Càritas Líban (CL), a través de dues Unitats Mèdiques Mòbils (UMM), facilita l’accés a serveis de salut al col·lectiu meta, titulars de drets refugiats i membres de la comunitat local …

Promoció de l’accès a la salut mitjançant unitats medicalitzades


Càritas Líban (CL), a través de dues Unitats Mèdiques Mòbils (UMM), facilita l’accés a serveis de salut al col·lectiu meta, titulars de drets refugiats i membres de la comunitat local vulnerables a les regions de Beqaa i Akkar del Líban, zones amb major índex de refugiats i pobresa del país.

Les UMM, per mitjà d’un equip de metges i infermeres, ofereix consultes mèdiques, serveis d’infermeria, medicació i sessions de sensibilització sobre qüestions sanitàries, així com la derivació a altres serveis mèdics especialitzats.

 

El 57% dels titulars de drets són refugiats sirians o iraquians i el 43% libanesos vulnerables. Es preveu realitzar 192 visites i brindar 6,720 consultes, cobrint les bretxes d’accés a la salut identificades en les anàlisis dels Grups Nacionals de Treball de Salut [copresidit per ACNUR i el Ministeri de Salut del Líban (MSP)] i d’acord amb l’experiència de CL en la prestació de serveis mèdics, garantint la complementarietat dels serveis i la provisió d’atenció mèdica accessible, en les comunitats remotes i empobrides de Líban.  

Malgrat la complexa situació que es viu a Líban des d’octubre de 2019, el projecte s’està desenvolupant de manera satisfactòria. Va començar en la data prevista i fins al moment, no s’ha vist afectat pel tancament de carreteres o altres elements del context i seguretat que eventualment podrien afectar-lo.

Es realitzen les visites setmanals, havent realitzat en el primer semestre 34 visites en el Beqaa i 22 en Akkar, resultant un total de 56 visites de les unitats mòbils. Per mitjà d’aquestes visites, s’han realitzat 4490 consultes mèdiques de qualitat i accessibles a comunitats molt vulnerables; concretament, 3047 beneficiaris. D’aquests el 51% ha estat població siriana i el 49% població local empobrida, sent un total de 55% dones i 45% homes.
Fins al 31/12/2019, les unitats mèdiques mòbils (UMM) han realitzat 256 cures i consultes d’infermeria, així com 1582 consultes mèdiques. Unit a això, s’ha realitzat 2631 distribucions de medicació als beneficiaris de totes dues localitzacions.

290 kits d’higiene van ser distribuïts als beneficiaris durant les sessions de sensibilització. Els kits d’higiene inclouen: barres de sabó, xampú, raspalls de dents i pastes, compreses femenines, tovalloletes i gels sanitaris. Paral·lelament, es van realitzar demostracions i explicacions sobre com usar els articles proporcionats per la infermera i els treballadors comunitaris.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip