Arxiu de ‘General’ Categoria

CÀRITAS DIOCESANA DE MENORCA POSA LA SEVA INFRAESTRUCTURA AL SERVEI DELS REFUGIATS QUE ARRIBIN A LA NOSTRA ILLA


Càritas demana una canvi en la política migratòria: el control i la por no són la via

Els sagnants i inhumans esdeveniments dels quals estem sent testimonis en la Frontera de l’Est d’Europa (Sèrbia, Grècia, Macedònia…), tot just a un parell de mesos després de la presentació de l’Agenda Europea d’Immigració, a més d’un saldo brutal en vides, i en drames humans, presenta també un saldo d’ineficiència política inacceptable en termes de dignitat i defensa dels Drets Humans, que la nostra societat no pot permetre.

No és només una crisi humanitària la que estam contemplant. És l’estrepitós fracàs d’una política mal anomenada migratòria i que es redueix a un indecent i milionari control de fluxos sostingut sobre el discurs de la por a la invasió del que és diferent a nosaltres. La situació als Cayucos, Lampedusa, Ceuta i Melilla, la situació a Sèrbia, Grècia o Macedònia són conseqüències estructurals d’aquesta desenfocada  política, no les causes.

refugiats

 

 

 

 

 

-

No és només una crisi de refugiats

No podem, ni hem de quedar només en una resposta d’emergència a totes aquelles persones que, efectivament, necessiten de la nostra protecció. Però, la primera passa urgent és oferir-lis una acollida digna i humana.

Per aquest motiu Càritas Diocesana de Menorca es posa al servei de l’administració autonòmica i insular per ajudar a que la nostra Illa sigui també espai d’acollida per a tantes famílies que arriben a Europa fugint de la destrucció, la guerra i la violència sens sentit. Des de la nostra entitat, oferim als governants l’esforç dels nostres professionals, els valors i les mans dels nostres voluntaris i la infraestructura de què disposam per acollir, amb amor de germà, als refugiats que arribin a la nostra Illa.

La realitat que avui vivim és el resultat d’una manca de polítiques coherents que abordin la complexitat de les causes que motiven la mobilitat humana. Falta de coherència en política exterior, en política econòmica, en polítiques de cooperació per al desenvolupament. És el resultat d’una absència de política de cooperació per al desenvolupament que oblida que darrere de cada decisió d’abandonar una casa, un treball i una vida, i en molts casos una família, hi ha una causa d’expulsió (la guerra i la violència, la manca d’oportunitats, el canvi climàtic…).

És el moment d’abordar el repte com a societat i impedir que aquests successos que ens omplen de dolor i vergonya es produeixin de forma cíclica. Però també és hora de ser generosos, de ser acollidors i de tenir les portes obertes de casa nostra per als nostres germans vinguts de països en guerra i envoltats d’una pobresa crònica.

La via de la seguretat no soluciona el problema. No és viable, ni en termes d’humanitat, ni en termes polítics. És el moment de reconèixer l’altre, a qui és diferent i prové d’altres situacions culturals i socials, i no etiquetar-lo com un invasor sinó com un igual amb els mateixos drets, com una aportació positiva a la nostra societat, avui ja diversa culturalment; com un germà en dificultats a qui cal acollir-lo.

Europa i el nostre país no poden perdre aquesta oportunitat per repensar les polítiques migratòries desenvolupades fins a dia d’avui, i posar l’objectiu en protegir les persones que intenten arribar al nostre territori. Cal capgirar la situació i invertir en polítiques per al desenvolupament i d’integració humana.

Ens unim al missatge del papa Francesc que en el seu recent viatge a Amèrica Llatina va “animar a tota la comunitat cristiana i a tota la societat a no tenir por i a demanar un canvi real, un canvi d’estructures. Aquest sistema econòmic, desigual i injust,  -deia el Papa- ja no s’aguanta, no ho aguanten els camperols, no ho aguanten els treballadors, no ho aguanten les comunitats, ni els pobles… I tampoc ho aguanta la Terra, la germana mare terra”.

 

Demanam, idò, als nostres governants que assumeixin amb proactivitat el repte històric de deixar de construir tanques, murs i reixes, i es proposin solucions i polítiques que posin en el centre a les persones, creant vies de protecció i acollida efectives per als refugiats.

Des de Càritas demanam que es generin i es desenvolupin més vies legals d’accés al nostre territori a les persones que han hagut d’abandonar terra i arrels.

 

Demanam que es visibilitzi la mobilitat humana com una oportunitat per a la nostra vella Europa i no un risc. Tenim valors i eixos educatius, i experiència cultural, que han fet de la nostra Europa bressol de millores humanes que avui podem posar a l’abast de qui més pateix, fent un lloc a casa nostra a qui fuig de por de la seva terra, i cercar camins nous convertint el nostre continent en un espai de generositat i convivència social.

 

Càritas Diocesana de Menorca

 

LA NOVA IMATGE DE LES BOTIGUES DE MESTRAL A IB3 TELEVISIÓ


Recupera, recicla, reutilitza…

mestral definitiu 18-05-2015

 

 

 

 

 

-

IB3 Notícies Cap de Setmana
Link : http://ib3tv.com/carta?id=d6f07868-75c0-48a1-b966-afec21a1f0b4
Minut: 21’50”

IMG-20150605-WA0015

 

 

 

 

 

-

 

La planta MESTRAL-TIV de Càritas rep la visita del conseller Javier Ares


Càritas demana al Consorci que faci complir el Pla Director de Residus i tots els voluminosos de l’Illa es derivin a la planta d’inserció social

Maó. Planta MESTRAL-TIV.

El projecte d’inserció social MESTRAL-TIV de Càritas Diocesana de Menorca ha rebut avui la visita del conseller de Medi Ambient i president del Consorci de Residus, Javier Ares. La primera visita del nou conseller de Medi Ambient del CIM ha servit per a conèixer de primera mà el projecte social i medioambiental que Càritas va posar en marxa ara fa set anys.

La planta de Tractament de Voluminosos (MESTRAL-TIV) va nèixer amb l’objectiu de promoure llocs de treball per a personal en risc d’exclusió social (per açò és una empresa d’inserció), així com també per a fer possible la reutilització en voluminosos a la nostra illa de Menorca, i allargar així la vida de l’abocador de Milà.

En els darrers anys el TIV ha disminuït considerablement l’entrada de voluminosos. La planta va ser creada per a tractar 9.000 tones anuals de voluminosos (segons dades del Consorci de Residus quan es va executar el projecte) i en l’actualitat n’acull unes 2.400 com a màxim.

DSC_0627Per aquest motiu Càritas Diocesana de Menorca, a través del seu secretari general, Guillem Ferrer, i el gerent de l’empresa TIV, Rodrigo Carreño, han demanat al conseller Javier Ares que el Consorci faci complir el vigent Pla de Residus de Menorca i iniciï la inspecció i la vigilància del control dels voluminosos que es realitza en cada municipi, a fi que els voluminosos restants arribin a la planta de Maó, tal i com marca la normativa vigent.

El conseller Javier Ares s’ha mostrat agraït per tota la informació rebuda i ha traslladat als directius de Càritas la seva voluntat que el Consorci i el TIV treballin de forma conjunta en bé de Menorca com a Reserva de la Biosfera que és i per allargar la vida de l’abocador de Milà.

DSC_0634Antecedents

El Pla Director de residus estableix que a Menorca poden haver dues plantes de tractament de residus voluminosos, determina la seva ubicació exacta (Maó i Ciutadella) i diu que es poden gestionar en l’àmbit públic o privat.

L’Ajuntament de Maó va cedir en el seu moment els terrenys a Càritas Diocesana de Menorca per a que executàs el projecte de construcció de la planta de tractament de residus voluminosos i la gestionàs a través de l’adjudicació directe i gratuïta d’una Concessió Demanial, concessió basada en el Pla Director de residus. Una iniciativa que es va posar en marxa com a projecte d’inserció per a persones en risc d’exclusió social.

Càritas Diocesana de Menorca disposa de les corresponents autoritzacions administratives per a dur a terme l’activitat dels tractaments voluminosos a Menorca autoritzades pel Govern Balear, i és una de les dues úniques empreses d’inserció social existents a la nostra comunitat autònoma.

 

MONS. SALVADOR GIMÉNEZ VALLS NOU BISBE DE LLEIDA EN EL MOMENT DEL COMIAT


Mons. Salvador Giménez en el moment del comiat.pdf

 

290715 En el moment del comiat Mons. Salvador Giménez0001

 

 

 

 

 

 

-

 

EXPOSICIÓ “NO SON SÓLO CUCHARAS” a Alaior


Per aquells que encara no heu gaudit de l’exposició “No son sólo
cucharas”, que ja ha estat a Ciutadella i Maó, us informem que estarà a
Alaior del 20 juliol al 2 d’agost, a la Sala de l’Ajuntament.

Aquesta exposició fotogràfica, ha estat cedida per l’artista de Jaén,
Lope Campos. En aquest projecte l’artista ha intentat plasmar les
situacions més pures i bàsiques de necessitat humana, a través de la
humanització d’una cosa tan simple, però tan plena de significat i
simbolisme, com és una cullera buida, de plàstic, de les d’un sol ús.

Aquestes fotografies, estan essent exposades per Càritas en diferents
localitats espanyoles, i els donatius obtinguts per la seva venda, son
integrament a benefici de l’Entitat.

L’exposició romandrà a la sala fins al diumenge 2 d’agost.

Esperem que sigui del vostre interès.

Càritas Diocesana de Menorca.-

070715 Exposiciofotograica a benefici de Caritas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

El degà del col·legi balear, Martín Aleñar, va fer entrega a Joan Mir Llorens Director de Càritas Diocesana, un xec solidari de 2.000 euros


El degà del col·legi balear, Martín Aleñar, va fer entrega a Joan Mir Llorens Director de Càritas Diocesana, un xec solidari de 2.000 euros

foto entrega colegio abogados

 

 

 

 

 

 

-

Notícia al diari Menorca:

http://menorca.info/menorca/local/2015/495119/cuatro-nuevos-abogados-tres-cumplen-anos-ejercicio-otros-tres-distinguidos.html

110715 Cuatro nuevos abogados y donativo a Caritas Menorca

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

Art fotogràfic i artesania a Maó, a benefici de Càritas Menorca “No son sólo cucharas” i l’equip de voluntaris de la Residència d’ancians de Maó


070715 Exposiciofotograica a benefici de Caritas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

110715  ARTE FOTOGRAFICO Y ARTESANIA EN MAÓ

 

 

 

-

 

Concert inaugural del 43è Festival de Música d’Estiu de Ciutadella a benefici de Càritas Diocesana de Menorca


Concert inaugural del 43è Festival de Música d’Estiu de Ciutadella a benefici de Càritas Diocesana de Menorca.

Divendres 9 de juliol a les 21,30h, a l’Església del Socors de Ciutadella.

IMG-20150703-WA0003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

Exposició “No son sólo cucharas” a Maó i la mostra de les artesanies creades per voluntaris i residents de la Residència d’Ancians


Exposició “No son sólo cucharas” a Maó i la mostra de les artesanies creades per voluntaris i residents de la Residència d’Ancians, la inauguració tindrà lloc el proper dilluns 6 de juliol a les 19h. Sala d’Exposicions La Caixa de Maó, c/ Nou, 25.

Aquesta exposició fotogràfica, ha estat cedida per l’artista de Jaén, Lope Campos, en aquest projecte fotogràfic l’artista ha intentat plasmar les situacions més pures i bàsiques de necessitat humana, a través de la humanització d’alguna cosa tan simple, però tan plena de significat i simbolisme com és una cullera buida, de plàstic, de les d’un sol ús.

expo cuchara maos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

Aquestes fotografies, estan essent exposades per Càritas en diferents localitats espanyoles, i els donatius obtinguts per la seva venda, son integrament a benefici de Càritas.

També en aquesta exposició els voluntaris i residents de la Residència d’ancians de Maó presenten una mostra de les manualitats, que han creat durant els últims 3 anys al taller de la residència.

L’exposició romandrà a la sala fins al dissabte 11 de juliol.

Esperem comptar amb la vostra presència!

 

” Laudato Si’ “, encíclica del Pare Francesc, on reflexiona sobre la creació


” Laudato Si’ “, encíclica del Pare Francesc, on reflexiona sobre la creació.

-

Per descarregar l’encíclica completa en format PDF, descarrega-la aquí: https://www.aciprensa.com/docum/laudatosi.pdf