Durant els mesos de juny i juliol en les zones de Betlem i Ramallah es durà a terme un projecte d’emergència en seguretat alimentària i dinamització del mercat local, aquesta …

Ajuda d’emergència per la pandèmia i dinamització del mercat local en Palestina


Durant els mesos de juny i juliol en les zones de Betlem i Ramallah es durà a terme un projecte d’emergència en seguretat alimentària i dinamització del mercat local, aquesta iniciativa que es realitza amb el suport del Fons Menorquí de Cooperació, acompanya a 50 famílies i 80 persones majors en situació d’exclusió social afectats per la crisi Covid-19.

La crisi social i sanitària provocada per la pandèmia afecta de manera més incisiva a la població palestina vulnerable, amb aquest projecte d’emergència s’atendrà 610 persones amb accés a aliments bàsics, productes d’higiene i el suport a la reactivació del comerç local.

Les línies d’acció se centren, d’una banda, en l’accés de les unitats familiars més vulnerables a aliments i béns de primera necessitat, i, d’altra banda, la dinamització de l’economia local promovent la seva reactivació i l’enfortiment del mercat local. Per a això s’ha identificat a les famílies i ancians en situació o risc d’exclusió social i se’ls facilitaran cupons per a accedir a aliments i productes higiènics de primera necessitat; o, en el cas dels ancians, se’ls distribuirà setmanalment menjars calents casolans, amb alt valor nutricional, adaptades a les seves necessitats específiques.

El projecte compta amb un suport de 20.000 € de la convocatòria per a emergències 2021 del Fons Menorquí de Cooperació, es posa en marxa per Càritas Menorca en treball coordinat amb Càritas Jerusalem, i la coordinació de Càritas Espanyola.

Segons trasllada Càritas Jerusalem, encarregada del treball directe, per als majors, l’atenció realitzada és molt apreciada perquè s’ha produït en un moment difícil ple d’incertesa, sabent que Càritas és aquí per a ells, quan se senten completament aïllats i la majoria d’ells no té a ningú que els cuidi. “Sempre que el nostre personal els visita, ens reben amb ulls plorosos i cors plens d’alegria mentre repeteixen la benedicció i expressen la seva gratitud”, relata Càritas Jerusalem.

La intervenció amb atenció nutricional i d’higiene respon a les dificultats d’accés, disponibilitat alimentària i de desenvolupament d’activitats econòmiques, resultat de la vulneració del dret a l’alimentació i dret al desenvolupament de la població palestina dels Districtes de Betlem i Ramallah que viu sota ocupació militar i que sofreix una profunda recessió econòmica, conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus.

 

 


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip