Càritas Diocesana de Menorca va acompanyar a 2.562 persones l’any passat amb una inversió d’un milió set-cents mil euros El suport a la formació, l’ocupació i l’atenció en necessitats bàsiques …

Memòria de Càritas Menorca 2019 #CadaGestCompta


Càritas Diocesana de Menorca va acompanyar a 2.562 persones l’any passat amb una inversió d’un milió set-cents mil euros

El suport a la formació, l’ocupació i l’atenció en necessitats bàsiques a les persones i famílies més vulnerables de la nostra illa, han estat les principals línies d’actuació de Càritas durant 2019.

Acompanyar a les persones en situació d’exclusió social és la nostra raó de ser i el centre de la nostra acció, així ho reflecteixen les dades de la Memòria d’Activitats 2019. Durant aquest any, 2.562 persones han estat beneficiàries de les accions i programes que duem a terme des de les diferents àrees en les quals Càritas desenvolupa la seva acció i amb una inversió d’1.669.910,47 euros.

En la presentació, celebrada avui en la Seu de Càritas Diocesana de Menorca, el bisbe de Menorca. Mons. Francesc Conesa Ferrer, el director, Gabriel Pons Olives i el secretari general, Guillem Ferrer Monjo, han donat a conèixer totes les dades de la Memòria 2019 i han agraït el treball encomiable de 331 voluntaris (47 noves incorporacions), tècnics, socis, donants i col·laboradors, sense els quals la nostra acció no seria possible.

La formació i l’ocupació ha estat l’aposta de Càritas per a l’acompanyament de les persones més fràgils del nostre entorn. Des d’aquestes línies de treball i amb el treball desenvolupat per les Càritas Parroquials, s’ha atès a les persones en situació de vulnerabilitat, acompanyament davant la falta de recursos, l’accés a habitatge o l’accés a altres drets bàsics.

Càritas davant el coronavirus

Càritas ha estat donant suport des del principi de la crisi, reforçant els serveis d’aliments en parròquies, reinventat els seus projectes i accions, per a no deixar a ningú enrere. La nostra labor no ha cessat en cap moment d’aquesta crisi social i sanitària, estem davant un escenari complicat i proveïm un augment en les situacions de precarietat que ja viuen moltes persones de la nostra illa, ara més que mai necessitem la col·laboració de totes i tots.

Davant aquesta actual situació, on també s’ha posat en primer pla el poder de cada persona, l’augment de col·laboracions, donacions i cors solidaris que han donat les seves mans i el seu temps, ens plantegem “Si una persona és capaç de millorar el món, imagineu-vos el que podem fer en comú” el que s’ha demostrat en les últimes setmanes, millorar la vida de moltes persones.

  • Memòria 2019 (enllaç a la imatge)

Logotip
Logotip
Logotip
Logotip