737 persones van ser acompanyades pels serveis d’ocupació i economia social.        Un 14,79% ha accedit a un lloc de feina. Maó. Maig 2024.- Durant l’any 2023, els Serveis d’Ocupació i …

109 persones van accedir al mercat de treball en 2023 gràcies als projectes de Càritas Diocesana de Menorca


737 persones van ser acompanyades pels serveis d’ocupació i economia social.        Un 14,79% ha accedit a un lloc de feina.

  • Des de Càritas Menorca s’han invertit 116.891,79 € en accions d’ocupació, 1.737.502,82 € en els programes d’economia solidària (un 5,22% més que en 2022) i 44.548,77 € en la promoció del comerç just

Maó. Maig 2024.-

Durant l’any 2023, els Serveis d’Ocupació i Economia Solidària de Càritas Menorca han proporcionat suport a 737 persones. A través de serveis d’orientació i intermediació laboral, accions formatives i contractes d’inserció oferts per Mestral Inserció i Medi Ambient (MIMA), hem acompanyat a les persones més vulnerables en la seva recerca d’ocupació i en l’enfortiment de les seves capacitats per a ampliar les seves oportunitats en el mercat laboral convencional. Un 14,79% de les persones acompanyades han accedit a un lloc de feina.

Tota aquesta acció ha estat possible gràcies a una inversió de 116.891,79 € en els programes d’ocupació.

Persones

El 64,31% de les persones acompanyades en els recursos d’ocupació de Càritas són dones (474) i el 35,69% homes (263). Els programes d’ocupació de Càritas compten amb un equip tècnic d’acompanyament de 15 persones i 80 voluntaris i voluntàries.

Càritas proporciona una àmplia gamma de recursos dissenyats per a abordar les diverses necessitats individuals i millorar el nivell d’ocupabilitat de cada persona. Això implica augmentar les seves oportunitats d’accedir a un treball i mantenir-lo a llarg termini.

El nostre enfocament es centra en dues àrees principals: Orientació i Intermediació Laboral, i Formació.

En Orientació i Intermediació Laboral, el nostre objectiu és dissenyar estratègies personalitzades per a millorar l’ocupabilitat i guiar a cada individu en la seva cerca activa d’ocupació. Establim connexions entre aquells que cerquen un lloc de feina i les empreses que ho ofereixen, facilitant la intermediació empresarial i la gestió d’ofertes.

Quant a la Formació, adaptem les nostres accions formatives a les necessitats individuals de cada persona i a les oportunitats d’inserció laboral en el mercat local.

A més, promovem l’Economia Solidària mitjançant la creació de llocs de treball d’inserció per a persones en situació d’exclusió. MIMA ofereix un entorn real de producció on les persones poden millorar la seva ocupabilitat, desenvolupant tant les seves habilitats laborals com personals. Les línees de treball de MIMA són la reutilització i el reciclatge de roba, mobles, voluminosos i estris, aparells elèctrics i electrònics, la creació i restauració de mobles, la reparació de bicicletes, la gestió agrícola del projecte Arbres d’Algendar i el Restaurant Escola de Ca N’Aguedet, incorporada aquest passat 2023.

Càritas abraça una visió alternativa de l’economia, una que promogui la sostenibilitat i una vida digna per a tots. Aquesta visió està arrelada en els drets humans, prioritzant la cura del medi ambient i promou un consum responsable, conscient i transformador.

Els principis de l’economia solidària guien cada etapa del procés econòmic: des de l’obtenció de recursos fins a la comercialització i el consum. En cada pas, posem a la persona en el centre de la nostra acció, cercant sempre el benefici comú i la justícia social.

Comerç just

Càritas Menorca és part integral de la Xarxa interdiocesana de Comerç Just, una xarxa compromesa des dels seus inicis a impulsar relacions comercials basades en la justícia social. La nostra missió és transformar les pràctiques injustes del comerç internacional i donar suport a milers de productors i productores desfavorits/des.

A la nostra illa, promovem activament el comerç just a través d’una botiga i 14 punts de venda. Aquests espais no sols són llocs de transacció comercial, sinó també centres de conscienciació que fomenten un consum responsable i crític, destacant les històries darrere de cada producte i les comunitats que els produeixen.

A més de secundar localment, col·laborem estretament amb grups de productors i cooperatives en països on operem mitjançant el nostre model de cooperació fraterna. Aquesta col·laboració en xarxa ens permet treballar al costat d’altres actors del moviment de Comerç Just en l’àmbit local, estatal i internacional. Des de Menorca, mantenim relacions sòlides amb grups productors en zones com Betlem en Terra Santa, construint un pont entre els seus productes i els nostres consumidors i consumidores.

La inversió de Càritas en l’apartat de Comerç Just en 2023 va ser de 36.881,85 euros.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip