En Rafel Portella Moll, prevere, ha mort en la pau del Senyor Jesús aquesta nit passada, després d’haver pres possessió del seu nou destí ara fa pocs dies, a la …

COMUNICAT; EN MOTIU DE LA DEFUNCIÓ DE MN. RAFEL PORTELLA MOLL


En Rafel Portella Moll, prevere, ha mort en la pau del Senyor Jesús aquesta nit passada, després d’haver pres possessió del seu nou destí ara fa pocs dies, a la Parròquia de Sant Cristòfol del seu poble natal, Es Migjorn Gran.

En Rafel, com era conegut per tots, ha estat un capellà senzill i humil, que ha viscut la seva vida entregant la seva salut a l’Església, i en especial als més necessitats a través de Càritas, i dedicat en cós i ànima a les parròquies i serveis que l’Església li ha encomanat. Ha servit a les comunitats cristianes de Sant Lluís, a Sant Antoni Maria Claret i Sant Miquel de Ciutadella, a Sant Antoni de Maó, i va ser vicari general de la Diòcesi de Menorca amb els bisbes Joan Piris i Salvador Giménez.

A Càritas, primer com a delegat episcopal, i posteriorment també com a secretari general, en Rafel sempre ha tingut molt clar quins són els objectius de la nostra entitat, que no són altres que els objectius de tota l’Església. En un acte del cinquanta aniversari de Càritas Diocesana, en Rafel escrivia:

“Càritas no és una entitat que pugui variar la seva missió en funció de conjuntures o de canvis en maneres de pensar. Podran canviar els estils de treball, les eines, els sistemes d’organització, però el que no hem de canviar mai és l’ànima de Càritas: la seva vocació de servir els últims i no atesos, que s’arrela com un aspecte essencial ja en els mateixos orígens de l’Església, que trobam en la predicació de Jesús a Natzaret.  Aquest és, intentam que sigui, el nostre segell i la nostra humil aportació a la societat menorquina: estimar i servir als pobres”.

Així era i així és en Rafel Portella Moll. Que descansi en pau i que el seu record ens ajudi i ens empenyi a ser fidels a la nostra missió d’estimar i servir a tothom, en especial als més pobres i als descartats. Ell, des del cel, al costat del Déu que és Amor sense límits, ens ajudarà a continuar la nostra tasca social i humana.

Acabem la nostra oració i el nostre record pregant units com ens va mostrar Jesús: PARE NOSTRE…

imagen-036a dsc_0003 img_20140926_094911


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip