Reunió de seguiment del conveni, que ara fa un any, es va formalitzar entre Serveis Socials del Consell Insular de Menorca, Creu Roja i Càritas. Aquest conveni de col·laboració ha …

Conveni entre CIMe, Creu Roja i Càritas


Reunió de seguiment del conveni, que ara fa un any, es va formalitzar entre Serveis Socials del Consell Insular de Menorca, Creu Roja i Càritas.

Aquest conveni de col·laboració ha permès, durant aquest any 2017, completar la distribució d’aliments, amb producte fresc i de proximitat, que tant Creu Roja com Càritas, entitats de referència en l’atenció a les persones en situació d’exclusió a Menorca, realitzen des dels seus serveis. Maria Cabrisas, consellera de serveis socials, valora molt positivament aquesta col·laboració amb ambdues entitats menorquines, i la intenció de donar continuïtat.

Bárbara Torrent, directora insular, ha informat que després d’una primera aportació en 2016 de 25.000 €, es continuarà en 2017 i 2018, amb un total de 20.000 € per a cadascuna de les entitats. Més de 873 famílies han estat beneficiàries del servei, la qual cosa suposa un total de 2.182 persones fins avui. D’altra banda, el perfil principal dels participants és dona espanyola i d’entre 35 i 45 anys.

La directora insular ha comunicat que la iniciativa ha estat ben acollida pels comerços locals, ja que ajuda a promoure el consum de producte local i de proximitat.

Tant Creu Roja com Càritas valoren positivament aquesta actuació que ha permès complementar la cistella d’aliments amb producte fresc com a carn, verdura, fruita o peix.
Tomeu Pons de Creu Roja, ha agraït al Cime, aquesta ajuda que permet pal·liar la situació de moltes famílies que, fins i tot tenint un lloc de treball, sigui per la temporalitat o precarietat, continuen en una situació especialment vulnerable.

Des de Càritas, Guillem Ferrer Secretari General de l’entitat, ha compartit a més de complementar els lots d’ajuda que es donen des de les parròquies, també s’actua des d’una altra línia, la de vals que ofereixen la possibilitat a les famílies d’acudir personalment als comerços i realitzar la seva compra directament. D’aquesta forma i amb acompanyament es treballa també en la recuperació d’una major autonomia per part de les persones participants.

 


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip