909_522176454588998_3904139990779727511_n

 

 

 

 

 

 

-

 

Participació de Càritas Menorca a Es Debat


Taula Econòmica i Social: “Valoració 2014 i principals reptes del 2015 a Menorca“.

Amb Enric Casas (CAEB), Mar Pons (Càritas Menorca) i David Andreu (Menorca Debat).

http://www.dailymotion.com/video/x2diff2_es-debat-20-12-14-reaccions-opinios-1ra-taula-de-debat_news

esdebat

 

 

 

 

 

 

 

-

 

Programa de Càritas Menorca a “Pueblo de Dios” TVE


Benvolguts i benvolgudes,

Han passat els mesos però aquí està, aquest diumenge, 14 de desembre, a les 11:30 hores, en La 2 de TVE, s’emetrà el primer reportatge dels dos que va gravar TVE a Menorca, per al programa “Pueblo de Dios”.

Es titula “Els hiverns al sol” i fa un recorregut pel programa d’ocupació de Càritas Menorca. Des de l’acolliment fins a la inserció laboral passant per l’orientació, els cursos de formació, els tallers de Mestral i l’empresa social  TIV. També apareix el cas d’un jove que va aconseguir ocupació en una Cooperativa Agrícola que col·labora amb Càritas.

A Internet ho podeu veure EN DIRECTE aquí: http://www.rtve.es/television/la-2-directo

A Internet ho podeu veure, EN DIFERIT, tantes vegades com vulgueu i a l’hora que vulgueu, a partir del dilluns en aquest enllaç: http://www.rtve.es/alacarta/videos/pueblo-de-dios/

La repetició del programa serà el divendres, 19 de desembre, a les 09:30 també en La 2 de TVE.
Esperem que sigui del vostre interès.

 

Amb l’arribada del fred, tornen els Arbres d’Algendar


Bon dia a tothom,

Amb l’arribada ben prest de l’hivern, ja podeu reservar-nos arbres fruiters de varietats locals de Menorca. Ja ho sabeu, certificats ecològics i preparats (reproduïts i engreixats) als tallers pre-laborals d’Arbres d’Algendar, que ens serveix com a eina de formació i inserció socio-laboral.

Al document adjunt, apareixen totes les varietats de que disposam enguany. Els preus, són els mateixos des de fa un parell d’anys (16.50 € en test i 15 € a rel nua…enguany tenim molta cosa en test).

Document: llistat varietats hivern 2014_2015_particulars

Podeu reservar-los abans del dia 23 (si els voleu per regalar per festes) o ja després de reis.

Si no teniu pressa, podeu esperar tranquilament a mitjans o darreries de gener o febrer, que amb l’arribada tan tardana del fred, alguns arbres encara no han perdut la fulla. Us els podem dur a Mestral Ciutadella i Mestral Maó. Pels més passejadors i amb temps, també oferim la possibilitat de baixar al barranc d’Algendar a triar-los (enguany el viver l’hem traslladat allà), de dilluns a dijous de 9 a 13 hores (finca de S’Aranjassa).
El contacte per fer comandes és:
info@arbresalgendar.com o 971386279.

Salut, i gràcies a tots els nostres clients que, any a any, repeteixen i confien en la nostra feina! Esperam que els fruits siguin ben saborosos!

Equip d’Arbres d’Algendar
perfil arbres

 

 

 
-

 

 

 

 

DIA INTERNACIONAL DEL VOLUNTARIAT


DiaVoluntariat

A los voluntarios en el Día del Voluntariado 01

A los voluntarios en el Día del Voluntariado 02

Diari Menorca

Entrevista a Majo Casasnovas, responsable de voluntariat, a “Es matí de Menorca” COPE. min. 22’25” http://www.cope.es/player/esmt4dc&id=2014120414060001&activo=10

 

Presentació del Mercat Social Illes Balears


Us volem informar que el pròxim dimecres dia 3 de desembre a les 19,30h, a la Cooperativa San Crispín (Pol. Industrial d’Alaior), celebrarem l’acte de presentació del MERCAT SOCIAL DE MENORCA (ILLES BALEARS) per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa i convidar a tothom que vulgui a formar-ne part. Una altra economia, basada en els drets i la justícia, és necessària. En les mans de tots i totes està fer-la possible.

Grup promotor (APAEM, COOPERATIVA SAN CRISPÍN, SOM ENERGIA, CÀRITAS MENORCA, GOB, ENTREPOBLES MENORCA)

Jornada de presentació del Mercat Social Illes Balears

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

Campanya Ningú sense Llar 2014 – Dret humà a un habitatge digne i adequat


CARTEL FINAL 2014Campanya Ningú sense Llar 2014.

Llavors d’Esperança – Diari Menorca (24/11/2014)

Jo tenia una casa… i vaig ser feliç mentre vaig viure en ella. La meva casa va ser sempre el meu lloc de referència, on em sentia segur, acompanyat i podia ser jo mateix, allí em sentia persona i formava part de la societat. Després la vida es va complicar, van començar a aparèixer els problemes, tots encadenats, alguns per responsabilitat meva i uns altres anaven sorgint pel context en el qual em trobava i les relacions que anava consolidant amb persones que no em convenien. En molt poc temps em vaig trobar sol, sense recursos en els quals poder recolzar-me, ajudar-me i que m’acompanyessin. Tot el meu món i la meva vida es van enfonsar quan em vaig veure fora de la meva casa, al carrer. És en aquest moment quan ets conscient i t’adones del que perds i el que significa tenir una casa, una llar.

Quan arribes al carrer és perquè no tens un suport; perquè els que tenies no et readmeten. Sents ansietat, frustració, l’autoestima baixa, i abans de res, soledat; molta soledat. Quan arribes al carrer camines molt, acabes amb els peus destrossats; no pots realitzar-te cures o tenir la higiene que voldries, arribant a ser la teva única preocupació el no caure malalt. Quan arribes al carrer i veus a altres persones amb els seus fills i la seva família, tendeixes a comparar amb el que tenies abans, sent inevitable el sentiment de pèrdues i desprotecció. Quan arribes al carrer l’aspecte psicològic fa que estiguis al límit; no tens menjar, no descanses, sents por a robatoris o agressions… trigues a adonar-te que has tocat fons, que vius en una fragilitat constant. Tornar a la família és difícil quan estàs en situació de carrer, sents la pèrdua del seu amor, que gens et sosté, que no tens això que criden “xarxa social” que et recolzi i no et deixi caure.

DOC037

La societat ens converteix en “no éssers humans”. Es comporten així perquè no comprenen; fugen, tendeixen a abandonar-te. Alguns t’arriben fins i tot a dir “t’ho has guanyat a pols”. No han de tenir aquest egoisme, aquesta autodefensa del seu entorn, aquesta por… som persones; un dia vam tenir la nostra casa, el nostre treball, la nostra família… com la resta; ningú està exempt de poder passar per això. Un problema de salut, una depressió… et pot portar al carrer. No triem viure al carrer, sense drets.

Com volem ser un més, volem que se’ns escolti; tenir una casa no es tracta d’un privilegi, és un dret sens dubte. Tenir accés a ella no hauria de ser alguna cosa que ens haguéssim de guanyar, aquesta societat no hauria de permetre fer del sensellarisme un precepte.

Tenir un lloc on tornar, on algú pugui estar esperant-nos, on poder asseure’ns còmodament; un lloc en el qual tinguem una taula per menjar, una dutxa que utilitzar, un llit per dormir… en definitiva, una llar al que arribar, i on poder estar. Per ventura és això demanar massa?

Som molts els que portem viatjant durant molt temps a cap part. No hi ha consciència del cansament físic i mental que això suposa… per això és tan important tenir una destinació. Sempre hi ha una destinació al que les persones arriben. Què hi ha del nostre? On està aquest descans i aquesta seguretat necessaris?


“La teva casa pot substituir al món; el món mai substituirà a la teva casa.” (proverbi alemany)