Tots tenim l’oportunitat de ser solidaris en la nostra Declaració de la Renda. Marcar conjuntament les dues caselles d’assignació social en la declaració de l’impost sobre la renda de les …

Ajudar x Dos


Tots tenim l’oportunitat de ser solidaris en la nostra Declaració de la Renda.

Marcar conjuntament les dues caselles d’assignació social en la declaració de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), duplica l’ajuda a qui més ho necessita, i no suposa pagar més ni que es retorni menys en el resultat de la declaració.

Com cada any, Càritas recorda la importància que els contribuents marquin les dues caselles de l’assignació tributària, ja que deixar-les en blanc genera que una part important de la recaptació de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) passi directament a un pressupost general de l’Estat, en lloc de destinar-se a fins socials, d’inserció laboral o projectes solidaris de l’Església.

Fins i tot avui, un elevat percentatge dels contribuents (46%) desconeixen que en la declaració de la renda es poden marcar simultàniament les dues caselles, amb el que es col·labora amb el 0,7% de la quota íntegra a l’Església i amb un altre 0,7%, als Fins Socials, des dels quals Càritas rep fons per a finançar part dels seus programes. El contribuent pot multiplicar la seva solidaritat en aportar l’1,4% dels seus impostos tant al sosteniment de l’Església com als fins socials. Aquest senzill gest no suposa pagar més ni que se li retornin menys en el resultat de la seva declaració.

Càritas, com a entitat del tercer sector d’acció social, rep fons a través de la casella de ”altres fins socials” i també de la casella destinada a l’Església catòlica, en ser part de la confederació oficial de les entitats d’acció caritativa i social de l’Església a Espanya. «Marcant totes dues caselles, podem secundar a centenars de projectes d’atenció a persones en situació de pobresa i exclusió, i, al mateix temps, la important labor pastoral i litúrgica que duu a terme l’Església catòlica a Espanya»

Projectes de Càritas a Menorca

Durant el 2022, i gràcies a les aportacions en la declaració de la renda, van rebre suport projectes com: tallers prelaborals de Mestral, on es forma a persones en diferents oficis; projecte d’orientació soci laboral facilitant a les persones l’accés a una ocupació; projecte d’habitatge digne dirigit a persones en situació de sense llar; urgències socials a famílies i persones que passen pels nostres serveis; projecte Epikeia que permet la reeducació i rehabilitació social de persones recluses de Menorca.

En aquesta declaració de la Renda, no costa res Ajudar x Dos.

Vídeo

Cunya radio

Cartell

Díptic


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip