Finalitzats els primers cursos d’Atenció a Domicili 2024 de Càritas Menorca: dos a Maó i un a Ciutadella. Aquests tallers són un esforç per elevar les eines, capacitats i opcions …

Curs d’Atenció a Domicili: Cuidant el Cos i el Cor


Finalitzats els primers cursos d’Atenció a Domicili 2024 de Càritas Menorca: dos a Maó i un a Ciutadella. Aquests tallers són un esforç per elevar les eines, capacitats i opcions de les persones participants en la cerca d’una ocupació, incloent-hi tant aspectes tècnics com emocionals de la cura. L’ètica de la cura, primers auxilis, tècniques de mobilització o cura de la pell, cadascun d’aquests aspectes crucials en la cura de les persones.

Tots aquests camps s’han pogut abordar gràcies a la col·laboració de voluntaris i voluntàries experts professionals de l’àmbit soci sanitari, però aquest curs va més enllà del purament tècnic, reconeixent la importància de la salut emocional tant del cuidador com per a la persona cuidada, guiats per un experimentat psicòleg, els participants han explorat com se senten les persones majors, com cuidar-se a si mateixos per a poder cuidar millor als altres, i com mantenir l’equilibri.

L’objectiu d’aquesta formació no és només ensenyar el mètode, sinó fomentar una comprensió més profunda del significat emocional de la cura, és essencial que els cuidadors no sols sàpiguen com fer tasques físiques, sinó que també estiguin conscients de les necessitats emocionals dels qui cuiden i d’ells mateixos.

Aquesta iniciativa reafirma el compromís de Càritas amb la formació, la promoció d’ocupació i la cura de les persones. A Maó, han estat dos cursos de 12 hores de durada en les quals han rebut amb entusiasme les/els 10 alumnes en cada bloc. A Ciutadella, 10 alumnes participen a 8 sessions de 2 hores, 16 hores de durada total.

Gràcies a les persones que han participat, i gràcies a les persones voluntàries que ho han fet possible, en un món on la cura és tan vital, aquesta iniciativa és un pas significatiu cap a un futur més humà i solidari.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip