Expressa la seva solidaritat i proximitat amb aquestes Càritas germanes i obre una campanya de captació de fons per a ajudar a les víctimes Càritas Espanyola ha mobilitzat una partida …

Càritas mobilitza una partida de 200.000 euros per a atendre l’emergència provocada pel terratrèmol a Turquia i Síria


Expressa la seva solidaritat i proximitat amb aquestes Càritas germanes i obre una campanya de captació de fons per a ajudar a les víctimes

Càritas Espanyola ha mobilitzat una partida inicial de 200.000 euros per a atendre l’emergència humanitària provocada pels terratrèmols registrats aquest dilluns en el sud-est de Turquia i nord de Síria. Fins al moment, els sismes han causat més de 5.000 morts i centenars de milers de ferits.

“La preocupació que ens transmeten tant des de Càritas Turquia com des de Càritas Síria és l’elevat nombre de persones que han perdut les seves cases en ple hivern. Els terratrèmols els van sorprendre mentre dormien i van sortir al carrer amb el posat a pesar que la temperatura estava sota zero”, explica Carmen Gómez de Barreda, de l’equip de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola.

La resposta humanitària de totes dues Càritas s’està centrant precisament a obrir canals d’escolta per a facilitar informació als afectats sobre espais de refugi.

En el cas de Turquia, la regió més afectada és la Diòcesi de Anatòlia. La seva catedral, a la ciutat Iskenderun (al sud del país), es va esfondrar totalment i les oficines i espais de Càritas van sofrir forts danys.

“Càritas Anatòlia, en coordinació amb les autoritats, està reunint les persones desplaçades en espais oberts i assegurances i tractant de distribuir alguns menjars calents i roba. Les diòcesis de Izmir i Istanbul estan secundant i recol·lectant materials per a enviar ajuda a la Regió de Anatòlia”, explica Carmen Gómez de Barreda.

Centres de refugi
En el cas de Síria, el terratrèmol aprofundeix el drama d’un país que arrossega des de més d’una dècada una guerra civil que ha deixat mig milió de morts i 6,6 milions de refugiats. “La primera resposta està centrada a habilitar centres de refugi per a donar recer a les persones que han perdut les seves cases. A més, s’està facilitant menjar i sobretot abric, ja que les persones han fugit de les seves llars amb el posat”, subratlla Bàrbara Lorenzo, de l’equip de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola.

Les oficines de Càritas Síria a Alep i Latakia van sofrir greus danys, i gran part del personal, així com 4.500 famílies afectades, dormen dins d’edificis religiosos o en els seus automòbils, a causa del clima particularment dur. Càritas Síria està mobilitzant personal i voluntaris de Damasc i Homs, i està avaluant de les necessitats per a implementar una resposta ràpida.

Davant el devastador impacte dels terratrèmols, les Càritas nacionals que operen en tots dos països han alertat sobre les dificultats que tenen en el terreny per a rebre i distribuir ajuda en espècie. “L’ajuda en espècie és molt complicada, per la qual cosa es prioritza el lliurament d’efectiu”, precisa Bàrbara Lorenzo.

Davant aquesta dramàtica situació, Càritas Espanyola ha expressat la seva solidaritat i proximitat amb Càritas Turquia i Càritas Síria i ha mobilitzat una partida inicial de 200.000 euros per a donar suport al pla de resposta. Així mateix, ha obert una campanya d’emergència “Càritas amb Turquia i Síria” per a canalitzar la solidaritat dels seus donants espanyols per a ajudar a les víctimes d’aquesta catàstrofe natural.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip