Tots tenim l’oportunitat de ser solidaris a la nostra declaració de la renda. Quan marques conjuntament les caselles d’Església Catòlica i de Finalitats Socials estàs aportant l’1,4% dels teus impostos …

Millor2 Campanya informativa Renda 2018


Tots tenim l’oportunitat de ser solidaris a la nostra declaració de la renda.

Quan marques conjuntament les caselles d’Església Catòlica i de Finalitats Socials estàs aportant l’1,4% dels teus impostos al sosteniment de la nostra acció social i a recolzant els nostres projectes d’atenció a persones en situació de pobresa i exclusió.

Recorda que es poden marcar ambdues caselles i que no hauràs de pagar més ni et retornaran menys.

la teva propera declaració de renda… Millor2.

«Algunes persones no donen res. Unes altres solament la meitat. MILLOR 2», lema de la nova campanya informativa de Càritas amb motiu de la Campanya de la Renda 2018.

Càritas, amb la Campanya de la Declaració de la Renda recorda i proposa a les persones contribuents la possibilitat de marcar de manera conjunyeix les dues caselles d’assignació tributària a la declaració de la renda: Església catòlica i Finalitats d’interès general considerats d’interès social.

Gràcies a aquesta íntima col·laboració, Càritas sosté bona part de la seva xarxa de centres i serveis que funcionen a través de les parròquies i la diòcesis.

Durant el passat any, gràcies a les aportacions en ambdues caselles en la declaració, des de Menorca hem acompanyat a 46 menors al nostre programa d’infància, a més de 800 alumnes de l’illa en temes d’educació.

Mitjançant aquesta aportació, 210 persones han pogut participar dels nostres programes d’ocupació laboral, al programa de promoció social 20 dones migrants, 42 persones han sigut ateses al projecte de ningú sense llar, hem arribat a 550 persones en tallers de promoció de voluntariat i solidaritat i 400 persones han pogut accedir a ajudes de primera necessitat.

https://www.youtube.com/watch?v=JKf03tgC_38&feature=youtu.be

Tan sols el 21% dels contribuents ha marcat les dues caselles a la seva anterior declaració.

Molts contribuents desconeixen que tenen a les seves mans la possibilitat de marcar conjuntament les dues caselles solidàries a la Declaració de la Renda i poder ajudar el doble (0,7% + 0.7% = 1,4%) a les persones en situació social més vulnerable. Aquesta opció no afecta en absolut a la quota final de la declaració com tampoc significa que es vagi a pagar més ni que es redueixi l’import a retornar, sigui el que sigui el resultat de la nostra declaració.

En l’exercici del passat any, la recaptació per a finalitats socials ha estat solament de 314 milions d’euros. Es podrien haver recaptat gairebé 500 milions si totes les persones contribuents haguessin marcat aquesta casella.

4.138.572 contribuents han marcat les dues caselles i 6.499.520 no han marcat cap, aquesta acció de no marcar cap fa que l’import de l’assignació tributària de les seves declaracions passa a engrossir directament les arques de l’Estat.

Càritas convida a posar la “X” en les dues caselles de l’Assignació Tributària
Per tot això, Càritas torna a proposar a tots els contribuents el mateix missatge que ve llançant en els últims anys davant l’inici de la campanya anual de la Renda, per animar-los a posar la “X” a les dues caselles solidàries de l’Assignació Tributària: la destinada a l’Església catòlica i la d’Activitats d’Interès Social. Si s’aconseguís que tots els contribuents ho fessin es podria comptar així amb més de 500 milions d’euros per a l’Església Catòlica i altres 500 milions per a finalitats socials.

Es tracta d’una opció molt senzilla, ja que en marcar ambdues opcions de forma simultània, els ciutadans poden col·laborar alhora, i sense cap cost afegit, amb un 0,7% de la seva base imposable a sostenir l’acció de l’Església i amb un altre 0,7% a recolzar les finalitats socials que desenvolupen Càritas i moltes altres organitzacions que reben fons de l’IRPF per finançar una part de la seva labor solidària.

Càritas, com a entitat del tercer sector d’acció social, rep fons per als seus projectes socials aportats pels contribuents a través de la casella de “Finalitats Socials”. Però, al mateix temps, com a Confederació oficial de les entitats d’acció caritativa i social de l’Església catòlica a Espanya, Càritas rep també suport financer de la Conferència Episcopal Espanyola i de les Diòcesis espanyoles, una part del sosteniment de la qual procedeix de les aportacions que es recapten mitjançant la casella destinada a l’Església catòlica.

 


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip