Arxiu de ‘General’ Categoria

Exposició “No son sólo cucharas” a Maó i la mostra de les artesanies creades per voluntaris i residents de la Residència d’Ancians


Exposició “No son sólo cucharas” a Maó i la mostra de les artesanies creades per voluntaris i residents de la Residència d’Ancians, la inauguració tindrà lloc el proper dilluns 6 de juliol a les 19h. Sala d’Exposicions La Caixa de Maó, c/ Nou, 25.

Aquesta exposició fotogràfica, ha estat cedida per l’artista de Jaén, Lope Campos, en aquest projecte fotogràfic l’artista ha intentat plasmar les situacions més pures i bàsiques de necessitat humana, a través de la humanització d’alguna cosa tan simple, però tan plena de significat i simbolisme com és una cullera buida, de plàstic, de les d’un sol ús.

expo cuchara maos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

Aquestes fotografies, estan essent exposades per Càritas en diferents localitats espanyoles, i els donatius obtinguts per la seva venda, son integrament a benefici de Càritas.

També en aquesta exposició els voluntaris i residents de la Residència d’ancians de Maó presenten una mostra de les manualitats, que han creat durant els últims 3 anys al taller de la residència.

L’exposició romandrà a la sala fins al dissabte 11 de juliol.

Esperem comptar amb la vostra presència!

 

” Laudato Si’ “, encíclica del Pare Francesc, on reflexiona sobre la creació


” Laudato Si’ “, encíclica del Pare Francesc, on reflexiona sobre la creació.

-

Per descarregar l’encíclica completa en format PDF, descarrega-la aquí: https://www.aciprensa.com/docum/laudatosi.pdf

 

AERESS visita Mestral-TIV Menorca en el marco del Proyecto RE-ENCHUFA


En el marco del Proyecto RE-ENCHUFA, desarrollado por AERESS en colaboración con la Fundación Biodiversidad, una delegación de 9 personas, representantes 6 entidades de la red, junto con la Secretaría Técnica, se desplazaron a Menorca a visitar las instalaciones de Mestral-TIV Menorca, entidad socia de AERESS.

El proyecto RE-ENCHUFA tiene como objetivo contribuir al desarrollo de una economía circular y reducir los impactos ambientales asociados a la gestión de los residuos de aparatos eléctricos y electrónicos (RAEE) en base al fomento del proceso de preparación para la reutilización. Se trata de trabajar en el fortalecimiento de la red estatal de centros de preparación para la reutilización en el marco de su definición a nivel legislativo según el recientemente aprobado Real Decreto RAEE y en el perfeccionamiento de los procesos internos de gestión. Para ello, una de las actividades a desarrollar consiste en la visita a buenas prácticas tanto nacionales como europeas, siendo la visita a Mestral-TIV Menorca, proyecto de Cáritas Menorca,  la primera de todas ellas.

Durante esta jornada, los representantes de AERESS visitaron las instalaciones de Mestral-TIV Menorca y conocieron en detalle todo el proceso de gestión de RAEE, con especial hincapié en el centro de preparación para la reutilización. Además, el personal técnico asistente a la visita mantuvo una reunión de trabajo de análisis del Real Decreto RAEE y de sus implicaciones de cara a la actividad de preparación para la reutilización.

AereesMestral

 

 

 

 

 

 

-

*AERESS, la Asociación Española de Recuperadores de Economía Social y Solidaria, es una asociación sin ánimo de lucro en funcionamiento desde 1994. Se constituye como una plataforma, a nivel estatal, de entidades solidarias que se dedican a la reducción, reutilización y reciclaje de residuos, con un objetivo de transformación social y de promoción de la inserción sociolaboral de personas en situación o en riesgo de exclusión social. En la actualidad AERESS representa a 57 entidades especializadas en la inserción socio laboral y la gestión de residuos, con presencia en 15 comunidades autónomas.

 

Entrevista a Clàudia Pons, equip d’ocupació


RENOVACIÓ BOTIGUES SOLIDARIES MESTRAL.

Escolta aquí l'entrevista

 

ConsumResponsableClaudiaPons

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

PRESENTACIÓ MEMÒRIA 2014 CÀRITAS DIOCESANA DE MENORCA


Amb motiu de la celebració del Corpus, el dissabte 6 de juny, Dia de la Caritat – que enguany té com a lema “Què has fet amb el teu germà?”-, l’equip de direcció de Càritas Diocesana de Menorca ha donat a conèixer els aspectes més rellevants de l’acció social i econòmica desenvolupada durant el 2014.

Aquesta memòria recull l’acció desenvolupada per tots els programes de Càritas en l’atenció i acompanyament als més vulnerables.

L’acte s’ha celebrat avui dilluns dia 8 de juny a les 10,30 hores del matí a la sala Calàbria de Càritas amb la presencia del Sr. Bisbe i president Salvador Giménez, el Director Joan Mir i el Secretari General Guillem Ferrer.

Enllaç al document:
https://www.dropbox.com/s/fwarty8eh7wz48m/1-%20Memoria%20CDM%202014.pdf?dl=0

IMG_20150608_104552 IMG_20150608_103808IMG_20150608_103858IMG_20150608_105404

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

MOLTES GRÀCIES A TOTS!


Molts són els motius que tenim per agrair, a tota aquella bona gent que col·labora amb la nostra entitat, al llarg de tot l’any.

Avui volem fer-ho en relació a tres actes que han tingut lloc aquest cap de setmana i que han estat motiu d’alegria per a tots nosaltres:

Divendres capvespre, més de 50 persones ens van acompanyar en la inauguració de la nova botiga MESTRAL de Ciutadella, ubicada al carrer Vila Juaneda, núm. 5. Un nou espai gran, lluminós, modern i agradable, que es suma a la xarxa de botigues que tenim a tota l’Illa, donant suport als diferents projectes d’Economia Solidària.
NovaBotiga5NovaBotiga4NovaBotiga3NovaBotiga2NovaBotiga1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

Aquest espai ha estat possible gràcies a la inestimable dedicació de totes les persones voluntàries que duen el projecte endavant; al companys que han dedicat hores infinites fent una gran feina; a empreses com Es Bosc, que ens van deixar material per decorar el mostrador, i tantes i tantes persones que, amb la seva opció de compra a les botigues solidaries MESTRAL, estan contribuint a fer un món millor.

El mateix divendres al fosquet, al voltant d’unes 300 persones van assistir al concert de SOM GOSPEL que va tenir lloc a la Catedral, en benefici de Càritas. Ells van voler donar suport, a la nostra entitat, fent allò que més els agrada. Els volem agrair el seu entusiasme en fer-ho i també a totes les persones que, amb la seva presencia, faran possible que arribem a més persones.

SomGospel3SomGospel2SomGospel1

 

 

 

 

 

-

Finalment, dissabte al matí, la Banda Municipal de Ciutadella, va dedicar el seu concert de Primavera a la recollida de menjar per donar al servei d’aliments de les parròquies de la localitat, Aliments que són entregats a les persones en situació de més vulnerabilitat.

ConcertPrimavera3ConcertPrimavera2ConcertPrimavera1

 

 

 

 

 

-

Per tot això, des de Càritas Diocesana de Menorca, agraïm profundament a TOTS la vostra ajuda i col·laboració. Amb aquests gestos tots sumem i podem seguir atenent i acompanyant a les persones més empobrides del nostre entorn.

 

MANIFEST, “DIA DE CARITAT 2015”


Ningú pot ser un “sobrant” social

_
En el Dia de Caritat 2015, que es celebra aquest 7 de juny, coincidint amb el Corpus Christi, a Càritas feim una crida a adoptar estils de vida més fraterns. No podem viure d’esquena a la realitat sagnant que representen els més de 5,4 milions de persones que no tenen feina al nostre país, ni els 845 milions amb fam crònica al món, ni les milers de persones que tracten de cercar una vida més digna creuant fronteres.

Descalça’t, trepitges terra sagrada“, és el que plantejam des de Càritas per tocar i transformar aquesta realitat. Passem per la vida sense adonar-nos que contínuament estem trepitjant terra sagrada, cada vegada que algú treu el cap a la nostra vida i ens diu «tenc gana, tenc set, et necessit». La nostra època està marcada per les desigualtats socials, la pobresa, la fam, i sobretot la pèrdua de drets fonamentals… L’exclusió de les persones i les famílies més pobres creix de forma escandalosa. Milions de persones són tirades, «descartades», excloses, a la cuneta de la societat.

Davant aquesta situació d’empobriment i pèrdua de drets, reafirmam, un cop més, la centralitat i la prioritat de la persona humana per sobre de qualsevol interès polític, ideològic o econòmic. Fugim de la «globalització de la indiferència», que ens duu a pensar només en nosaltres mateixos i ens torna insensibles al sofriment del proïsme. Martin Luther King deia: «No em fan mal els actes de la gent dolenta, em fa mal la indiferència de la gent bona».

CÁRITAS cartel caridad CAT

 

 

 

 

 

 

 

 

-

Ha arribat el moment per commoure’ns i moure’ns, per trobar-nos amb el germà caigut. Som guardians del benestar dels nostres germans, guardians dels seus drets. «Ningú pot ser un sobrant social, ningú pot estar exclòs de l’amor i la misericòrdia de Déu», diu el Papa Francesc. La mesura de la nostra grandesa humana i cristiana vindrà determinada per la resposta que donam a la pregunta: Què fas amb el teu germà? «El que fèieu a un d’aquests germans meus més petits, a mi m’ho fèieu –diu Jesús-» (Mateu 25,40).
Per açò us convocam, us emplaçam i us requerim a tots, a una transformació radical d’aquesta societat, per construir una alternativa més humana, fraterna i solidària on:

-
– Tot es posi al servei dels éssers humans, especialment els més empobrits.

– Es garanteixi a tothom l’habitatge, la salut, l’ensenyament i el treball dignes.

– S’asseguri la qualitat dels serveis públics evitant convertir-los en negoci privat.

– Tota la ciutadania pugui disposar d’una renda mínima per viure dignament.

– El capital i les finances estiguin controlats pels poders públics.

– S’asseguri uns serveis socials adequats, que atenguin veritablement als sectors més vulnerables.

– Hi hagi justícia distributiva real perquè el bé comú prevalgui sobre el bé privat.

 

Acompanya’ns i fes-te voluntari de Càritas / Fes-nos arribar el teu donatiu:

Telèfons 971361001 o 971481140 / IBAN: ES24 2056.0012.21.4102000488

 

ASSEMBLEA DIOCESANA DE CÀRITAS MENORCA 2015


“Acollir i acompanyar”

Unes 40 persones s’han donat cita aquest dissabte 30 de maig a l’edifici Calàbria, seu de Càritas Menorca.
L’ASSEMBLEA DIOCESANA DE CÀRITAS MENORCA S’HA CENTRAT EN “ACOLLIR I ACOMPANYAR A LES PERSONES QUE ATENEM”
El Sr. Bisbe Salvador Giménez ha donat inici a l’assemblea amb una pregària i unes paraules de benvinguda, recordant la importància del treball de tots els agents de Càritas a l’illa.

Joan Mir Llorenç director de l’entitat, ha procedit a la presentació de l’assemblea i els punts a tractar en la mateixa.

Després de les diferents intervencions s’ha procedit a aprovar l’acta de l’anterior Assemblea, celebrada el passat 31 de maig de 2014.

En aquest any en el qual el lema de la campanya institucional és “Què has fet amb el teu germà?” s’ha realitzat una reflexió i col·loqui“Acollida i acompanyament des de les comunitats cristianes” a càrrec de Carme Ibáñez, carmelita missionera, on ha compartit la seva experiència en els equips d’atenció de les Parròquies Sant Francesc de Ciutadella, És Roser des Castell i a Càritas Diocesana, durant els últims 3 anys.

També avui s’ha volgut donar un especial agraïment i comiat a la germana Carme, que inicia una nova etapa com ha superiora de la província d’Europa de les Carmelites Missioneres.

El Secretari General, Guillem Ferrer, ha iniciat la seva intervenció recordant que ens trobem en la commemoració dels 50 anys de presència a Menorca, de l’organisme soci-caritatiu de l’església Menorquina, i fent referència a l’escrit “50 anys amb cor” de Rafel Portella, Secretari General sortint.

També ha presentat el format de la Memòria 2014, que es presentarà el proper 8 de juny i les línies d’actuació de l’entitat durant 2015.

Maite Trigueros responsable de l’administració de Càritas Menorca ha avaluat el balanç i liquidació de 2014, que ha estat aprovat, a l’igual que els pressupostos 2015, per l’Assemblea.

Finalment Clàudia Pons de l’equip de programes per l’ocupació ha presentat les novetats de les botigues de roba recuperada de Mestral, que el proper dia 5 inaugura un renovat espai en la c/ Vila Juaneda, 5 de Ciutadella a les 19,30h.

L’Assemblea que també ha estat un espai de consulta, reflexió i de col·laboració posa fi al actual curs i dóna inici a un nou ple de projectes, novetats i treball de tota la diòcesi, com sempre centrat en l’atenció i acompanyament dels més vulnerables de la nostra comunitat.

IMG_20150530_104437IMG_20150530_104730IMG_20150530_104749IMG_20150530_115634IMG_20150530_122552IMG_20150530_130455IMG_20150530_131111

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

FRANCISCO DEFINEIX A CÀRITAS COM «LA SAL, EL LLEVAT I LA LLUM DE L’ESGLÉSIA»


FRANCISCO DEFINEIX A CÀRITAS COM «LA SAL, EL LLEVAT I LA LLUM DE L’ESGLÉSIA» EN UN VÍDEO DIRIGIT A l’ASSEMBLEA GENERAL QUE ES VA CELEBRAR A ROMA EL PASSAT MES DE MAIG

En un vídeo realitzat expressament amb motiu de l’Assemblea General de Càritas Internationalis que va tenir lloc a Roma el passat maig, el Papa Francisco defineix a Càritas com “la sal, el llevat i la llum” de l’Església, que “ofereix un far d’esperança als necessitats”.

 

 

Actes 50 Aniversari Càritas Menorca


Inauguració de la Nova botiga de Càritas Menorca a Ciutadella i Concert a benefici de l’entitat organitzat per “Som Gospel” a la Catedral.

 

El proper divendres  5 de juny, a les 19,30h tindrà lloc la inauguració de la nova botiga Mestral, amb la presència de Mons. Salvador Giménez, Bisbe de Menorca alc/ Vila Juaneda, 5 de Ciutadella.

La botiga substituirà els dos espais existents fins ara al municipi, que es trobaven a la Plç. Concòrdia i al c/ Puríssima. Es tracta d’un local més gran, més cèntric i al que hem fet algunes reformes per tal de donar-li aire més modern i actualitzat.

Aquest nou espai es suma a la xarxa dels ja existents i que recolzen el projecte Taller Mestral, gràcies a la col·laboració de tantes persones voluntàries que formen part de l’equip de Càritas.

La filosofia que sosté aquesta Xarxa de Botigues Solidàries de Càritas, no és altra que posar a l’abast de la ciutadania el resultat de l’acció d’inserció social i laboral que es treballa als tallers prelaborals de Mestral, on la recuperació de roba de segona mà i altres productes suposen afavorir una nova alternativa solidària i mediambiental.

Aquest mateix dia a les 21h a la Catedral, el grup “Som Gospel” oferirà un concert a benefici de Càritas, en commemoració del 50 aniversari de l’entitat. Volem aprofitar per fer-los arribar el nostre més sincer agraïment.

CARTELL SMG_CARITAS_2

Les entrades (donatiu de 5€) es poden trobar a:

• Ciutadella, Oficines Càritas Arxiprestal, c/fivaller, 20 i Libreria Pau, c/9 juliol, 23
• Ferreries, Botiga “Mà a Mà”, plaça Espanya.
• Mercadal, Llibreria “Monte Toro”, c/d’en mig, 8
• Alaior, Bar “Ca na Divina”, plaça constitució, 9
• Maó, Oficines Càritas Diocesana de Menorca- Edifici Calàbria, c/Sta. Eulàlia, 83 i  Llibreria Tramuntana, camí d’es Castell, 12

Us animam a participar i celebrar aquests anys junts, al costat dels que més ho necessiten.