Antoni Carreras Torrent, secretari general de Càritas Diocesana de Menorca entre els anys 1995-2007: Càritas diocesana de Menorca acomiada a l’impulsor de molts dels seus projectes d’inclusió i d’economia social …

Mor Antoni Carreras Torrent, secretari general de Càritas Menorca entre 1995 i 2007


Antoni Carreras Torrent, secretari general de Càritas Diocesana de Menorca entre els anys 1995-2007:

Càritas diocesana de Menorca acomiada a l’impulsor de molts dels seus projectes d’inclusió i d’economia social

Avui en ha sorprès una vegada més la vida. Als seus 57 anys, i com a cooperant a Quito, Equador, ha mort de forma repentina l’ex secretari general de Càritas Diocesana de Menorca, n’Antoni Carreras Torrent, nascut a Maó el 1963.

Antoni Carreras va ser secretari general de la nostra entitat des de l’1 de juliol de 1995 al 31 d’agost de 2007, compartint bona part de la seva tasca amb l’ex director de Càritas, en Sebastià Marquès Juaneda, mort recentment a finals de 2020.

Carreras va promoure nombrosos projectes d’inclusió i d’economia social. En l’àmbit de la inclusió, durant els seus anys de gestió, Càritas va impulsar la creació de les cases d’acollida a Ciutadella i Maó, els pisos acompanyats, el projecte Epikeia per a presos en tercer grau, així com les àrees d’orientació sociolaboral i la consolidació d’un treball d’atenció bàsic als arxiprestats de Maó i de Ciutadella, a través de les Càritas Interparroquials. També es va impulsar el reforç escolar i els centres oberts de Maó i de Ciutadella.

En la vessant de l’economia social i l’acompanyament formatiu i laboral per a persones en situació d’exclusió es va posar en marxa el projecte Mestral, a través dels seus tallers prelaborals i una ingent gestió en projectes medioambientals, pioners a la nostra Illa: els punts verds (avui deixalleries) com l’Ecoparc a Ciutadella, els tallers de fusteria, d’electrodomèstics i de roba, així com les botigues i l’impuls del comerç just amb les botigues de Mà a Mà i S’Altra Senalla, germen de les botigues actuals de Mestral. En la vessant de projectes d’economia social també destaca la posada en marxa del projecte Arbres d’Algendar i el consorci Mestral-Gob.

Cooperant a Quito, Equador

Del setembre de 2007 al juliol de 2011 Antoni Carreras va realitzar tasques de cooperant a Equador de la mà de Càritas Diocesana de Menorca. Des de llavors ha consolidat el treball social a terres equatorianes, mantenint sempre viva la relació amb Menorca i contagiant amb el seu ànim i saber els projectes de Càritas a Menorca.

Càritas Diocesana de Menorca agraeix a Déu el do humà i espiritual de n’Antoni Carreras Torrent. El seu llegat perdura i es consolida.

Demà migdia, a les 12 hores, els centres de Càritas Menorca faran una aturada per pregar pel nostre amic i germà Antoni Carreras, i per acompanyar a la seva família en el dolor i l’esperança en Jesús Ressuscitat. Al cel sia. Moltes gràcies pel teu testimoni de servei per a les persones en situació d’exclusió i pel treball desenvolupat a Càritas diocesana de Menorca, amb l’objectiu de dedicar la vida al servei dels més pobres i de les persones en situació i risc d’exclusió.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip