Càritas Menorca ha acollit el darrer any i mig a 13 persones en situació de refugiat o sol•licitant d’asil Càritas llança una campanya de solidaritat amb els migrants de Veneçuela …

Refugiats i Veneçuela


Càritas Menorca ha acollit el darrer any i mig a 13 persones en situació de refugiat o sol•licitant d’asil

Càritas llança una campanya de solidaritat amb els migrants de Veneçuela desplaçats a la resta de països d’Amèrica Llatina i del Carib

1,6 milions de veneçolans desplaçats al llarg de la regió d’Amèrica Llatina. Només cap a Colòmbia es mobilitzen més de tres mil persones diàries. Les raons per les quals abandonen el país són amenaces per part d’actors públics i privats, persecucions, inseguretat i violència, escassetat de menjar, falta d’accés a serveis de salut i prestacions bàsics i una inflació desbocada.

Impulsats pel Papa Francesc les conferències episcopals de Brasil, Colòmbia, Equador, Perú, Xile, Bolívia, Paraguai i Argentina han elaborat un pla pastoral d’acollida dels migrants desplaçats de Veneçuela. Un país on la pobresa ha augmentat del 40 al 87% i la pobresa extrema arriba al 60% de la població. En els darrers mesos han abandonat el país veneçolà més d’1’5 milions de persones (3.000 persones diàries es desplacen cap a Colòmbia).

Les famílies veneçolanes animen els seus fills a emigrar, pensant que fora trobaran una millor situació. Les situacions de tracta, prostitució, violacions i tràfic de persones, han augmentat considerablement davant del flux migratori i per a una crisi humanitària de dimensions incalculables.

Per aquest motiu les Càritas d’Amèrica Llatina i del Carib, així com la Càritas Internationalis, han fet una crida perquè les Càritas d’arreu del món promoguin campanyes d’ajut per a tots els desplaçats del país veneçolà.

Des de Càritas Menorca es fa una crida a la societat menorquina a col•laborar amb aquesta situació humanitària i obra els seus comptes bancaris per a coordinar la solidaritat dels menorquins:

COLONYA ES05 2056 0012 2710 0338 1611
BANKIA ES52 2038 3298 1060 0011 1916
LA CAIXA ES70 2100 0055 5101 0368 0278

A Menorca: 13 persones ateses en el darrer any i mig

Des del servei d’Acompanyament en Drets de Càritas Diocesana de Menorca s’ha atès a 13 persones en situació de refugiat o sol•licitant d’asil en el darrer any i mig, des d’inicis de 2017. Cap d’elles ens ha arribat com a refugiat per la via de Pla d’Acollida, si no que se’ls ha atès com a qualsevol persona que arriba a Càritas. Algunes d’elles sol•liciten la targeta de refugiat després de la seva arribada la nostra Illa.

La procedència són: 10 dels països d’Amèrica Llatina, 2 del continent africà, i una persona de l’Europa de l’Est.

Càritas Diocesana de Menorca, en col•laboració amb altres entitats socials i els serveis socials de les administracions, atenem a aquestes persones a través dels ajuts d’atenció primària, de vivenda temporal, servei de tramitació de documentació jurídica i reagrupació familiar, i projectes d’inserció sociolaboral.

En els últims mesos Càritas detecta l’augment de l’arribada a la nostra Illa de moltes més persones en situació irregular, que tal vegada no fugen d’una guerra, però sí d’una situació greu als seus països. Molts arriben a Menorca atrets per l’inici de la temporada turística.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip