Arxiu de ‘General’ Categoria

Càritas comença la celebració del seu 50 Aniversari


Càritas comença la celebració del seu 50 Aniversari

http://menorcaaldia.com/caritas-inicia-la-celebracion-de-su-50-aniversario-en-menorca/
-

logo 50 aniversari

 

 

 

 

 

 

-
CARITAS DIOCESANA COMPLEIX 50 ANYS

ESPECIAL AL DIARI MENORCA
50 ANYS DE CÀRITAS (SUPLEMENT DIARI MENORCA)

_
Full Dominical
https://dl.dropboxusercontent.com/u/42354113/Full_1685_40_2014.pdf

Entrevista al Secretari Gra. Rafel Portella “Es Matí de Menorca” COPE.
50 Anys de Càritas Diocesana de Menorca.
Min: 12´50´´
http://www.cope.es/player/esmat25se&id=2014092514520001&activo=10

Con la mano en el corazón de los pobres
Rafel Portella, Secretari Gra. Càritas Menorca.
http://menorca.info/menorca/local/2014/485891/mano-corazon-pobres.html

El Faristol Menorca amb l’intervenció del Sr. Bisbe Salvador Giménez i el Secretari Gral. Rafel Portella.
Capítol: 20140923120401 min: 34′
23 09 2014
http://ib3tv.com/carta?programId=c5cfac98-7f80-4aec-b9c3-f4969c287381

_
IMG_20140925_195656 IMG_20140925_201121 IMG_20140925_201158 IMG_20140925_201208

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

PRESENTACIÓ DELS ACTES DE CELEBRACIÓ DEL 50 ANIVERSARI DE CÀRITAS DIOCESANA DE MENORCA


Anunci 50 Aniversari

 

Fira d’agricultura ecològica a Ciutadella


L’equip del projecte Arbres d’Algendar us convidam a fer un passeig i conèixer els productes ecològics que els nostres pagesos produeixen a l’illa de manera respectuosa amb el medi ambient.

La cita és dissabte dia 13, de 19 h a 24 h a la Plaça dels Pins, a Ciutadella

Com no, ens hi trobareu donant a conèixer el projecte Arbres d’Algendar, els fruiters de varietats locals de Menorca.

portada arbres

 

 

 

 

-

Divendres 12, a les 21 hores, hi ha diverses ponències relacionades amb l’agricultura ecològica al Saló Gòtic de l’Ajuntament de Ciutadella:

- Xerrada sobre la situació actual de l’agricultura ecològica a les Illes Balears a càrrec de
Miquel Serra, tècnic en agricultura ecològica
-Una experiència agrària ecològica a Menorca, a càrrec de Antoni Moll, pagés de la finca de
Ferreries “La Marcona”, elaborador de pa amb la certificació del Consell Balear de La Producció Agrària Ecològica
-Debat sobre la situació del camp a les nostres illes. Aclaracions sobre el que es
l’agricultura ecològica i les seves implicacions pel medi ambient

Salutacions,

Equip d’Arbres d’Algendar

 

Càritas Diocesana de Menorca inaugura nova botiga de roba de segona mà a Mercadal


Avui dia 12 d’agost, a les 11:30 hores, Càritas Diocesana de Menorca ha inaugurat la nova botiga “de mà a mà” des Mercadal, de venda de roba de segona mà reutilitzada a Taller Mestral.

La botiga “de mà a mà” de Mercadal canvia de lloc. La nova botiga, que substitueix l’antiga que Càritas ja tenia al municipi, a un local de la parròquia, es troba al Carrer Major, 6. Aquesta, pretén donar continuïtat a la consolidació del projecte “de mà a mà” de Taller Mestral, de promoció de la inclusió social i laboral de persones en situació d’exclusió social mitjançant la reutilització de la roba.

L’horari d’obertura s’ha ampliat també, per oferir un millor servei als ciutadans. Aquest estiu es preveu obrir la botiga els matins de 10:30 a 13:00 i els capvespres de 18:00 a 20:30. Els dijous, dia de Mercat, els capvespres es manté oberta en horari de mercat.

Tot això és així gràcies a l’inestimable ajuda de les nostres voluntàries, que dia rere dia es comprometen amb el projecte, obrint la botiga i atenent als clients. Des d’aquí volem aprofitar per donar les gràcies a les nostres voluntàries de sempre, i a les noves incorporacions, perquè sense la seva ajuda el projecte no seria possible.

Càritas Diocesana de Menorca.

IMG-20140812-WA0003IMG-20140812-WA0000IMG-20140812-WA0005

 

 

 

 

 

-

 

Càritas per la protecció dels mes vulnerables, treball infantil


Llavors d’esperança

L’Organització Internacional del Treball (OIT) estima que en l’actualitat són mes de 168 milions els nens i nenes que a tot el món es veuen obligats a treballar, 85 milions d’ells en condicions d’explotació laboral. Avui ha estat proclamat el dia mundial contra el treball infantil, sens dubte una data en la qual Càritas es reafirma en la repulsa davant tan macabre escenari expandit en terres de tot el món, entenent-ho també com a moment per a la continuïtat en l’acció diària per l’eradicació d’aquesta plaga.

Llavors d'esperança1Des de Càritas s’actua en la premissa del treball conjunt amb governs i organitzacions de treballadors, així com d’organismes socials, alguna cosa indispensable en l’engegada d’accions encaminades a l’eradicació de l’explotació infantil. Des de l’entitat s’entén la necessitat de mesures de protecció per als mes vulnerables, línia d’actuació per la qual des de Càritas es dóna cobertura a projectes de llars escola com a la ciutat de Santa Creu (Bolívia) o a Haití per a l’atenció i escolarització de menors en risc de ser explotats laboralment.

Quan pensem en la infància, per a la immensa majoria de nosaltres les imatges no són unes altres que les d’un parc ple de moviment i diversió, nadons embolcats de l’afecte familiar, aules repletes d’ensenyaments, i per descomptat futur… precisament el futur és el que trontolla per a un gran nombre de nens a tot el món, aquests que no poden ni somniar amb les imatges de les quals parlem, ideals que no haurien de suposar més que una realitat irrefutable per a la totalitat de la comunitat infantil.

Si bé associem la paraula infància a belles imatges, hauria de resultar inversemblant i grollera que aquesta vingués acompanyada del verb treballar, sobretot si com la OIT no es considera treball infantil qualsevol activitat laboral duta a terme per nens o adolescents, sinó simplement aquelles que, per la durada de la jornada o per la duresa del treball, els priven de la seva infància, de la seva dignitat i del seu potencial de creixement, afectant al seu desenvolupament mental i físic.

Segons dades de la OIT, l’agricultura és el sector amb major nombre de nens en situació de treball infantil, amb gairebé el 60% del total; la inestabilitat econòmica, així com els desequilibris en les cadenes comercials, o la falta de recursos, són causants també d’aquesta situació de vulnerabilitat insostenible. Des de Càritas s’anima a actuar des de la nostra comunitat a partir de petites accions com la compra de productes de comerç just, que garanteixen l’absència de treball infantil en la seva producció, al mateix temps que combat les causes que el generen procurant millors i mes estables ingressos als recol·lectors o incitant als productors a que destinin la part del que reben per vendre a través d’aquests canals alternatius en projectes comunitaris tals com a escoles.

La societat en la qual vivim està canviant, és ara mes activa, participativa i conscient de la realitat i la importància que cobren petites accions, la injustícia i l’abús són ara més que mai denunciables i motiu de repulsa; en una societat globalitzada com l’actual també l’explotació infantil és cosa de tots. Càritas aposta per l’eradicació del treball en la infància.

May Hernández
Voluntària de Càritas D. Menorca

Llavors d'esperança2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

El president Bauzá rep en audiència als representants del Tercer Sector Social de les Illes Balears


El president José Ramón Bauzá ha rebut en audiència als representants del Tercer Sector Social de les Illes Balears següents: Pere Coli, José Falcó, Colau Terrassa, Marta Soler, Mari Carmen Soler, Sonia Castro, Rafel Company, Aurora Bonet, Jesús Lluna i Carme Muñoz.

En l’audiència, en la qual els representants han presentat les seves propostes per ajudar en la cerca de treball per als col·lectius més desfavorits, han assistit la consellera d’Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps Bosch, i la directora del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Francesca Ramis.

Audiencia3rSector1Audiencia3rSector2Audiencia3rSector3

 

 

 

 

 

 

-

 

Comiat Tònia Florit com a Secretària General de Càritas Menorca


Després de 5 anys en el càrrec, en un emotiu i discret acte, el Sr. Bisbe, D. Salvador, va agrair a na Tònia Florit la seva entrega i treball com a Secretària General al capdavant de Càritas Menorca. Al mateix acte vam assistir diversos companys, així com el Delegat Episcopal Rafel Portella, qui van aprofitar per acomiadar-nos d’ella.

Han estat anys en els quals hem compartit un projecte comú: oració, treball, temps, idees, esperança… esperança perquè tots els nostres esforços i el nostre treball, servissin per recolzar i ajudar als altres.

Volem fer-li arribar la nostra major gratitud per la seva gran dedicació, el seu bon fer, el nostre reconeixement a tots aquests anys de lluita per acompanyar a les persones i defensar els seus drets, sempre amb els més vulnerables al cor.

Des de Càritas Menorca li donem les gràcies i li desitgem el millor en la nova etapa que ara comença.

“Todos los cristianos estamos llamados a cuidar a los más frágiles de la Tierra” (EG209)

DespedidaTonia

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

PREMI SOLIDARI ONCE 2014


Premi Solidari 2014 a la nostra empresa d’inserció TIV Menorca SLU, volem agrair a la Delegació Territorial ONCE i al Consell Insular de Menorca per presentar la nostra candidatura. Per a nosaltres és molt gratificat rebre un reconeixement pel treball que fem en favor de la integració de persones en risc d’exclusió social. Rebre aquest guardó ens omple d’orgull, ens motiva i ens dóna força per a continuar fent aquesta difícil feina.

http://caritasespanola.es/economiasolidaria2/archivos/3994

Càritas Diocesana de Menorca

GRUPO ENTRADAFOTO FAMILIAENTREGA TIV

 

 

 

 

 

 

-

 

CÀRITAS COMENÇA A L’ESCORIAL LES SEVES CITES ANUALS D’ANÀLISIS I FORMACIÓ


Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’Assemblea General, que ha donat pas a l’Escola de Caritat i a l’Escola de Formació

Adjuntem Declaració Final de la 71ª Assemblea General de Càritas i NdP de la participació d’agents de Càritas Diocesana de Menorca a la Assemblea i a les escoles d’estiu i caritat.

Declaración Final 71ª Asamblea General Càritas

Nota de Prensa: Citas anuales de análisis y formación en el Escorial


Esperem que sigui del vostre interès.

 

HORARI D’ESTIU MESTRAL MAÓ


MESTRAL MAÓ

Cartell_ESTIU2014_MAO