El Fons diocesà de solidaritat ha ajudat ja a 210 famílies Continuem immersos en aquesta complexa situació derivada de la pandèmia de Covid-19, que ens insta a mirar la realitat …

Un any de Fons diocesà de solidaritat


El Fons diocesà de solidaritat ha ajudat ja a 210 famílies

Continuem immersos en aquesta complexa situació derivada de la pandèmia de Covid-19, que ens insta a mirar la realitat actual, “La generositat i la col·laboració de tots són més necessàries que mai” Mons. Francesc Conesa.

El maig de 2020 i impulsat pel bisbe de Menorca, Mons. Francesc Conesa, neix el Fons de Solidaritat post covid-19, amb una aportació per part del bisbat de 100.000 € inicials, i amb l’objectiu de donar resposta a les situacions de necessitat, en temes d’habitatge i subministraments, a les quals s’enfronten persones i famílies a l’Illa per la falta de recursos econòmics i laborals i en molts casos per la impossibilitat d’accedir a ajudes públiques.

Posteriorment amb la col·laboració de parròquies, entitats de la diòcesi, empreses i particulars, fins avui s’han sumat 68.927,88 € a través de 120 donants, una xifra que no es dóna per tancada i que continua rebent aportacions.

Després d’un any en marxa ja ha proporcionat suports econòmics per valor de 93.267,11 € (259 ajudes), 4.079,74 € (22) en ajudes de subministraments i 89.187,37 € (237) en ajudes de lloguer, el que deixa un romanent de 58.379,72 €, per a continuar fent front a un 2021 que encara no es recupera, la gestió d’aquestes ajudes a través de Càritas Diocesana i davant la gran demanda rebuda, ha estat recolzada per dues treballadores socials durant sis mesos, una a Maó i una altra a Ciutadella, aquest reforç ha tingut un cost de 17.281,05 €.

CiutadellaMaóAlaiorEs MercadalFerreriesSant LluísEs CastellTotal
13786961632259
Per poblacions

Les 259 ajudes han arribat a 210 persones/famílies, dels quals el 65% són dones, des de Càritas es destaca que el 43% són famílies amb fills (parelles o monoparentals), i un 26% són persones que viuen soles. Del total de persones acompanyades, un 33% són de nacionalitat espanyola, un 52% d’origen de Llatinoamèrica/Carib, la resta d’altres nacionalitats.

Ha estat un any dur i complicat, la crisi sanitària ha desencadenat una profunda crisi social i econòmica, l’augment de la desocupació, l’escassa temporada turística de 2020 ha portat a moltes persones i famílies a trobar-se a la vora de l’abisme, amb pocs o cap ingrés o ajuda social, i amb greus dificultats per a fer front a les despeses, d’un dret tan bàsic, com l’habitatge.

En aquests primers mesos de 2021 la situació no ha millorat encara, i des de la nostra diòcesi veiem com encara moltes persones segueixen en situació molt precària, i és la nostra missió acompanyar als que més ens necessiten, per la qual cosa seguim amb la nostra labor d’acompanyament i ajuda a la nostra comunitat.

Mons. Francesc Conesa ens deixa aquest missatge “lamentablement són moltes les persones afectades per la crisi econòmica que estem patint, per causa de la Covid-19, com societat hem d’escoltar les seves demandes i ajudar-los a superar les dificultats. Hem de saber-nos responsables de la fragilitat dels altres, continua sent necessària l’ajuda de tots”.

Tota la informació per a fer arribar les donacions al Fons Diocesà de Solidaritat.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip