Arxiu de ‘General’ Categoria

Actes 50 Aniversari Càritas Menorca


Inauguració de la Nova botiga de Càritas Menorca a Ciutadella i Concert a benefici de l’entitat organitzat per “Som Gospel” a la Catedral.

 

El proper divendres  5 de juny, a les 19,30h tindrà lloc la inauguració de la nova botiga Mestral, amb la presència de Mons. Salvador Giménez, Bisbe de Menorca alc/ Vila Juaneda, 5 de Ciutadella.

La botiga substituirà els dos espais existents fins ara al municipi, que es trobaven a la Plç. Concòrdia i al c/ Puríssima. Es tracta d’un local més gran, més cèntric i al que hem fet algunes reformes per tal de donar-li aire més modern i actualitzat.

Aquest nou espai es suma a la xarxa dels ja existents i que recolzen el projecte Taller Mestral, gràcies a la col·laboració de tantes persones voluntàries que formen part de l’equip de Càritas.

La filosofia que sosté aquesta Xarxa de Botigues Solidàries de Càritas, no és altra que posar a l’abast de la ciutadania el resultat de l’acció d’inserció social i laboral que es treballa als tallers prelaborals de Mestral, on la recuperació de roba de segona mà i altres productes suposen afavorir una nova alternativa solidària i mediambiental.

Aquest mateix dia a les 21h a la Catedral, el grup “Som Gospel” oferirà un concert a benefici de Càritas, en commemoració del 50 aniversari de l’entitat. Volem aprofitar per fer-los arribar el nostre més sincer agraïment.

CARTELL SMG_CARITAS_2

Les entrades (donatiu de 5€) es poden trobar a:

• Ciutadella, Oficines Càritas Arxiprestal, c/fivaller, 20 i Libreria Pau, c/9 juliol, 23
• Ferreries, Botiga “Mà a Mà”, plaça Espanya.
• Mercadal, Llibreria “Monte Toro”, c/d’en mig, 8
• Alaior, Bar “Ca na Divina”, plaça constitució, 9
• Maó, Oficines Càritas Diocesana de Menorca- Edifici Calàbria, c/Sta. Eulàlia, 83 i  Llibreria Tramuntana, camí d’es Castell, 12

Us animam a participar i celebrar aquests anys junts, al costat dels que més ho necessiten.

 

CARRERA A BENEFICI DE CÀRITAS MENORCA, ROTARY CLUB MENORCA


Rotary Menorca ha hecho entrega de la recaudación obtenida de su carrera solidaria a Càritas Menorca, la cantidad que asciende a 500 euros ha sido recogida por Guillem Ferrer, Secretario General de Cáritas Menorca, los cuales irán destinados a ayudas de emergencia, para las personas más vulnerables de nuestro entorno que atienden los servicios de acción de base de la entidad.

Gracias a todos!

DonacioRotary15

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

CÀRITAS DIOCESANA DE MENORCA SIGNA UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB EROSKI I INSTAL·LA UN CONTENIDOR AL PÀRQUING DE SANT LLUÍS, PER LA RECOLLIDA DE ROBA EMPRADA


Càritas ha signat un conveni de col·laboració amb la xarxa de supermercats Erosky per instal·lar un contenidor per la recollida de roba emprada. El contenidor s’ha col·locat al pàrquing de l’establiment que la cadena té al polígon de Sant Lluís i no es descarta la col·locació de nous contenidors a altres supermercats Erosky.

IMG-20150519-WA0004

 

 

 

 

 

-

D’aquesta manera, al municipi de Sant Lluís hi h 3 contenidors repartits estratègicament pel poble: Avinguda de la Pau, C/ Son Parruquet i pàrquing de l’Erosky de Sant Lluís.

D’aquesta manera, es facilita una bona recollida del residu tèxtil i al mateix temps, es potencia el taller Mestral en vistes a aconseguir els objectius socials, laborals i mediambientals que Càritas persegueix per tal d’afavorir l’ajuda a les persones que es troben amb una situació de vulnerabilitat.

Càritas agraeix als directius d’aquest supermercat solidari, les facilitats donades i la seva predisposició a participar en els nostres projectes en pro dels més vulnerables, i la suma que fa a les altres empreses Menorquines que estan col·laborant amb els diferents projectes de la nostre entitat.

IMG-20150519-WA0002

 

 

 

 

 

 

-

 

CAIXA COLONYA REPARTE SUBVENCIONES A 14 ENTIDADES DE LA ISLA


Caixa Colonya ha concedido 200.929 euros en subvenciones a 113 entidades de Balears, 14 de ellas de Menorca, a través de las donaciones del programa Estalvi Ètic, que la Caixa Colonya promociona entre sus clientes.

Ayer tuvo lugar en el Molí del Rei de Maó, con presencia del coordinador de Estalvi Ètic de Colonya, Antoni Amengual, el acto de entrega de las subvenciones a la Asociación de Diabéticos (ADIME), la Agrupación Musical de Ciutadella, la AAVV de Sa Colàrsega,laAPIMAdelDoctorComas, Pas a Pas, Càritas Diocesana de Menorca, el consorcio Mestral-GOB, Iglesia Evangélica, Fundació de Discapacitats, GOB, Iglesia Anglicana, Soncirc, Asociación de Esclerosis Múltiple y Proyecto Hombre.

Caixa Colonya dentro del programa de Estalvi Ètic destina también 33.724 euros al fondo de solidaridad para ayudas y emergencias y 11.000 euros al proyecto de urgencias socialesdeCreuRoja.Entotal,CaixaColonya ha donado este año 234.653 euros, un 28 por ciento más que en 2014.

Kiosko y Más - MENORCA DIARIO INSULAR - 19 may. 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

Firma conveni Cooperativa San Crispín


Aquest matí Antoni Aguiló, Gerent de la Cooperativa Sant Crispin d’Alaior, i Joan Mir Llorens, Director de Càritas Diocesana de Menorca, han signat un Conveni de col·laboració. Aquest conveni sorgeix dins els paràmetres de Responsabilitat Social Corporativa i neix del desig d’aquesta empresa, d’ajudar a donar resposta i pal·liar, en la mesura del possible, les necessitats que, l’actual situació econòmica del nostre entorn, ha creat.

Amb aquest acord, des de la Cooperativa, es recolzen projectes de Càritas com el Centre Obert de Sant Francesc, del programa d’infància i joventut, aportant fruita setmanalment per berenar als menors; participant en els sopars de Nit Bona, aportant els productes necessaris, que es reparteixen entre el usuaris de les parròquies, i també per al dinar solidaris del dia de Nadal, que organitza en Doro, del restaurant Terra del Port de Maó.

A més, col·loca espais de recollida d’aliments en les seves quatre tendes i posa a la disposició dels serveis d’aliments de les Càritas Parroquials un llistat d’articles de primera necessitat a preus més assequibles, col·laboraran també en la seva distribució als diferents pobles de l’Illa.

Des de fa algun temps la Cooperativa també col·labora en els programes per l’ocupació, acollint a persones en situació d’exclusió social, per fer pràctiques laborals, i distribuint productes de Comerç Just, a socis i clients, de S’Altra Senalla, projecte de cooperació al desenvolupament d’aquesta entitat.

Càritas Menorca vol agrair l’ajuda que des de la Cooperativa es dóna a tots els nostres projectes i gràcies a la qual, podem seguir atenent a més persones en situacions de dificultat i pobresa. Des de Càritas animem a les empreses menorquines a sumar-se a aquestes iniciatives d’ajuda als que més ho necessiten i recordem que Càritas està oberta a establir relacions amb empreses, fundacions, associacions empresarials i altres agents socials, sempre que la seva activitat i filosofia coincideixin amb els valors que Càritas promou: la solidaritat, la justícia social, el respecte i la igualtat.

ConveniSanCrispin

 

 

 

 

 

 

-

 

CONCERT A BENEFICI DE CÁRITAS ORGANITZAT PER LA BANDA MUNICIPAL DE CIUTADELLA


De tots és sabut, que en els darrers anys, moltes persones han patit situacions dures en les seues vides; han perdut la seua feina, han quedat sense ingressos, n’hi ha que no han pogut sol·licitar l’atur, problemes per trobar una nova feina,…Durant aquest temps la societat s’ha mobilitzat envers d’aquestes situacions i molta gent; persones individuals, empreses, organitzacions diverses,… han volgut col·laborar amb Càritas en diverses accions.

Aquest és el cas de la Banda Municipal de Música de Ciutadella que ha volgut organitzar una recollida d’aliments durant el seu concert de Primavera. Aquests aliments aniran destinats a les 4 parròquies de Ciutadella que són les encarregades, cada setmana, de repartir aliments a les persones que Càritas Arxiprestal de Ciutadella els deriva, després d’una acollida i atenció.

Actualment els aliments més necessaris són: llet, oli, tomatigat, conserves de peix, sucre, farina, …

Des de Càritas volem agrair a la Banda de Música aquesta iniciativa i també a totes les persones que faran una aportació. Fa 50 anys que Càritas Diocesana de Menorca ajuda amb l’ajuda de tots.

 

“Molta gent senzilla, fent coses petites en molt de llocs petits, poden canviar el món.”
-
Moltes gràcies a tots!
Càritas Diocesana de Menorca

 

DAVANT LES ELECCIONS DEL 24M


Càritas demana treballar units per un ‘treball digne’ per a tots

“No hi ha pitjor pobresa material que la que no permet guanyar-se el pa i priva de la dignitat del treball”. “La desocupació juvenil, la informalitat i la manca de drets laborals no són inevitables, són resultat d’una prèvia opció social, d’un sistema econòmic que posa els beneficis per sobre de la persona”. Són algunes de les paraules del Papa Francesc sobre el treball i la seva centralitat per a la vida de les persones. Paraules que neixen de l’opció que feim els cristians, seguidors de l’Evangeli de Jesús, de viure servint als altres.

El treball és un mitjà imprescindible de realització personal de la pròpia vocació i un reconeixement de la sagrada dignitat de les persones. Mitjançant el treball construïm la vida social i política, i contribuïm al Pla de Déu per a la humanitat. Si falta la feina, la dignitat humana està ferida. Així s’han expressat els bisbes espanyols, recentment, en la instrucció pastoral, “Església, servidora del pobres”, quan afirmen que “la política més eficaç per aconseguir la integració i la cohesió social és la creació d’ocupació. Però, perquè el treball serveixi per a realitzar a la persona, a més de satisfer les seves necessitats bàsiques, ha de ser un treball digne i estable”. El bisbes afirmen que “una ocupació digna ens permet desenvolupar els propis talents, ens facilita la seva trobada amb altres i ens aporta autoestima i reconeixement social”.

50ANYS

 

 

 

 

 

 

 

 

-

La política econòmica ha d’estar al servei del treball digne.

En aquests dies previs a la campanya electoral dels comicis municipals, insular i autonòmic, a Càritas Diocesana rebem la visita d’alguns partits polítics que volen conèixer de primera mà la nostra visió social de Menorca. Per aquest motiu ens dirigim a tota l’opinió pública per adreçar un missatge d’esperança i una crida a treballar units en la recerca de solucions adequades que facin possible un treball digne per a tots.

És cert que hi ha moltes altres mancances socials com el dret a tenir un sostre, una educació i una cultura, a rebre una atenció sanitària adient, o l’atenció a les franges més vulnerables: infants menors d’edat i dones en perill d’exclusió, presos, malalts, gent gran desatesa… Per a Càritas totes aquestes mancances són importants i dignes d’atenció, però, promoure i crear un entorn propici al treball decent és essencial per fer front als canvis actuals de creixent injustícia social i desigualtat, reforçant al mateix temps la dignitat humana i contribuint al bé comú.

A Espanya, a Europa, i a tot el món, i per suposat també a Menorca, l’accés a un treball decent ha de ser un objectiu prioritari de les polítiques públiques i de les organitzacions socials, empresarials i sindicals. És necessària l’articulació de polítiques de cara a la consecució d’aquest objectiu.

Càritas Diocesana de Menorca reafirma els seu compromís de treballar per atendre els més necessitats, i a unir esforços per a posar tot el que som en la recerca i consolidació de llocs de treball dignes, que facilitin la convivència social i la vida de les nostres famílies menorquines. Des de fa més de 50 anys Càritas treballa a Menorca al servei dels més pobres, i així ho continuarà fent a través dels seus projectes d’atenció, inserció i economia social.

Afirmam amb el Papa Francesc que “el nostre somni vola més alt. No parlem només d’assegurar a tots el menjar, o un ‘decorós suport’, sinó que totes les famílies tenguin ‘prosperitat, sense excepció de cap servei de primera necessitat vital’. I açò implica educació, accés a la cura de la salut i especialment treball, perquè en el treball lliure, creatiu, participatiu i solidari, l’ésser humà expressa i fa créixer la dignitat de la seva vida” (Evangelii Gaudium 192).

A Menorca, malgrat les darreres bones xifres, no som aliens a la creixent injustícia social, a la creixent desigualtat i a taxes d’atur molt superiors a la mitjana europea. Els bisbes espanyols ens acaben de recordar que “l’augment de la pobresa en aquesta crisi ens ha obligat a donar una resposta urgent de primera assistència que consideràvem ja superada al nostre país”. I potser “aquests serveis de beneficència s’han multiplicat tant que en ocasions han restat temps i disponibilitat per poder atendre tasques tan importants com l’acompanyament i la promoció de la persona”. Per aquest motiu, des de Càritas Menorca, ens comprometem a treballar per eliminar les causes estructurals de la pobresa. Uns eixos que volem treballar de forma conjunta amb tots els partits polítics, entitats socials i plataformes empresarials:

• Crear ocupació. Les empreses han de ser recolzades perquè compleixin una de les seves finalitats més valuoses: la creació i el manteniment de l’ocupació. En temps de crisis econòmiques no es pot abandonar a la seva sort als treballadors ja que només tenen els seus braços per mantenir-se.

• Que les administracions públiques, pel que fa a garants dels drets, assumeixin la seva responsabilitat de mantenir l’estat social de benestar, dotant-lo de recursos suficients.

• Que la societat civil jugui un paper actiu i compromès en la consecució i defensa del bé comú.

• Que s’arribi a un Pacte Social contra la pobresa unint els esforços dels poders públics i de la societat civil.

• Que el mercat compleixi amb la seva responsabilitat social a favor del bé comú i no pretengui només treure profit d’aquesta situació.

• Que les persones orientem les nostres vides cap a actituds de vida més austeres i models de consum més sostenibles.

• Que, en la mesura de les nostres possibilitats, ens impliquem també en la promoció dels més pobres i desenvolupem, en coherència amb els nostres valors, iniciatives conjuntes, treballant en “xarxa”, amb les empreses i altres institucions; donant suport, també amb els recursos eclesials, les finances ètiques, microcrèdits i empreses d’economia social.

• Que la dificultat de l’actual moment econòmic no ens impedeixi escoltar el clam dels pobles més pobres de la terra i estendre a ells la nostra solidaritat i la cooperació internacional i avançar en el seu desenvolupament integral.

• i finalment, cultivar amb cura la formació de la consciència sociopolítica dels cristians i de tots els ciutadans de manera que siguem conseqüents i facem efectiu el nostre compromís de col·laborar en la recta ordenació dels afers econòmics i socials.

 

Memòria del Programa d’Ocupació 2014


Càritas Espanyola presenta un any més la Memòria del Programa d’Ocupació, en la qual s’exposen les diferents accions dutes a terme al llarg de 2014 per recolzar a les persones en situació d’exclusió en els seus processos d’accés al treball.

Cáritas Española Memoria Empleo 2014 (29/04/2015)

Càritas segueix treballant per donar suport a les persones que pateixen el problema de l’atur, intentant amb les seves accions millorar el seu nivell d’empleabilitat i augmentar les seves oportunitats al mercat laboral.

Durant el 2014, Càritas Menorca, a través del Servei d’Orientació Laboral, ha atès a 849 persones 362 homes (42,6%) i a 487 dones (57,4%) i ha aconseguit cobrir un total de 87 llocs de feina (42 d’ofertes de particulars i 45 ofertes d’empreses) a través del Servei d’Intermediació Laboral. El 39,1% de les persones ateses són d’orígen espanyol i un 60,9% estrangerr. Per nacionalitat, després dels espanyols, el segon grup més atès ha estat el marroquí (17,5%) seguit dels bolivians (7,2%). El 48,17% té estudis primaris i només un (33,2%) té estudis secundaris o superiors i un 9,5% no té cap estudi.

CaritasConElEmpleo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

D’altra banda, el Programa d’Accions per l’ocupació organitza diferents accions formatives encaminades a millorar les competències i capacitats de les persones que atenem a Càritas. Durant el 2014 s’han realitzat un total de 9 tallers/cursos a Maó i a Ciutadella: Cuina bàsica, Cuidadors d’ajuda a domicili, Horticultura i jardineria, Customització de roba i Tècniques de recerca de feina. En total, han participat 108 persones (27 homes i 71 dones) en aquestes accions formatives. A més, tenim un servei de Feinateca on han participat 21 persones.

Igualment, el Taller Mestral, a través de l’activitat de gestió de residus voluminosos, pretén afavorir la inserció sociolaboral de persones que es troben en risc d’exclusió social. Té com a objectiu general, que els participants aconsegueixin les habilitats mínimes necessàries per dur a terme i mantenir una feina. Actualment a Mestral hi ha 6 pre-tallers de formació laboral. L’any passat, van passar per Mestral 120 persones (86 homes i 34 dones), que tenien concedida una beca de Càritas (31) o una Renta Mínima d’Inserció (68). A més, Càritas, a través del taller Mestral ,ha pogut donar feina a 7 persones en procesos d’inserció sociolaboral.

Finalment, l’empresa d’inserció TIV Menorca, propietat de Càritas Diocesana, va donar feina a a 6 persones amb un contracte d’inserció i va acompanyar en el seu itinerari d’inserció a 37 persones més beneficiàries d’una Renta Mínima d’Inserció, dels quals, 6 van trobar una feina a empreses ordinàries.

_
Càritas Menorca, continuarà treballant i acompanyant a les persones més desfavorides per millorar el seu nivell d’empleabilitat i augmentar les possibilitats de trobar una ocupació que pugui cobrir, al manco, les seves necessitats bàsiques dignament.

 

CÀRITAS AGRAEIX ALS BISBES LA MIRADA SOCIAL DES DE LES “PERIFÈRIES”


Una Església servidora dels pobres.

Càritas Diocesana de Menorca agraeix als bisbes del nostre país la seva profunda reflexió sobre la realitat social del nostre país que ofereixen a les comunitats cristianes i a tota la societat en la instrucció pastoral “Església, servidora dels pobres”, aprovada per la plenària episcopal d’aquest passat mes d’abril. Un document que posa al centre el missatge i el testimoni de Jesús, que va donar la seva vida per a tots, especialment en defensa dels més desfavorits, escampant un missatge d’amor i de servei com a eix fonamental de la vida humana.

És un motiu d’estímul per a la nostra institució, que és la Confederació oficial de les entitats d’acció caritativa i social de l’església catòlica a Espanya, la mirada que des de les perifèries de la precarietat ens ofereixen els bisbes en aquest document, en el que es fa un anàlisi exhaustiu dels efectes que la vulnerabilitat social ha tingut en els últims anys, i segueix tenint, per tants conciutadans i conciutadanes nostres, víctimes del que el papa Francesc ha definit amb encert com la “cultura del descart”.

Desitjam destacar alguns dels punts de la instrucció pastoral, els continguts ens semblen especialment il·luminadors per als eixos de l’acció i missió de Càritas.

50ANYS

 

 

 

 

 

 

 


Els immigrants, els més pobres

És el cas, per exemple, de l’anàlisi que s’aborda sobre “l’actualitat dels fluxos migratoris i els seus efectes”, que, com assenyala’n els bisbes, “estan reconfigurant Europa”. És important la referència que fan dels immigrants com “els pobres entre els pobres”, a més de recordar que “els immigrants pateixen més que ningú la crisi que ells no han provocat” i que “en aquests darrers temps, a causa de la preocupació del moment econòmic que vivim, se’ls han retallat els seus drets “. Molt significativa és també l’afirmació que es fa en la Instrucció que “els més pobres entre nosaltres són els estrangers sense papers, als quals no se’ls faciliten serveis socials bàsics “.

 

La corrupció, un mal moral

Destacam també la reflexió pastoral que el document fa sobre la corrupció, sobretot pel que suposa de “seriosa ofensa per els que estan patint les estretors derivades de la crisi”. Fem nostres les paraules de la instrucció quan els bisbes assenyalen que “aquests abusos trenquen greument la solidaritat i sembren la desconfiança social” i són “una conducta èticament reprovable”.

En aquest sentit, aplaudim la crida urgent a “recuperar una economia basada en l’ètica i en el bé comú per sobre dels interessos individuals i egoistes”, així com la
constatació que “la crisi no ha estat igual per a tots” i que “per alguns, amb prou feines han canviat les coses”. De gran valentia, a més, és la denúncia, reiteradament expressada per la nostra Confederació, que “aspectes com la lluita contra la pobresa, un ideal compartit de justícia social i de solidaritat -que haurien de centrar el nostre projecte com nació-, se sacrifiquen en nom del creixement econòmic”.

 

Les persones, al centre

Agraïm als bisbes la seva exhortació a “recuperar la dimensió ètica de l’economia, i d’una ètica ‘amiga’ de la persona”. Açò vol dir una cosa tan primordial per Càritas com posar a les persones en el centre de qualsevol model de creixement. En coherència amb açò, els bisbes recorden que “aquesta tasca de restablir la justícia mitjançant la redistribució està especialment indicada en moments com els que estam vivint”, i que resulta “de vital importància per a l’harmonia de la vida social”.

Els bisbes apel·len a la responsabilitat de la comunitat política “de garantir la realització dels drets dels seus ciutadans” i de “promoure les condicions necessàries perquè, amb la col·laboració de tota la societat, els drets econòmics-socials puguin ser satisfets, com el dret al treball digne, a un habitatge adequat, l’atenció de la salut, i a una educació en igualtat i llibertat”. Parlam dels fronts prioritaris de la acció de Càritas per a garantir l’accés cada vegada més precari als drets bàsics dels més vulnerables.

 

Viure una espiritualitat encarnada en els pobres

Especialment inspiradora resulta l’exhortació pastoral que els bisbes ens llancen per viure a fons “l’espiritualitat que anima als que treballen en el camp caritatiu i social”, que “no és una espiritualitat més” sinó una “espiritualitat encarnada i d’ulls i oïdes oberts als pobres, una espiritualitat de la tendresa i de la gràcia”, que és, precisament, la que inspira aquesta sortida a l’escolta de l’altre que defineix el model d’acompanyament de Càritas. Com a Església que som, Càritas no pot tancar els ulls a la realitat sagnant de centenars de mils de persones, imitant l’exemple i el missatge de Jesucrist, el nostre mestre i pastor de la comunitat de seguidors seus.


Propostes

Sabem que “la pobresa no és conseqüència d’un fatalisme inexorable, té causes responsables” i que “darrere la crisi hi ha mecanismes econòmics, financers, socials, i polítics”, tant locals, nacionals com internacionals. Elogiam, en aquest sentit, les propostes que llancen els bisbes al final del document, que van des de la creació de llocs de treball (empreses) o la de garantir drets i mantenir l’estat social de benestar (administracions públiques), fins a que cada un de nosaltres “orientem les nostres vides cap a actituds de vida més austeres i models de consum més sostenibles”. Per aquest motiu Càritas renova el seu compromís a desenvolupar, des de la coherència ètica amb els nostres valors, iniciatives conjuntes i de treball amb xarxa amb empreses i altres institucions socials a donar suport i apostar, també amb els recursos eclesials, per les finances ètiques, els microcrèdits i les empreses d’economia social.

Des de Càritas agraïm la proposta dels nostres bisbes de voler guiar la nostra comunitat cristiana a la recerca de projectes que tendeixen a valorar, especialment, a qui més ho necessita, a aquells que han quedat exclosos de la societat i a pensar, en primer lloc, a favor dels més pobres i desemparats, perquè els “descartats” socialment són els nostres germans.

 

Vetlla de la Mare de Déu, el dia 1 de maig al Santuari de la Mare de Déu del Toro


Des de Càritas Diocesana de Menorca, us convidem a la Vetlla de la Mare de Déu, que cada any se celebra, el dia 1 de maig al Santuari de la Mare de Déu del Toro.

Aquest any, la vetlla la preparen les organitzacions catòliques de cooperació; Justicia i Pau, Mans Unides, Càritas i Redes i les congregacions religioses (CONFER),  que es sumen a la proposta de pregària de la Campanya Nacional “Enlázate por la Justicia” a la que aquestes organitzacions pertànyen. En aquest acte, obert a la participació de les comunitats cristianes i de tota la societat, es posarà l’accent en la responsabilitat urgent d’acompanyar als més vulnerables, als darrers, als exclosos.

Com cada any les persones que vulguin podran pujar al Toro a peu amb torxes. Aquesta pujada es farà a les 21h. I la vetlla es començarà quan totes les perones que hagin pujat a peu hagin arribat.

Pels qui volguin pujar amb autobus, es disposa d’un servei d’autobus des de Mercadal al Santuari.

Per anar-hi en cotxe fins a dalt es necessari fer-ho abans de les 21h ja que després es tancarà la carretera.

Cada parròquia, si ho creu necessari, pot organitzar pel seu compte un servei d’autobús.

Esperem que vos animeu i vos ajunteu a aquesta iniciativa!

EnlazatePorLaJusticia

 

 

 

 

 

 

 

 

-