“Com més crisi més es compromet la gent amb Càritas, per ajudar a les persones necessitades” Aquest matí ens ha sorprès a tota la família de Càritas Diocesana de Menorca …

Mor Sebastià Marqués, director de Càritas Diocesana de Menorca entre 1992 i 2005


“Com més crisi més es compromet la gent amb Càritas, per ajudar a les persones necessitades”

Aquest matí ens ha sorprès a tota la família de Càritas Diocesana de Menorca la notícia de la mort d’en Sebastià Marqués Juaneda, qui va ser director de Càritas Diocesana de Menorca entre els anys 1992 i 2005. Va ser nomenat pel bisbe Francesc Xavier Ciuraneta, també recentment traspassat, i va impulsar, juntament amb la resta del seu equip directiu, diversos projectes d’inclusió social i d’economia social i solidària, en uns anys on Càritas va augmentar la seva inserció en el camp de l’exclusió social a Menorca.

En els anys 90 Càritas diocesana de Menorca va impulsar projectes com la Casa d’Acollida de Ciutadella (avui pis social del carrer Fivaller), així com també l’impuls dels tallers d’inserció sociolaboral del projecte Mestral. Sota la seva direcció es van inaugurar les botigues de roba de Càritas i de comerç just, així com també els inicis del tallers Mestral, a través dels acords amb els ajuntaments de Maó (carretera Aeroport) com també de l’ajuntament de Ciutadella (nau del polígon). La botiga a les antigues dependències de l’OAR de Ciutadella, la restauració de l’edifici de Calàbria de Maó juntament amb l’ajuntament i el Consell, així com el trasllat de les oficines de Ciutadella també són gestions realitzades en la seva època directiva.

L’any 2005, després de dos sexennis en la direcció de Càritas Diocesana de Menorca, va passar al relleu a Joan Mir, tot i que sempre va seguir vinculat a la nostra entitat de l’Església menorquina, des de la pregària i des del servei quan se li requeria.

En la celebració del cinquantè aniversari de Càritas a Menorca, l’any 2014, afirmava que “Càritas és una gran finestra de la col·laboració que dóna l’Església a la gent necessitada”. I continuava afirmant, “i és que, a més crisi, més gent es compromet a col·laborar am qui ho necessita”. Sebastià Marqués, persona humil i discreta, però vinculat a diverses obres cristianes a la nostra Illa, afirmava “que no vaig poder dir que no al càrrec després d’escoltar una pregària on el missatge era el de servir als altres i seguir la vida i el missatge de Jesús”.

Avui matí els centres de Càritas Menorca han fet una aturada a les 12 del migdia per pregar pel nostre amic i germà Sebastià Marqués, i per acompanyar a la seva família en el dolor i l’esperança en Jesús Ressuscitat. Al cel sia. Moltes gràcies pel teu testimoni de servei per a les persones en situació d’exclusió i pel treball desenvolupat a Càritas diocesana de Menorca.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip