El bisbe Francesc Conesa fa una crida a unir-se a la petició del Papa de dedicar el pròxim dia 2 de març, dimecres de Cendra, a fer una Jornada de …

El bisbe Francesc Conesa fa una crida a una Jornada d’oració i dejuni per la pau a Ucraïna


El bisbe Francesc Conesa fa una crida a unir-se a la petició del Papa de dedicar el pròxim dia 2 de març, dimecres de Cendra, a fer una Jornada de dejuni per la pau i dia 4 de març, amb l’inici de la Quaresma, a realitzar un “viacrucis” per la pau a les nostres parròquies i centres de culte.

Missatge complet:

DAVANT LA GUERRA A UCRAÏNA
28 de febrer de 2022

Estimats fidels de Menorca:
Estem vivint amb desconcert i impotència la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. Sabem molt bé que la guerra mai no és camí per a la pau; l’únic camí és el diàleg entre els dirigents i els pobles. Per això rebutjam amb tota fermesa aquesta i totes les guerres i conflictes que es desenvolupen al nostre planeta. Amb gran claredat el papa Francesc va dir: “Tota guerra deixa el nostre món pitjor del que el va trobar. La guerra és un fracàs de la política i de la humanitat, una rendició vergonyosa, una derrota davant de les forces del mal” (Fratelli tutti, 261).

Què podem fer nosaltres davant aquesta guerra? Estem a punt de començar la Quaresma i durant aquest temps, l’Església ens recomana cultivar de manera especial la pregària, el dejuni i l’almoina. Crec que aquests tres mitjans tradicionals ens ajudaran a donar resposta a la pregunta plantejada. “Jesús ens ha ensenyat –ha dit el Papa- que a la insensatesa diabòlica de la violència es respon amb les armes de Déu, amb la pregària i el dejuni”.

Allò primer és la pregària per la pau, que ha de ser constant entre nosaltres. Us convit que, mentre duri aquest conflicte, introduïu a les pregàries de l’Eucaristia i en l’oració de l’ofici diví una petició per la pau a Ucraïna. També podem invocar la intercessió de Maria, la reina de la pau, resant el sant Rosari o alguna altra oració mariana. De manera particular us deman que el proper divendres dia 4 de març, que serà el primer de Quaresma, realitzem a les nostres parròquies i centres de culte un “viacrucis” per la pau. Jo mateix ho presidiré a la Catedral-Basílica de Menorca a les 19’00 h. del divendres.

En segon lloc, podem acollir la petició del Papa de dedicar el proper dia 2 de març, dimecres de Cendra, a fer una Jornada de dejuni per la pau. “Animo de manera especial els creients –deia el Papa- perquè aquell dia es dediquin intensament a la pregària i al dejuni”. El dejuni corporal ens ajuda a extirpar el mal de la nostra vida i és una manera de dirigir a Déu la nostra pregària perquè transformi els nostres cors.

Finalment, es necessari estar atents a les conseqüències que aquesta guerra causarà en milers de persones i estar disposats a proporcionar la nostra ajuda amb generositat. Deman a Càritas Menorca que estigui especialment atenta davant d’una eventual acollida de refugiats i de la necessitat d’enviar ajuda humanitària a la població ucraïnesa. Comptam amb la solidaritat de tots a les campanyes d’emergència per atendre les persones que siguin afectades.

Al seu Missatge per a la Quaresma el Papa ens convida a no cansar-nos de fer el bé, a ser sembradors del bé per a tots. A això ens ajuden els tres mitjans tradicionals de la Quaresma, perquè “el dejuni prepara el terreny, la pregària rega, la caritat fecunda”. Aquest any les nostres pràctiques quaresmals estaran unides a una intenció especial: que el Senyor ens concedeixi el do de la pau.

Rebeu la meva salutació fraterna. Que el Senyor us concedeixi viure una santa Quaresma.
Francesc Conesa Ferrer,
Bisbe electe de Solsona
i administrador diocesà de Menorca

#CàritasAmbUcraïna

Donem suport a la població víctima dels atacs i l’emergència humanitària

🔴#Emergència #CàritasAmbUcraïna

Més info https://www.caritasmenorca.org/caritas-amb-ucraina/


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip