Des de Càritas Diocesana de Menorca impulsem iniciatives d’economia social i solidària, que tenen com a objectiu principal la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social mitjançant …

Fundació “La Caixa” dona suport als projectes Arbres d’Algendar i Escola de Restauració Ca n’Aguedet


Des de Càritas Diocesana de Menorca impulsem iniciatives d’economia social i solidària, que tenen com a objectiu principal la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social mitjançant activitats que generen un impacte positiu en el medi ambient, social i econòmic.

Fundació “La Caixa” dona suport amb l’aportació de 10.000 € a aquests dos projectes, per promoure la sostenibilitat, la formació i la promoció de l’ocupació. Gràcies a aquest suport, es podrà millorar la producció ecològica en el projecte Arbres d’Algendar i activar un sistema de beques pels alumnes de Ca n’Aguedet.

En la firma del conveni van participar Carles Verde, Director d’Àrea de Negoci a Menorca, Santiago Pons, Director de l’oficina des Mercadal i  Coordinador d’Acció Social de CaixaBank a Menorca i el Director de Càritas Lorenzo Lafuente.

El projecte Centre de formació Arbres d’Algendar, té com a doble objectiu: crear espais d’acompanyament i formació prelaboral per a persones en risc d’exclusió social, i combatre l’abandó del cultiu de les varietats locals de fruiters de Menorca, substituïdes per varietats externes, tot el procés es duu a terme baix certificació d’agricultura ecològica i respectant les tècniques tradicionals de cultiu.

D’altra banda, a finals del 2022 Càritas Menorca ha posat e marxa una nova iniciativa per impulsar cursos formatius en restauració per a desocupats de llarga durada, en l’emblemàtic restaurant “Ca n’Aguedet” d’Es Mercadal, de la mà del Servei d’Ocupació de les Illes Balears. En aquests cursos intervenen professors especialitzats en formació de cuina i sala, i una educadora social, qui realitza l’acompanyament social a les persones participants, es fan 2 cursos anuals on participen 24 alumenes.

Amb l’objectiu de continuar acompanyant a persones, en la formació i la promoció d’ocupació, els nostres projectes volen fer un pas més cap a la sostenibilitat i l’economia circular. En aquesta ocasió fusionant tots dos projectes: Arbres d’Algendar i Escola de Restauració Ca n’Aguedet, ens permet connectar la producció i l’aprofitament alimentari, d’aquesta manera el projecte d’Arbres d’Algendar serà un dels subministradors del centre de formació que elaborarà receptes tradicionals, amb producte Km0 i ecològic.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip