Arxiu de ‘General’ Categoria

PREMI SOLIDARI ONCE 2014


Premi Solidari 2014 a la nostra empresa d’inserció TIV Menorca SLU, volem agrair a la Delegació Territorial ONCE i al Consell Insular de Menorca per presentar la nostra candidatura. Per a nosaltres és molt gratificat rebre un reconeixement pel treball que fem en favor de la integració de persones en risc d’exclusió social. Rebre aquest guardó ens omple d’orgull, ens motiva i ens dóna força per a continuar fent aquesta difícil feina.

http://caritasespanola.es/economiasolidaria2/archivos/3994

Càritas Diocesana de Menorca

GRUPO ENTRADAFOTO FAMILIAENTREGA TIV

 

 

 

 

 

 

-

 

CÀRITAS COMENÇA A L’ESCORIAL LES SEVES CITES ANUALS D’ANÀLISIS I FORMACIÓ


Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’Assemblea General, que ha donat pas a l’Escola de Caritat i a l’Escola de Formació

Adjuntem Declaració Final de la 71ª Assemblea General de Càritas i NdP de la participació d’agents de Càritas Diocesana de Menorca a la Assemblea i a les escoles d’estiu i caritat.

Declaración Final 71ª Asamblea General Càritas

Nota de Prensa: Citas anuales de análisis y formación en el Escorial


Esperem que sigui del vostre interès.

 

HORARI D’ESTIU MESTRAL MAÓ


MESTRAL MAÓ

Cartell_ESTIU2014_MAO

 

HORARI D’ESTIU MESTRAL CIUTADELLA


MESTRAL CIUTADELLA

Cartell_ESTIU2014_CIUTADELLA

 

 

Avanç de l’informe sobre exclusió i desenvolupament social en les Illes Balears


Després de la presentació de la nostra memòria 2013, la passada setmana, us fem arribar l’avanç de l’informe sobre exclusió i desenvolupament social en les Illes Balears.

Avance de resultados de la exclusión social en Baleares

Aquest document és un primer punt de resultats de l’Enquesta sobre Integració i Necessitats Socials, 2013.

Foessa

 

 

 

 

 

-

L’avanç, forma part del VII informe sobre exclusió i desenvolupament social a Espanya 2014, de la Fundació FOESSA, que serà presentat durant el mes d’octubre al congrés estatal que es celebrarà a Madrid.

La Fundació FOESSA (Foment d’Estudis Socials i Sociologia Aplicada) es va constituir en 1965, amb l’impuls de Càritas Espanyola per la necessitat de conèixer, davant les iniciades polítiques de desenvolupament, la situació social d’Espanya de la manera més objectiva i continuada possible. Des del seu origen, els Informes sobre la situació i el canvi social d’Espanya (1967, 1970, 1975, 1980-83,1994 i 2008) han assenyalat la importància de conèixer la situació social d’Espanya a través de l’anàlisi dels processos en què es manifesta l’evolució social, així com les estructures i tendències que es corresponen amb aquests processos.
Les finalitats de la Fundació FOESSA són: servir al coneixement de la realitat social d’Espanya; ser referent estable i continuat en l’àmbit de l’exclusió social i la sociologia aplicada; oferir un espai de trobada per a persones, grups i entitats que treballen en l’anàlisi social.

Esperam que sigui del vostre interès!

 

Article del projecte “Arbres d’Algendar” de Càritas Menorca a la revista de Càritas Espanyola “Cáritas Actua” nº 10, dedicada a la campanya “Una sola família humana, aliments per a tots”


A continuació trobareu l’article del projecte “Arbres d’Algendar” de Càritas Menorca a la revista de Càritas Espanyola “Cáritas Actua” nº 10, dedicada a la campanya “Una sola família humana, aliments per a tots”.

Cáritas Actua nº 10 Una sola familia Humana0037 Cáritas Actua nº 10 Una sola familia Humana0038 Cáritas Actua nº 10 Una sola familia Humana0039

 

 

 

 

 

 

Jornada de Portes Obertes Arbres d’Algendar, diumenge 15


Us convidam a la Jornada de Portes Obertes que ha organitzat l’equip d’Arbres d’Algendar per diumenge dia 15. Amb aquesta visita, oberta a treballadores, participants, voluntaris, i el públic en general, volem donar a conèixer la feina que s’ha fet de restauració de béns etnològics relacionats amb l’ús racional de l’aigua, amb el cofinançament del Programa LEADER (espais que normalment no estan oberts al públic), a més del projecte d’inserció socio-laboral i recuperació de varietats locals de fruiters.

CARTELL Jornada portes obertes Arbres Algendar (15 juny)

El projecte ens ha donat l’oportunitat de localitzar i recuperar l’ús de l’antiga font de s’Aranjassa, “motor” del sistema hidràulic, amagada de feia més de 20 anys per una densa vegetació (la coneixíem per fonts orals). També s’ha restaurat el sistema de canals de marès que condueix l’aigua, els dos sifons que permeten salvar el camí de les cases, i el tercer safareig, de 90 m3, que hi ha als horts.

Actualment, aquesta aigua permet regar les veles d’arbres fruiters de varietats locals, on s’ubica el banc genètic d’arbres d’algendar, la zona d’engreix de planta jove i l’hort (actualment s’està realitzant un curs d’horticultura i jardineria ecològica). L’aigua sobrant s’aboca al torrent d’Algendar a través dels canals recentment restaurats. Aquest sistema, datat de l’època andalusí, és un exemple d’ús racional de l’aigua. Cal esmentar també que part de les feines s’han realitzat amb persones contractades del servei d’orientació laboral de Càritas, donant així oportunitat a persones en situació d’exclusió social, que han estat formades als cursos o tallers que ofereix l’entitat mitjançant el projecte Arbres d’Algendar.

Així, us esperam diumenge 15 a les 10:30, a les primeres veles després de la casa de Colònies d’ES Canaló, al barranc d’Algendar.

Equip Arbres d’Algendar

-
Jornada de portes obertes “Arbres d’Algendar” @IB3tv @caritasmenorca capítol 916-m minut 35’25..
http://ib3tv.com/carta

 

PRESENTACIÓ DE LA MEMÒRIA DE CÀRITAS MENORCA 2013


Benvolguts/des amics/gues,

Amb motiu de la celebració del Corpus, el diumenge 22 de juny, Dia de la Caritat – que enguany té com a lema “Construint espais d’esperança”-, l’equip de direcció de Càritas Diocesana de Menorca ha presentat avui dia 12 de juny la Memòria 2013 de l’entitat, donant  a conèixer els aspectes més rellevants de l’acció social i econòmica desenvolupada durant el 2013.

Us fem a mans el documents i dades que s’han donat a conèixer avui.

PresentacioMemoria2013
INFORME ECONÒMIC

Informe MEMÒRIA Càritas Menorca 2013

Informe MEMÒRIA Càritas Menorca 2013 (Dades més significatives)

 

-

Esperem que sigui del vostre interès.

Càritas Diocesana de Menorca

 

ORIENTACIONS GENERALS D’ANIMACIÓ DE LA CAMPANYA DE LA CARITAT


En el dia de la Caritat, estem convidats a renovar el nostre compromís amb tots aquells germans que viuen en situacions d’injustícia i pobresa. Ens sentim anomenats a viure des de la Caritat autèntica que és amor i l’entrega incondicional. Com a Fills de Déu i membres d’aquesta gran família humana, hem de comprometre’ns amb la sort dels nostres germans, posar-los en el centre de la nostra vida, assumir com a pròpies les seves desesperances i obrir camins nous de fraternitat i justícia.

És temps d’actuar, de despertar esperança construint alternatives, pensant propostes, engegant noves accions per defensar i revindicar el dret a una vida digna de totes les persones. siguem Bona Notícia. Donem cadascun el pas possible per fer-ho realitat.

Us fem arribar un document orientatiu d’animació d’aquesta campanya on també podeu trobar els actes previstos durant aquesta setmana.

ORIENTACIONS GENERALS CAMPANYA CARITAT 2014 (document pdf)

Esperem que sigui del vostre interès.

Equip Sensibilització
Càritas Diocesana de Menorca

 

Jornades Formatives del Mercat Social


Benvolguts/des amics/gues,

us volem convidar a les primeres JORNADES FORMATIVES DEL MERCAT SOCIAL DE MENORCA que tindran lloc el proper divendres 13 i dissabte 14 de juny a Maó i Es Mercadal.

Us adjuntam el cartell i programa i esperem que us animeu a participar-hi.

-

ProgramaMercatSocial

 

CARTELL JORNADA

 

 


Agrairem que en feu difusió.

Us esperam!!


Junta Promotora del Mercat Social de Menorca