Emergència “Càritas amb Àsia” El divendres 28 de setembre 4 terratrèmols a l’illa de Célebes van afectar les poblacions de Palu i Dongala. Un d’ells va aconseguir els 7,4 en …

Emergència “Càritas amb Àsia”


Emergència “Càritas amb Àsia”

El divendres 28 de setembre 4 terratrèmols a l’illa de Célebes van afectar les poblacions de Palu i Dongala. Un d’ells va aconseguir els 7,4 en l’escala Richter provocant un potent tsunami. S’han produït centenars de rèpliques en els dies següents i un altre terratrèmol de 4,4 el dilluns. L’Agència Nacional de Gestió de Desastres d’Indonèsia (BNPB) ha actualitzat aquest dimarts el balanç de morts pel sisme i el posterior tsunami en almenys 1.234 morts. A més hi ha 799 ferits greus ingressats en diferents centres hospitalaris.

 

Els serveis d’electricitat, aigua i gas segueixen interromputs. Els centres de desplaçats estan rebent més i més gent a la recerca d’ajuda i aliments. Les males condicions de la carretera, la limitació en comunicació i la falta d’estacions de servei dificulten que l’equip de Càritas de l’arxidiòcesi de Makassar pugui arribar a la ciutat de Palu.

Des que es va produir el terratrèmol Càritas Espanyola es va posar en contacte amb la xarxa de Càritas Àsia, posant-nos a la seva disposició i mantenint una contínua comunicació. Càritas Indonèsia (KARINA) està fent una identificació de necessitats en coordinació amb les agències de govern i altres actors no governamentals. En funció d’aquests informes es dissenyarà una resposta orientada a cobrir les necessitats de les víctimes i la reconstrucció.

KARINA desplegarà dues persones i alguns voluntaris per recolzar a Càritas de l’arxidiòcesi de Makassar en la resposta al desastre i es mantindrà en comunicació amb la xarxa de Càritas diocesanes i Càritas Internationalis per assignar els recursos en aquesta emergència.


FILIPINES/ TIFÓ MANGKHUT

Entre el 15 i 16 de setembre el super Tifó Mangkhut va passar pel Nord de Filipines amb vents de més de 200 km/h. Segons l’Agència Nacional de Reducció de Risc, prop de 2,1 milions de persones van resultar afectades, depassant-se la xifra de 200.000 evacuats i 128.000 habitatges afectats.
Càritas Filipines (NASSA) ha dut a terme una identificació de necessitats en les diòcesis de Baguio i Ilocos Sud, dues de les més afectades. La coordinació es fa en l’àmbit governamental i també en els fòrums d’ONGs nacionals i internacionals.

Càritas amb Àsia
Per col•laborar pots realitzar una donació mitjançant transferència bancària a:

COLONYA ES05 2056 0012 2710 0338 1611
BANKIA ES52 2038 3298 1060 0011 1916
LA CAIXA ES70 2100 0055 5101 0368 0278

(Video)PALU
Actualització sobre Indonèsia: el tsunami i el terratrèmol a Indonèsia

Més informació:

Informe situació Càritas amb Àsia

 


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip