Càritas Menorca rep un increment en la demanda d’aliments en els serveis de les parròquies de l’illa i necessita la teva solidaritat, fes-te voluntari. MÉS DE 900 PERSONES HAN REBUT …

Càritas Menorca rep un increment en la demanda d’aliments


Càritas Menorca rep un increment en la demanda d’aliments en els serveis de les parròquies de l’illa i necessita la teva solidaritat, fes-te voluntari.


  • MÉS DE 900 PERSONES HAN REBUT ALIMENTS EN ELS DARRERS QUINZE DIES. DES DE L’INICI DE LA CRISI EL SERVEI HA AUGMENTAT EN UN 25%
  • 361 famílies reben aliments i vals per a l’adquisició d’aliments a botigues i supermercats de l’Illa
  • Càritas fa una crida als joves majors de 18 anys de les parròquies a suplir la mancança del voluntariat major de 60 anys

Les dades remarquen que la demanda no atura de créixer. Aquesta és la dada que es desprèn del Servei d’Aliments que Càritas organitza a través de les parròquies. En els darrers 15 dies la demanda ha augmentat més d’un 10%, situant l’increment en un 25% des de l’inici de la crisi del Covid19.

Famílies ateses per  les Càritas Parroquials – Covid 19 (*)
Població:Setmana 16-20/03Setmana 30/03 – 03/04 Setmana 13-20/04
Maó85101106
Sant Lluís141414
Es Castell142023
Alaior81615
Ferreries202020
Ciutadella130150183
Totals:271321361

(*) Total de beneficiaris: 904 persones.

Les famílies són ateses de forma setmanal o quinzenal, i se’ls acompanya a través del subministrament d’aliments provinents del fons estatal, de les donacions que arriben a les parròquies, i a través de vals d’aliments frescos que els usuaris poden adquirir en diferents establiments comercials.

Ciutadella és la població on ha crescut més la demanda des de l’inici de la crisi en número de famílies ateses (183), un 29% d’increment. També a Maó (106) la demanda ha crescut en un 20% des del passat mes de març, segons les dades del Servei d’Aliments de Càritas. A la parròquia d’Es Castell també ha augmentat considerablement la demanda passant de 14 a 23 famílies ateses.

Càritas reparteix a Ciutadella a les parròquies de Sant Esteve, Sant Antoni M. Claret, Sant Francesc i Sant Rafel. També es fa el repartiment a les parròquies de Sant Bartomeu de Ferreries, Santa Eulàlia d’Alaior, Nostra Sra. del Roser d’Es Castell i Sant Lluís. I a Maó les parròquies de Santa Eulàlia, El Carme, Sant Francesc i el SAC (Voluntàries Vicencianes i parròquies de Sant Antoni, La Concepció i Santa Maria). En total s’han beneficiat a més de 900 persones.

VALS D’ALIMENTS

Els vals d’aliments serveixen per a adquirir fruita, verdura, carn, embotit, peix congelat, ous i productes làctics. La data d’inici dels vals d’aliments va ser el dia 2 d’abril i finalitzarà el dia 31 de maig. La distribució dels vals es fa segons el número de persones a cada família.

El valor de cada val és de 10 €. Els usuaris de Càritas poden bescanviar els vals per productes frescos als diferents supermercats de l’illa. Per aquests vals comptem amb les ajudes rebudes del Consell Insular de Menorca i de l’Obra social la Caixa.

A data de dia 20 d’abril s’han donat un total de 964 vals d’aliments per valor de 9.640 €.

VOLUNTARIAT

Des de l’inici de la pandèmia sanitària les Càritas parroquials han viscut un descens en l’ajuda de voluntariat major de 60 anys que, per recomanacions sanitàries, no pot desplaçar-se a les parròquies a gestionar el Servei d’Aliments. Al llarg d’aquestes setmanes, altres voluntaris parroquials i el personal de Càritas Diocesana de Menorca ha gestionat el servei.

Des de Càritas Diocesana volem fer una crida a les persones més joves de les parròquies, majors de 18 anys, especialment a monitors d’esplai i caps escoltes, així com a catequistes i matrimonis més joves de 60 anys que es sumin al servei d’aliments de les Càritas parroquials per continuar ajudant a les famílies més vulnerables de la nostra societat menorquina.

Gràcies, cada gest compta.

La Caritat no Tanca.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip