Avui 27 de setembre, el Papa Francesc ha llançat a Roma, durant l’Audiència General dels dimecres, la nova campanya de Càritas Internationalis sobre la migració sota el lema «Comparteix el …

Comparteix el Viatge


Avui 27 de setembre, el Papa Francesc ha llançat a Roma, durant l’Audiència General dels dimecres, la nova campanya de Càritas Internationalis sobre la migració sota el lema «Comparteix el Viatge».

Aquesta campanya global d’acció i sensibilització tindrà una durada de dos anys i té com a objectiu promoure l’enfortiment de les relacions entre migrants, refugiats i comunitats. És la resposta de Càritas al clam del Papa Francesc a promoure la «cultura de trobada», a veure a les persones en situació de mobilitat amb humanitat, a obrir cors i ments, a canviar percepcions.

Càritas Internationalis posa l’atenció als desafiaments i els efectes de la migració en tots els punts del “viatge”, al mateix temps que aprofita la fortalesa de les seves més de 160 membres a tot el món per fer campanya a favor d’un canvi de mentalitat. La campanya compta amb el suport de l’Aliança ACT (Action by Churches Together), una xarxa de 145 organitzacions cristianes de tot el món, al costat del de nombroses congregacions religioses i grups de la societat civil.

Dins de la campanya de «Comparteix el Viatge», els seguidors i col•laboradors de Càritas de tot el món duran a terme diverses activitats als seus respectius països i comunitats. La conscienciació també posarà el focus en els dos nous Pactes Mundials sobre Refugi i Migració, que se signaran en l’ONU el setembre de 2018. Càritas vol que aquests dos nous acords internacionals posin l’èmfasi en una migració segura i legal, i augmentar la protecció de les persones en trànsit.

Càritas Diocesana de Menorca s’uneix a la campanya, per compartir el viatge de la vida amb les persones que migren, al llarg de tot el recorregut. La nostra visió és la d’una sola família humana, mundial i unida.

Fa ja anys que Càritas Diocesana de Menorca està vinculada a diversos projectes que treballen principalment amb refugiats palestins a Líban i Terra Santa, i també en suport a les situacions d’emergència que han sorgit en els últims anys en el mediterrani i la frontera sud.
Seguirem amb la nostra labor i treballarem per la promoció d’una cultura de trobada i intercanvi, la defensa dels drets i la dignitat de tots.

Càritas Menorca posa tots els seus recursos materials i humans a favor dels més necessitats, i de totes aquelles persones que arriben a Menorca en situació de desprotecció social i humana, en especial la predisposició a acollir als refugiats i migrants que arriben a la nostra Illa; en especial els projectes d’acció de base, els pisos d’integració social, i el servei d’orientació laboral a fi que les famílies arribades s’integrin en la nostra societat menorquina.

Vídeo de la campanya:

#ComparteixElViatge #ComparteElViaje #ShareJourney

Més informació de la campanya:

Inicio


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip