Final del primer curs 2021 d’agricultura ecològica dirigit a persones en situació de desocupació i ateses pel nostre servei d’orientació laboral. 12 persones participaran dels dos cursos que es realitzaran …

Agricultura Ecològica, curs de formació en el projecte Arbres Algendar de Càritas Menorca


Final del primer curs 2021 d’agricultura ecològica dirigit a persones en situació de desocupació i ateses pel nostre servei d’orientació laboral.

12 persones participaran dels dos cursos que es realitzaran al llarg de l’any, rebran formació específica d’agricultura ecològica i jardineria. I també formació transversal en diversos temes: medi ambient, drets laborals, en igualtat…, Aquests cursos es realitzen amb l’acompanyament de dos monitors, especialitzats en agricultura ecològica i jardineria. I una educadora social, que imparteix la part de formació transversal.

Com a objectiu general la iniciativa pretén que els participants aconsegueixin les habilitats mínimes necessàries per a dur a terme i mantenir un treball en l’àmbit del cultiu i cura del camp, amb tècniques d’agricultura sostenible.
Aquesta nova formació és possible gràcies al finançament d’Endesa que donarà suport al desenvolupament del programa.

El curs es realitza dins de les finques És Canaló i S’Aranjassa, on Càritas du a terme el seu projecte de recuperació d’arbres fruiters autòctons mitjançant l’agricultura ecològica, en aquest espai natural els participants rebran la formació teòrica i tindran l’oportunitat de posar en pràctica els coneixements adquirits.

Arbres Algendar

Amb aquest projecte, Càritas Diocesana de Menorca, a més de col·laborar amb la conservació d’un espai d’alt valor ambiental i paisatgístic, deixa patent la importància de la conservació del patrimoni cultural i etnobotànica de Menorca (les varietats locals) com a element clau per a una agricultura tradicional respectuosa amb el medi ambient.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip