Els resultats de dos anys de treball es presentin en la III Trobada de Drets Humans de Càritas que se celebra a l’Escorial, personal tècnic i voluntari de Càritas Menorca …

Càritas sistematitza la detecció de casos de vulneració de drets humans


Els resultats de dos anys de treball es presentin en la III Trobada de Drets Humans de Càritas que se celebra a l’Escorial, personal tècnic i voluntari de Càritas Menorca ha participat en aquesta trobada, on després d’un intens treball de dos anys de reflexió, recollida de bones pràctiques, sistematització i propostes sobre l’acompanyament en la vulneració de drets humans de les persones que són el centre de l’acció de Càritas —les últimes, les descartades, les excloses—, aquests dies es presenten en la localitat madrilenya de l’Escorial les conclusions d’aquest procés.

La posada en comú del material pedagògic que reuneix el resultat d’aquest procés té lloc en el marc de la III Trobada de Drets Humans de Càritas, al qual assisteixen 80 experts procedents de diferents Càritas Diocesanes de tot el país.

Eines de detecció i seguiment

Amb el títol “Els Drets Humans en la nostra comunitat”, els materials preparats per Càritas pretenen aportar a tots els agents de la Confederació involucrats en la protecció dels drets de les persones acompanyades una sèrie d’eines per a detectar les vulneracions de què puguin ser objecte, documentar-les i afrontar les accions que pertoqui en els àmbits de la intervenció social, la incidència política, la sensibilització, la formació o la comunicació.

Com assenyala la coordinadora de la Trobada, Sonia Olea, tècnica de l’Equip d’Incidència i Comunicació de Càritas Espanyola, “hem posat molt d’interès en el sentit pedagògic d’aquests materials, insistint en la importància d’avaluar el treball que duem a terme en la protecció dels drets humans i d’estar en un procés de contínua revisió per a anar fent aquestes petites revolucions diàries que permetin un altre món possible”.

Tallers i taula de defensors

El programa de les jornades, que va inaugurar la secretària general de Càritas, Natalia Peiro, inclou la celebració de cinc tallers sobre detecció i acompanyament en la vulneració de drets humans en les persones que acudeixen als espais d’acolliment de Càritas, en els processos de mobilitat humana, en l’accés al dret humà a l’hàbitat (sense llar, sense terra…), en els drets laborals i en el dret a una bona administració.

Un dels espais més esperats de la trobada va ser la taula de defensors de drets humans en la qual participen monsenyor Melitón B. Oso, director de Càritas Diocesana de Jaro (Filipines), i Dalia S. Qumsieh, jurista experta en drets humans de l’Organització Al-Haq de Palestina.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip