Els participants en l’Estiu Solidari de Càritas i de la trobada de Joves i Cooperació (Pensa Cooperació) celebrat el mes de juliol passat, caminen una Milla en les Sabates dels …

Joves i Cooperació (Caminem una Milla en les Sabates dels Refugiats)


Els participants en l’Estiu Solidari de Càritas i de la trobada de Joves i Cooperació (Pensa Cooperació) celebrat el mes de juliol passat, caminen una Milla en les Sabates dels Refugiats.

L’activitat del programa de cooperació de Càritas compta amb el suport del Fons Menorquí de Cooperació, i pretén ajudar els joves participants a entendre la crisi de refugiats/des i la necessitat de la defensa dels seus drets.

Mentre que el sol treu el cap en centenars de campaments de refugiats al voltant del món, més de 65 milions de refugiats(des) i persones desplaçades internament comencen el seu dia buscant aigua, menjar i refugi per a satisfer les necessitats de les seves famílies. D’aquests 65 milions de refugiats, més de la meitat són nens(as).

Els participants en l’activitat, s’han posat en les sabates de refugiats i refugiades, en una jornada de reflexió celebrada la passada setmana en la parròquia Sant Francesc de Maó. Aquesta simulació és una oportunitat concreta perquè els joves deixin la zona de comoditat i considerin quines són les dificultats que els refugiats passen diàriament.

En aquesta iniciativa, els joves han rebut una targeta d’identitat amb un nom, país d’origen i bagatge d’un refugiat, durant la simulació assumeixen aquest rol i van passant per diferents etapes que normalment un refugiat es troba en el seu camí, com l’arribada a una frontera, la falta d’aigua, menjar i refugi. En cadascuna d’elles es trobaran amb les frustracions i dificultats que les persones en trànsit enfronten diàriament.

Per a finalitzar hem creat un espai de reflexió sobre l’experiència i els hem animat a considerar maneres de defensar i fer justícia davant la situació que viuen milions de persones refugiades a tot el món.

Amb anterioritat en la jornada “Pensa Cooperació”, van participar d’una xerrada donant conèixer els fonaments de la cooperació, el context global que fonamenti per què i la necessitat de la cooperació, basant-nos en els drets humans. Mitjançant el projecte de les MMU de la convocatòria del Fons 2020, presentem la situació dels migrants, en aquest cas molts refugiats per segona vegada, que fugen de la crisi Síria, on ja eren refugiats, cap al Líban, la seva situació en arribar al país i tots els drets i mancances que sofreixen en la seva situació de no reconeixement per part del país que acull, especialment en assistència sanitària.

Algunes reflexions


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip