Divendres passat, dia 10 d’agost, el monestir de Santa Clara fou l’escenari idíl•lic on Càritas, les germanes clarisses i el poble, s’uní per donar suport al projecte ja en marxa: …

“Un raig de vida” a Santa Clara


Divendres passat, dia 10 d’agost, el monestir de Santa Clara fou l’escenari idíl•lic on Càritas, les germanes clarisses i el poble, s’uní per donar suport al projecte ja en marxa: Un raig de Vida. L’acte solidari començà després d’una estona de pregària al monestir, sempre acompanyat dels cants de fe que les germanes ens proclamen. Llavors, la directora arxiprestal de Càritas Ciutadella ens oferí les següents paraules a tots els assistents:

“Benvolguts a tots,

Ses primeres paraules són d’agraïment cap a totes ses persones que treballen a Càritas, transmetent sempre il•lusió i implicació social. Un agraïment molt especial per ses Germanes Clarisses que avui ens regalen aquest entorn ple pau i tendresa. Gràcies també a tots els qui avui participau d’aquest acte solidari. Entre tots fem Càritas.
Càritas és un gest d’humanitat, és un acte de fe, és la resposta al compromís i al servei de l’altre. Càritas mira i estima, acull i acompanya al més feble, al pobre, al qui més necessita. Deixeu-me dir: que cal fer-nos pobres amb els pobres.

Com molts sabeu, Càritas fa feina a partir de projectes solidaris, en els quals hi participa un bon grapat de voluntaris. Càritas necessita gent sensible de cor, que actuï per promoure la solidaritat, la justicia, la igualtat i l’amor entre les persones, sense que res, ens deixi indiferents.
Una vegada més Càritas es mira amb tendresa a les dones palestines refugiades de Síria, i segueix treballant amb el projecte que avui dóna nom a n’aquest acte solidari: Un raig de vida. Projecte que va impulsar el sacerdot Francesc Triay, i que es van consolidar a les Parròquies de El Carme de Maó i a la Parròquia de Sant Lluís. A ell, i a ells, moltíssimes gràcies, per la iniciativa presa.

El principal objectiu d’aquest projecte és millorar la salut de la dona durant el seu embaràs, garantint així, la possibilitat d’una vida més digne pel futur nou-nat. Cal retornar la dignitat que es mereixen les futures mares, per així empoderar-les al nou repte de la criança i la lactància. El projecte s’enmarca en el dret a la informació que té tota dona, a pesar de l’extrema pobresa en què es troba. Activar, també, el dret a tenir un part hospitalari i digne.
Càritas sempre treballa com una entitat enxarxada. Darrera el projecte Un Raig de Vida, hi ha un ample grup de persones que, amb il•lusió, dediquen el seu temps a l’èxit d’aquest projecte. Gràcies a voluntaris, informadors, treballadors socials, metges, infermeres, psicòlegs… aconseguim que Un Raig de Vida sigui una eina més per reduir la pobresa, la desigualtat i manca d’oportunitats.

Dins d’aquesta xarxa d’humanitat hi ha també la Diòcesi de Menorca, amb un gran vincle amb Càritas, sempre implicada amb l’estima cap als més desfavorits.

I com no, voltros, que avui, participau d’aquesta festa, aportant el vostre granet d’arena a aquest projecte. Sincerament, Gràcies, sense voltros, això avui no seria possible.”

L’acte va concloure amb la música de Bep Marquès, que ens deleità amb peces menorquines i algunes de pròpies. A ell i als seus dos guitarristes acompanyants, gràcies. Les vostres notes musicals ens varen apropar al gest senzill de donar-se gratuïtament a l’altre.

Assumpta Guash
Directora de Càritas Arxiprestat de Ciutadella.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip