Arxiu de ‘General’ Categoria

Festa del Voluntariat Càritas 2015


Enllaç vídeo trobada de voluntaris Càritas Menorca: https://youtu.be/b_MmRzW25B0

_
El dissabte dia 11 d’abril ens hem trobat els voluntaris, participants i treballadors de Càritas en la tradicional festa del Voluntariat, que celebrem cada any en el recinte firal d’es Mercadal, per compartir i agrair, el treball que fan els voluntaris que participen en els diferents projectes de Càritas.

Aquest any ha tingut un caire més festiu, degut a que celebrem el 50º aniversari de Càritas Diocesana a Menorca.

Hem arribat de tots els pobles de l’Illa a les 11.30 h.. El Sr. Bisbe ens ha donat la benvinguda  i hem començat amb una pregaria d’agraïment per aquesta trobada. Seguidament el grup de teatre “Improxou”, amb el seu espectacle improvisat ha animat el matí fins  l’hora de dinar en que hem gaudit de la paella feta com cada any pel nostre director en Joan Mir amb els seus ajudants. Prèviament hi ha hagut una picada de Comerç Just i per postre  un “Braç de Gitano” elaborat pel pastisser, en  Lluís Febrer de Ferreries.

Després de dinar hem compartit experiències i vivències fins a l’hora de partir.

Des de Càritas donem les gràcies a tot el voluntariat per la seva donació i entrega als més necessitats. Tots junts construirem un món ple d’esperança.
Una vegada més volem agrair-vos la vostra donació i entrega als més necessitats. Tots junts construirem un món ple d’esperança.

Moltes graciés a tots.

20150411_11491520150411_12152120150411_13072420150411_130748

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

Multiplica’t per dos


Amb motiu de la Campanya d’Hisenda del 2014, Càritas Espanyola vol recordar als contribuents que es pot marcar simultàniament, a la Declaració de la Renda, la casella per a assignació del 0.7% de l’IRPF a l’Església Catòlica i la casella per a assignació del 0,7% a Altres Finalitats Socials d’interès general.

-
Marcant les dues, estàs col·laborant, al mateix temps i sense cost afegit, amb el 0,7% de la teva base imposable, a l’acció de l’Església i amb un altre 0,7%, a les finalitats socials, des dels quals Càritas, i moltes altres organitzacions, reben fons per finançar part de la seva labor social.

1504cartelDobleX_cas0001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

Recorda: A la declaració de la Renda pots decidir la destinació de l’1,4% dels teus impostos (0,7% Finalitats Socials + 0,7% Església Catòlica)

 

JORNADA DE CUINA DE PROXIMITAT, EDUCACIÓ I FAMÍLIA


Aquest dissabte dia 28 de març, al CEIP Margalida Florit de Ciutadella, l’associació Fra Roger, juntament amb Càritas i el GOB, organitza una jornada sobre “Cuina de proximitat sostenible, escola i família”.

Aquesta jornada pretén popularitzar una gastronomia sana, sostenible i responsable dins l’entorn educatiu i familiar. Apreciar el que menjam i com ho elaboram, prendre consciència de la importància d’una bona alimentació, de l’origen dels productes i d’adquirir uns bons hàbits alimentaris.

FR-EscolaiFamilia FB2

 

10h30: Taller de cuina en família, amb Silvia Anglada i Toni Tarrago de Es Tast De Na Silvia, restaurant ecològic, i el primer restaurant integrat al moviment Slow Food de Menorca; seguint les indicacions de na Silvia i en Toni, els pares i mares, amb els seus fills i filles, cuinaran junts plats amb producte  de proximitat i sostenible, per tal de fomentar l’alimentació responsable i saludable

11h30: Jocs agroecològics, a càrrec de Càritas Menorca i GOB Menorca. Des de fa uns anys treballen conjuntament en temes de consum responsable, ajudant a les escoles a incorporar el producte local i sostenible dins dels menjadors escolars i a integrar aquests valors educatius a la comunitat educativa. Els jocs seran pels infants que vulguin jugar i aprendre sobre les fruites i verdures de temporada, les races autòctones… d’una manera molt divertida!

12h00: Xerrada sobre “Consum responsable en el dia a dia familiar”, a càrrec d’Ernest Fortuny. N’Ernest és un educador compromès amb la sostenibilitat; és pioner en l’educació ambiental, essent un dels fundadors de l’Escola de Natura que va operar uns anys al municipi des Castell; ha estat coordinador de la Fira de la Ciència i ha rebut el premi Pere Prats de Medi Ambient. És també responsable del blog Hort i Feina http://hortifeina.blogspot.com.es/

Aquesta activitat s’emmarca dins dels projectes “Valoració del producte de Menorca a través de la gastronomia”, de l’Associació Fra Roger, i «Bon Profit», del Consorci Mestral-GOB, que compten amb l’ajut del Programa Leader i de la Direcció General de Cooperació i Immigració del Govern de les Illes Balears respectivament. Hi col·labora l’Ajuntament de Ciutadella, cedint les instal·lacions, i l’equip de l’escola CEIP Margalida Florit, fent difusió de l’activitat i participant-hi activament.

Qui s’hi vulgui apuntar ho pot fer saber per missatge de Facebook (Fra Roger), o al correu fraroger@gastronomiamenorquina.com

Esperam que sigui del vostre interès.

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “GRIS” DE TON SOARES A BENEFICI DE CÀRITAS DIOCESANA DE MENORCA


Benvolguts/des.

Dins de les moltes col·laboracions que rebem del nostre entorn, per part d’associacions, empreses, particulars, etc., arriba aquesta vegada la publicació d’un llibre de poemes del qual el beneficis de la 1ª edició seran donats integrament a Càritas Diocesana de Menorca.

EL LLIBRE “GRIS” LA DISSOLUCIÓ DELS SENTITS

“Gris” La Dissolució Dels Sentits. Una selecció de poemes, inflexió i frases soltes, formen el contingut d’aquest llibre que el tu ara lector, tens a les teves mans.

El treball d’escriptor i d’aquelles persones que gaudeixen amb asseure’s a escriure i exposar les seves idees i sentiments en una fulla, preferentment en blanc, no és tasca fàcil. Pocs saben jugar amb les paraules, embullar-les, destrossar-les, trencar-les, matar-les i ressuscitar-les fins a entonar somnis, vivències i veus que criden des del més íntim. Així són aquests poemes: paraules d’un ànima commocionada, que expressen amb dolçor sentiments, records dels millors i més feliços moments i una manera molt personal d’entendre la vida…

Per els  qui coneixem el treball literari de l’autor, sabem que quan escriu ho fa pensant en la vida, en allò que ens envolta, partint del que li és conegut per brindar la seva peculiar visió de la realitat.

De vegades escriu des de l’excitació i l’alegria… unes altres des de la tristesa o la incertesa… però sigui com sigui, sempre desperta en nosaltres el desig de seguir llegint. A través de la seva lectura un s’adona que són les coses senzilles les que ens omplen l’ànima; són les coses senzilles les que ens arriben al cor.

Solament em queda felicitar al poeta per tan emotives línies, profunds sentiments expressats en senzills versos que ens commou llegir. I convidar al lector al fet que encengui la llum dels seus ulls i gaudi de la lectura.

CARTELL GRIS - TON SOARES0001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

L’AUTOR , TOM SOARES.

Aquest és un projecte de col·laboració de Tom Soares, educador físic de professió, artista autodidacte, arribat de Brasil fa més de 7 anys amb la seva esposa a Menorca, per qüestions laborals, va estar dos anys fora però es van enamorar de la nostra illa i van decidir tornar i quedar-se.

En Ton a decidit col·laborar amb Càritas, perquè creu que es l’eina que encaixa en aquest moments que estaiem vivint i també per que vol retorna a la societat el que ell va rebre quan va arribar aquí.

–          En paraules seves: Gris es plasmar  una ilusión, Gris es la Ruptura de un Muro Social muy Grande que es difícil de romper, pero ahí esta,  espero que todos puedan disfrutar  como yo de este trabajo, tanto quien lo lea como quien sea beneficiado de  este trabajo…

–          Alguns vídeos de l’artista interpretant els seus poemes.

https://www.youtube.com/watch?v=fY82NAK6VR4

https://www.youtube.com/watch?v=-_ukErVIJlg

https://www.youtube.com/watch?v=WaepbhjtFvE

https://www.youtube.com/watch?v=5AsFvVEZl9

 

Recorda, Dissabte  28 març,

Presentació del llibre

“GRIS”, LA DISSOLUCIÓ DELS SENTITS

A la Cafeteria Ànima de Ciutadella

(Hotel tres Sants, carrer Sant Sebastià 8)

a partir de les 9h.

 

CÀRITAS MENORCA A PALESTINA


Càritas Menorca participà, juntament amb d’altres 7 Càritas Diocesanes, d’un viatge de treball a Palestina. L’activitat, que va tenir lloc la passada setmana, del 4 a l’11 de març, va estar organitzada per Càritas Espanyola i el grup de treball d’Iniciativa Per la Pau, en el qual coopera Càritas Menorca, i va comptar a més amb la presència del Vicepresident de Càritas Espanyola, D. Jorge Rosell.

Entre els participants va haver membres de Serveis Generals de Càritas Espanyola i Càritas València, Sant Sebastià, Cuenca, Burgos, Saragossà, Tenerife, València, Castelló i Menorca, aquesta última representada per Raquel Hernández, tècnic de la Diòcesi.
L’atapeïda agenda va permetre a les diferents seus apropar-se a la realitat de la comunitat Palestina, especialment a la família cristiana. Intenses hores de treball en les quals, la delegació, va visitar els programes de Càritas Espanyola en les que col·labora amb Càritas Jerusalem, de la mà del Pare Raed Abusahliah, Director de Càritas Jerusalem. A Ramallah, el centre amb projectes d’infància i joventut, a Ain Arik, el projecte de canalització d’aigües fluvials per a reg, un centre mèdic en Taybeh i la visita a moltes altres iniciatives es va compaginar amb reunions de treball amb comunitats catòliques, i amb els seus sacerdots, acostaments que es van mantenir en diferents poblacions palestines com Beit Jala i Nablus.
Com a principal objectiu del desplaçament es va plantejar la necessitat de conèixer, de primera mà, els recursos amb els quals compten els citats projectes,  ambulatoris, cooperatives i centres escolars. Entre d’altres, també es va visitar una presó i un camp de refugiats. Alhora, es van succeir; reunions amb treballadors i voluntaris de Càritas Jerusalem, acostament a familiars i advocats que treballen amb joves i nens, visites a diverses famílies, etc.

Igualment emotiva i esclaridora va ser la visita als tallers de la cooperativa de Holy Land Handicraft, artesans en fusta d’olivera amb els quals Càritas col·labora des del projecte de “Comerç Just”.

La delegació va ser rebuda pel Bisbe auxiliar del Patriarcat Llatí de Jerusalem Mns. William Shomali i per l’ex Patriarca Michel Sabaah, ja jubilat, també es va celebrar una trobada amb l’alcaldessa de Betlem, Vera Baboun, qui va fer lliurament de l’estel de Betlem al Vicepresident de Càritas, D. Jorge Rosell.

Un viatge intens, d’emocions trobades, de sentiments a flor de pell, però amb un missatge d’esperança per part d’un poble que viu amb la confiança en l’arribada d’una pau justa i duradora.

DSC1010DSC1088DSC1209DSC1252DSC1412DSC1449DSC1469DSC2003DSC2004DSC2024DSC2034DSC2065
???????????????????????????????IMG-20150307-WA0009IMG-20150310-WA0004DSC2098IMG_20150305_075431

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

Tres nous contenidors per a la recollida de roba de segona mà


Tres nous contenidors per a la recollida de roba de segona mà

Divendres passat es van instal·lar a Ciutadella tres nous contenidors per a la recollida selectiva de roba emprada, resultat del Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca i Càritas Diocesana de Menorca.
Aquests tres nous contenidors se sumen als sis que ja hi havia instal·lats, amb l’objectiu principal d’aprofitar, reutilitzar o reciclar aquesta roba que els ciutadans ja no utilitzen, i evitar que acabi a l’abocador de Milà com un residu més.

http://www.ajciutadella.org/Contingut.aspx?IdPub=9364

-

Reportatge projecte de roba Taller Mestral “Més roba, més contenidors”

Càritas Menorca, aumenta el número de contenidors per facilitar la recollida de textils.

https://youtu.be/G8hTQmHvrAM

-

Cáritas Menorca recogió 68.000 kilos de ropa en Ciutadella en 2014 | menorca al día

http://menorcaaldia.com/caritas-recogio-68-000-kilos-de-ropa-en-ciutadella-en-2014/
 

Un banc que dona fruits


Un banc que dóna fruits.

Arbres d’Algendar recupera les varietats locals de fruiters d’ençà 2003 i fa una crida per rescatar-ne més antigues

http://menorca.info/…/loc…/2015/491131/banc-dona-fruits.html

DOC005_2

DOC006_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

MÉS ROBA, MÉS CONTENIDORS


El 2014 Caritas va obtenir 220 tones de teixits, i ara incorpora 12 nous punts de recollida per tenir-ne 34 arreu de l’Illa

http://menorca.info/…/…/491095/mes-roba-mes-contenidors.html

DOC003_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

CONFERÈNCIA A CÀRREC DE MNS. ATILANO RODRÍGUEZ MARTÍNEZ, BISBE RESPONSABLE DE CÀRITAS ESPANYOLA I VISITA ALS TREBALLADORS DE CÀRITAS MENORCA


Conferència de Mons. Atilano Rodriguez a Menorca.

http://youtu.be/m5sD7pgQK_w

Atilano

 

 

 

 

 

 

-

Visita de Mons. Atilano Rodriguez a Càritas Diocesana de Menorca, a IB3 Notícies.

Capítol: 2474 min.28’30”

http://ib3tv.com/carta

ib3

 

 

 

 

-

 

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “NO SON SÓLO CUCHARAS” I CONFERÈNCIA A CÀRREC DE MNS. ATILANO RODRÍGUEZ MARTÍNEZ, BISBE RESPONSABLE DE CÀRITAS ESPANYOLA


Dins dels actes de la celebració del 50 Aniversari de Càritas Diocesana de Menorca, el proper dimecres 25 de febrer, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “No son sólo cucharas”, la qual ha estat cedida per l’artista de Jaén, Lope Campos.

En aquest projecte fotogràfic l’artista ha intentat plasmar les situacions més pures i bàsiques de necessitat humana, a través de la humanització d’alguna cosa tan simple, però tan plena de significat i simbolisme com és una cullera buida, de plàstic, de les d’un sol ús. Com diu ell: “sense rostre, que pot ser qualsevol; sense color, que pot ser qualsevol; sense ubicació, que pot ser qualsevol; sense edat, que pot ser qualsevol i sense temps, que pot ser qualsevol”. En algunes de les fotografies les culleres són fins i tot transparents; amb la transparència pròpia dels sense rang.

cartel expo cucharas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest és un projecte de col·laboració de Lope Campos, fotògraf i voluntari de Càritas, qui ha cedit a Càritas un tiratge màxim de 100 còpies de cada un dels 44 originals que composen la sèrie, signades i seriades. Aquestes fotografies, estan essent exposades per Càritas en diferents localitats espanyoles, i els donatius obtinguts per la seva venda, son integrament a benefici de Càritas.

Després de la inauguració, i comptant a Menorca amb la presencia de Mns. Atilano Rodríguez, Bisbe responsable de Càritas Espanyola i membre de la Comissió de Pastoral Social de la Conferència Episcopal, es realitzarà la conferència “La Caritat i l’Evangelitació”, al Seminari Diocesà a partir de les 20h.

La funció de monsenyor Atilano Rodríguez, com a responsable de Càritas Espanyola, és la d’acompanyar, humana i espiritualment, als membres de Càritas nacional, en la cerca de nous camins en l’impuls de l’activitat caritativa de l’Església.

Lope Campos, Jaén (España) 1964. Economista. Estudia i treballa a Espanya, Estats Units i Regne Unit. Artista autodidacta. Actualment viu i treballa a cavall entre Jaén i Madrid.