Estimats voluntàries i voluntaris, Amb motiu del Dia Internacional del  Voluntariat us volem agrair el vostre servei als més vulnerables de la nostra societat. Les persones voluntàries sou, com li …

5 DE DESEMBRE DIA INTERNACIONAL DEL VOLUNTARIAT


[CAT]-caritas-TCMEM-logo-RGB_page-0001.jpg


5 DE DESEMBRE DE 2019-DIA INTERNACIONAL DEL VOLUNTARIAT

A TOTES LES PERSONES VOLUNTÀRIES DE CÀRITAS DIOCESANA DE MENORCAEstimats voluntàries i voluntaris,

Amb motiu del Dia Internacional del  Voluntariat us volem agrair el vostre servei als més vulnerables de la nostra societat.

Les persones voluntàries sou, com li agrada dir al Papa Francesc, artesans de la misericòrdia que, amb les vostres mans, amb els vostres ulls, amb la vostra escolta i proximitat, manifesteu un dels desitjos més bells del cor de l’ésser humà: fer que una persona que sofreix es senti estimada. El vostre servei voluntari, que sorgeix del seguiment de Crist, és una vocació personal de participació social, de servei gratuït i de compromís sostingut per la transformació de la societat.

En Càritas reconeixem i agraïm el vostre servei als més vulnerables. També donam molt de valor i agraïm la participació d’aquelles persones voluntàries d’altres religions i no creients, però de gran cor que confien en Càritas per fer un servei als altres. El món té necessitat de persones capaces de contrarestar amb la seva vida l’individualisme i la indiferència.

Davant els riscos socials que generen pobresa i exclusió, els reptes de l’acció voluntària passen per les 4 “C” de Càritas:

  • Ciutadania responsable i participada com a compromís pel bé comú davant una democràcia buida de contingut ètic.
  • Comunitat i comunió davant a la desvinculació social, fruit de l’individualisme postmodern.
  • Compassió, que es tradueix en un compromís per acompanyar als més vulnerables i pel canvi social, que ajudi a superar la desigualtat i l’exclusió social.
  • Cures, com  responsabilitat compartida, davant els canvis demogràfics, que dificulten la cura dels més petits, els majors i dependents.

Per tot açò, GRÀCIES:

  • Per deixar-vos afectar pel sofriment del proïsme i posar el vostre cor en les mans per dignificar als exclosos de la nostra societat.
  • Per tenir clar que no només doneu i compartiu, sinó que també rebeu per tal de donar testimoni d’una nova fraternitat.
  • Per estar oberts a totes les persones, siguin d’on siguin i venguin d’on vinguin.
  • Per col·laborar en la creació de xarxes comunitàries de solidaritat, treballant en equip per tal de generar una cultura de la trobada.

Gràcies de tot cor, sense el vostre servei no seríem Càritas.

CÀRITAS DIOCESANA DE MENORCA  


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip