ACTE DE CLAUSURA I ENTREGA DE CERTIFICATS DEL CURS DE FORMACIÓ “PROFESSIONAL POLIVALENT DE SUPERMERCAT (CARNISSERIA I PEIXATERIA)”  Avui s’ha celebrat l’acte de clausura del curs de formació “Professional Polivalent …

Clausura del curs de formació de Càritas, Eroski i Incorpora


ACTE DE CLAUSURA I ENTREGA DE CERTIFICATS DEL CURS DE FORMACIÓ “PROFESSIONAL POLIVALENT DE SUPERMERCAT (CARNISSERIA I PEIXATERIA)”

 Avui s’ha celebrat l’acte de clausura del curs de formació “Professional Polivalent de Supermercat (carnisseria i peixateria)”, organitzat per Càritas Diocesana de Menorca i l’empresa Eroski, amb el suport del Programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”.

Càritas Diocesana de Menorca som una entitat adherida al Programa Incorpora des de l’any 2006. Orientem i acompanyem a persones en els seu procés d’inserció laboral i fem intermediació amb empreses.

Enguany, juntament amb l’empresa Eroski, ens hem embarcat en un nou projecte:  formar a vuit persones, com a professionals polivalents de supermercat, i procurar la seva inserció en el món laboral.

Amb aquest propòsit, el 19 de març comença una ambiciosa acció formativa, de dos mesos i mig de durada, la qual consta de tres parts.

La primera, de 100 hores de durada, consisteix en l’adquisició de competències bàsiques i transversals que faciliten l’accés a qualsevol entorn laboral: autoconeixement, autoestima, imatge de marca personal, comunicació assertiva, treball en equip, adaptabilitat, gestió del temps, responsabilitat, gestió emocional i resolució de conflictes.

La segona, de 30 hores, inclou la formació tècnica teòrica que capacita a l’alumnat pel lloc de feina específic: atenció al client, prevenció de riscos i qualitat, carnisseria i peixateria.

I a la tercera i última part, de 115 hores, es duen a terme pràctiques no laborals a diferents supermercats Eroski de la illa, a les seccions de carnisseria i peixateria.

L’acció formativa va finalitzar el passat 31 de maig i avui, a l’acte de clausura, hem fet entrega dels certificats de capacitació.

Valorem l’experiència com a enriquidora per a tothom. Ha contribuït a la millora de l’empleabilitat dels participants, a l’augment de les seves competències i al seu empoderament; factors que faciliten l’accés al món laboral.

En aquests moments la meitat dels participants ja estan treballant, un d’ells en un supermercat Eroski de la illa.

Més endavant, és possible que dita empresa compti amb altres participants per fer feina als seus establiments.

Una alumna del curs comparteix la valoració de l’acció formativa: “Éste curso me ha servido para abrirme puertas al mundo laboral, adquirir más competencias como la de Atención al Cliente y ganar más confianza en mí misma”. “El curso me ha dado una oportunidad para aprender y crecer como persona”.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip