Trobada de Voluntariat de Càritas Menorca 2017. Dissabte 29 d’abril, ha tingut lloc la trobada de Voluntaris de Càritas Menorca 2017. La trobada s’ha realitzat al Col•legi Sant Francesc d’Assís …

Trobada Voluntariat 2017


Trobada de Voluntariat de Càritas Menorca 2017.

Dissabte 29 d’abril, ha tingut lloc la trobada de Voluntaris de Càritas Menorca 2017.

La trobada s’ha realitzat al Col•legi Sant Francesc d’Assís de Ferreries i han assistit unes 150 persones.

El matí ha començat amb la visita per part d’un grup de voluntaris al projecte d’economia social i agricultura ecològica Arbres d’Algendar. Els assistents han realitzat una visita guiada, acompanyats de Gemma Casas, la responsable del projecte, i Majo Casasnovas, de l’equip d’animació de Càritas, han conegut en profunditat la història, el sentit i la missió d’aquest projecte, l’acompanyament de persones en situació d’exclusió, i la promoció de la conservació del medi ambient, tot plegat en un entorn tan emblemàtic com el Barranc d’Algendar.

Posteriorment, en el CC Sant Francesc d’Assís de Ferreries ha tingut joc una pregària presidida pel bisbe, Mns. Francesc Conesa, seguida per la benvinguda a càrrec del Delegat Episcopal i Secretari General de Càritas, Guillem Ferrer, i acompanyats per Joan Febrer, rector de Ferreries i el diàca, Joan Mercadal.

Tant la cerimònia com la resta de la trobada han tingut com a eix central la campanya, “Si cuides el planeta, combats la pobresa”, que neix arran de l’encíclica de Papa Francec, Laudato Sií, i que ens marca la importància que com a cristians promoguem una economia justa i solidària, d’inserció, amb cura del medi ambient, i que provoqui inclusió i afavoreixi un treball digne.

Durant la cerimònia s’han pogut visualitzar diversos vídeos inclosos, el nou missatge institucional de Càritas “Som persones amb Cor” i el realitzat per Càritas Menorca sobre el projecte Arbres d’Algendar.
La jornada ha continuat de manera més lúdica, amb una exposició de diferents projectes d’Economia Solidària de Càritas, i amb un menjar que ha inclòs productes de Comerç Just, del projecte S’Altra Senalla; per finalitzar, un moment musical, amenitzat pel grup “Els amics de la música”.

Des de Càritas volem agraïr a totes i tots els nostres voluntaris que fan possible la nostra missió d’acompanyament a les persones que més ho necessiten, i també un esment especial a Càritas Parroquial de Ferreries que s’ha involucrat totalment amb la realització d’aquesta trobada.

Sense vosaltres el nostre treball no seria possible, gràcies per la vostra ferma creença del fet que les persones són el centre de la nostra acció i així ho demostreu dia a dia.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip