Es destinaran més de 10 milions d’euros a secundar 50 itineraris d’inserció soci laboral, 220 cursos de formació i 25 empreses d’inserció Càritas Espanyola acaba de resoldre la convocatòria corresponent …

Càritas acompanyarà a 7.000 persones enguany per a millorar el seu accés a l’ocupació gràcies al Fons Social Europeu


Es destinaran més de 10 milions d’euros a secundar 50 itineraris d’inserció soci laboral, 220 cursos de formació i 25 empreses d’inserció

Càritas Espanyola acaba de resoldre la convocatòria corresponent a 2023 del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social (POISES) cofinançat pel Fons Social Europeu i que està dotat amb un pressupost total de 10.063.536,02 euros.

D’aquest important volum de recursos, 4.900.314,78 euros es destinaran a acompanyar a les persones en la seva recerca d’ocupació, ajudant-les a millorar les seves competències, les seves tècniques de recerca i mitjançant amb les empreses (itineraris d’inserció Soci-Laboral), altres 4.324.404,52 euros es dedicaran a accions de formació per a millorar la seva qualificació laboral; mentre que 838.816,72 euros aniran a projectes d’economia social, fonamentalment empreses d’inserció, la finalitat de la qual és oferir ocupació i millorar la capacitació de persones en situació de risc d’exclusió social.

Aquests recursos, que formen part de la convocatòria del POISES 2020-23 i el desenvolupament del qual es coordina a través de l’Equip d’Economia solidària de Càritas Espanyola, permet donar suport als programes d’ocupació, formació i economia social de 59 Càritas Diocesanes de tota Espanya.

Accés al món laboral
L’objectiu marcat per Càritas per a 2023 a través del Programa Operatiu permetrà acompanyar entorn de 5.000 participants en Itineraris d’inserció soci laboral, 2.600 en accions de formació i 200 més en les empreses d’inserció.

Els recursos del Fons Social Europeu que Càritas ve manejant des de l’any 2000 permeten donar suport a l’accés al món laboral de col·lectius en risc d’exclusió social i valoren l’ocupació com el millor mitjà per a avançar cap a l’autonomia personal i la inclusió.

El POISES s’executa des de l’any 2016 amb suport del Fons Social Europeu. Al nostre país s’implementa sota la responsabilitat del Govern d’Espanya a través de la Unitat Administradora del FSE del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip