MANIFEST DIA DEL VOLUNTARIAT En el Dia Internacional del Voluntariat, les persones voluntàries de Càritas, volem compartir amb la societat en general i amb les comunitats cristianes, en particular, les …

Dia del Voluntariat


MANIFEST DIA DEL VOLUNTARIAT

En el Dia Internacional del Voluntariat, les persones voluntàries de Càritas, volem compartir amb la societat en general i amb les comunitats cristianes, en particular, les nostres conviccions en relació amb la nostra acció voluntària, donant visibilitat a aquesta forma de vida. Agraïm a tantes persones que dia a dia presten el seu servei voluntari als més pobres. Encara que pot ser que el voluntariat no estigui passant pel seu millor moment quant a xifres es refereix, tenim la inquietud d’adaptar la nostra acció per a continuar duent a terme la nostra missió: acompanyar. Acompanyar des de la fe i el compromís i sense esperar res a canvi (encara que tots sabem que rebem més del que donem).

Vivim en una societat hiperactiva, plena de conflictes, guerres i injustícies, en la qual moltes vegades passa desapercebuda la nostra labor. Ferms en els nostres valors de solidaritat i justícia, ens sentim anomenats a l’acció, sense protagonismes, però decidits, i per això volem donar-li valor i reconeixement.

Tal com va dir el Papa Francesc en la passada JMJ de Lisboa, “A l’Església, ningú sobra. Ningú està de més. Hi ha espai per a tots. I això Jesús ho diu clarament. Vagin i portin a tots, joves i vells, sans, malalts, justos i pecadors Tots, tots, tots! A l’Església hi ha lloc per a tots”.

Tots podem ser i fer voluntariat. Amb compromís ferm i voluntat de construir un entorn millor. Cuidant la nostra identitat i confiant en cadascun de nosaltres. No ens considerem “superhomes”, “ni superdones”, com diu el papa en la VII Jornada Mundial dels Pobres, sinó “veïns de casa”, que no ens limitem a donar alguna cosa, sinó a escoltar, dialogar i intentar comprendre la situació i les seves causes per a donar consells i referències justes, estant atents a les necessitats materials i espirituals, també a la promoció integral de les persones per a fer present i visible el Regne de Déu.

Per tot això al costat de totes les persones voluntàries de les 70 diòcesis volem en aquest dia especial donar i donar-nos les GRÀCIES. Gràcies per la dedicació no sempre reconeguda. Gràcies per continuar posant dia a dia a les persones en el centre de l’acció. Gràcies per la calidesa i amb qualitat en el tracte i la relació amb participants i altres voluntaris. Gràcies per escoltar, encara que la situació sigui dura. En definitiva, GRÀCIES per creure en aquesta forma de vida que és el voluntariat.

Per tot això, seguint el procés entorn de l’estat actual del voluntariat iniciat en l’Assemblea General, considerem que aquest pot ser un bon moment per a escoltar-nos i reforçar-nos en la nostra labor dins de Caritas. Us animem que continuem donant la nostra veu en defensa dels empobrits amb la nostra acció directa i la nostra manera d’entendre la vida.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip