Ha aportat 25.000 euros al «Fons de Respostes Covid-19» creat per Càritas Internationalis i el Dicasteri per al Desenvolupament Humà Integral. La resposta de Càritas Espanyola als efectes socials que …

Coronavirus: Càritas Espanyola reforça el seu suport a la xarxa internacional per a respondre a l’emergència


Ha aportat 25.000 euros al «Fons de Respostes Covid-19» creat per Càritas Internationalis i el Dicasteri per al Desenvolupament Humà Integral.

La resposta de Càritas Espanyola als efectes socials que la crisi del coronavirus en les persones més vulnerables no es limita al territori nacional. Com a part activa de la xarxa internacional de Càritas, l’Equip Directiu de Càritas Espanyola acaba d’aprovar una partida de 25.000 euros amb destinació al “Fons de Resposta Covid-19” que acaben de crear Càritas Internationalis i el Dicasteri per a la Promoció del Desenvolupament Humà Integral (DPIHD) de la Santa Seu per a secundar a tot el món les respostes de les Esglésies locals a aquesta pandèmia global.

Aquest compromís fratern se suma a les ajudes que en les últimes setmanes ha vingut aprovant Càritas Espanyola per a respondre a les crides d’ajuda de diverses Càritas del sud per a afrontar els efectes socials del coronavirus en la població més vulnerable.

119.000 euros per a les Càritas de Bolívia, Nicaragua i l’Índia

Als projectes d’ajuda aprovats en la primera setmana d’abril per a reforçar els programes de resposta al coronavirus en les Caritas de Mali, el Senegal, Burkina Faso, RD Congo, Burundi, Albània i Grècia, s’afegeix aquesta setmana un altre paquet d’aportacions per import total de 119.000 euros per a donar suport a accions de resposta al coronavirus a Bolívia, Nicaragua i l’Índia.

A Bolívia, Càritas Espanyola donarà suport amb un total de 43.596‬ euros a sengles programes d’emergència de la Càritas local dirigits als migrants veneçolans a Bolívia i a persones amb discapacitat.

Càritas Nicaragua destinarà una partida de 38.100 euros aportada per Càritas Espanyola per a un projecte d’enfortiment de la capacitat de prevenció per a minimitzar el risc de transmissió del COVID-19, en 9 diòcesi del país.

Per part seva, la Roman Catholic Diocesan Social Service Society de l’Índia comptarà amb un fons de suport de Càritas Espanyola de 37.533 euros per a reduir en el districte de Ajmer la inseguretat alimentària en els col·lectius més afectats per l’emergència per Covid-19 i distribuir material de prevenció sanitària als voluntaris.

En total, des de l’inici de la crisi pel coronavirus, Càritas Espanyola ha destinat 587.184 euros a projectes de resposta a aquesta emergència en tercers països.

“Fons de Resposta Covid-19”

Càritas Internationalis ha decidit crear el “Fons de Resposta Covid-19” per a brindar respostes immediates i efectives a les víctimes de la pandèmia a les regions més empobrides. La gestió d’aquest Fons és a càrrec d’una comissió conjunta de Càritas Intrnationalis i el Dicasteri per a la Promoció del Desenvolupament Humà Integral.

Amb l’objectiu de ser un signe visible de solidaritat de l’Església universal, aquest fons mundial donarà suport a projectes presentats per organitzacions catòliques, inclosa Càritas, per a ajudar a contenir la propagació de la pandèmia a través de diferents activitats preventives, amb especial atenció a aquells països on s’ha propagat la pandèmia i amb conseqüències que podrien ser molt més devastadores que a Europa.

El fons donarà prioritat a la prestació de serveis d’atenció mèdica en àrees com: prevenció i control d’infeccions, accés a aigua neta i sanejament, i adquisició d’equips de protecció personal (màscares, guants, etc.). El fons també valorarà propostes que tinguin com a objectiu mitigar l’impacte de coronavirus, que incloguin la sensibilització i la difusió d’informació per a evitar el contagi, així com el reforç dels serveis comunitaris, inclosa la garantia de la seguretat alimentària.

«Desafortunadament, hi ha àrees on la pandèmia és considerada el mal menor per la població vulnerable», ha assenyalat Aloysius John, secretari general de Càritas Internationalis. “A Ruanda, per exemple, en certes àrees les persones no compleixen amb les mesures de seguretat a causa de la greu escassetat d’aliments. I diuen: ‘Preferim morir de Covid que de fam’».

“A Àfrica, Àsia, Mitjà Orient, Amèrica Llatina, Oceania i Europa, Càritas està a l’avantguarda a respondre al virus, fins i tot en àrees on cap a una altra organització està treballant”, afirma John. “El nostre treball és un testimoni viu de la missió de l’Església al servei dels més vulnerables i de tota la família humana», afegeix.

#CadaGestoCuenta #CáritasNoCierra

Si vols col·laborar:
🤝Núm. Compta per donacions
➡️BANKIA ES52 2038 3298 1060 0011 1916
➡️LA CAIXA ES70 2100 0055 51 0103680278
➡️COLONYA ES05 2056 0012 2710 0338 1611
💻www.caritasmenorca.org/colabora
☎️ 971 36 10 01


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip