Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, 5 de desembre 2022A totes les persones voluntàries, sentinelles de l’esperança. “No són els resultats els que ens mouen, complir objectius programats, sinó …

Dia Internacional del Voluntariat, 5 de desembre


Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, 5 de desembre 2022
A totes les persones voluntàries, sentinelles de l’esperança.


“No són els resultats els que ens mouen, complir objectius programats, sinó posar-nos davant d’aquesta persona que està trencada, que no troba el seu lloc, acollir-la, obrir per a ella camins de restauració, de manera que pugui trobar-se a si mateixa, sent capaç, malgrat les seves limitacions i les nostres, de cercar el seu lloc i d’obrir-se als altres i a Déu. (…) Jesús ens ho diu clarament, amb la seva vida i amb la seva obra, que no basta “donar”, cal “donar-se”. La caritat suposa sempre una donació oblativa de la pròpia vida. I això serà significatiu, més enllà de l’acció concreta, quan ofereixi a la persona una porta oberta cap a una vida nova.” (Discurs del Papa Francesc a la Delegació de Càritas Espanyola al Vaticà amb motiu del nostre 75 aniversari, 5 de setembre de 2022)

Gràcies per ser aquí. La vostra mirada sempre està atenta al que succeeix i a tot això que també passa i es veu menys. Sou sentinelles de la realitat social, la vostra manera de ser i de fer, us fan testimonis privilegiats d’una realitat que no sempre volem veure.

No us conformeu amb el que veieu, sinó que us comprometeu a transformar-ho.
Gràcies pel vostre compromís, perquè dieu fent, amb els vostres gestos i accions quotidianes, i això ens interpel·la i anima a denunciar els mecanismes que generen injustícia. Ens encoratgeu a continuar treballant per la justícia social, a cercar els perquès del dolor i del sofriment de les persones més vulnerables. Continueu construint ponts entre la fragilitat i la riba de les oportunitats i del benestar.

Gràcies per facilitar espais de vida i acolliment, de convivència positiva, de compartir el temps. Doneu calor als llocs de trobada, compartint amb qui manca d’espais on nodrir les relacions socials i els vincles de confiança. Sou germen invisible de fraternitat per ajudar-nos a comprendre que la dinàmica de donar i rebre és reciprocitat encarnada.

Gràcies, en definitiva, perquè la vostra acció quotidiana, callada i generosa, és anunci i esperança d’una nova realitat que és possible i que ha de continuar creixent i guanyant espais a la injustícia i al dolor.

Volem animar-vos al fet que continueu avançant per aquest camí, no exempt de dificultats i desànims. No deixeu de cercar el bé major cada dia.

En el seu 75 aniversari, Càritas us desitja un feliç dia del voluntariat i feliç entrega cada dia d’aquest nou any.

Càritas Diocesana de Menorca


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip