Ajuda’ns a continuar atenent les persones més vulnerables Actuació de Càritas Espanyola Estem donant recomanacions a les 5.671 persones contractades i les 84.551 voluntàries per a respectar les orientacions del …

EMERGÈNCIA Càritas davant el coronavirus


Ajuda’ns a continuar atenent les persones més vulnerables

Actuació de Càritas Espanyola

Estem donant recomanacions a les 5.671 persones contractades i les 84.551 voluntàries per a respectar les orientacions del govern, romandre a casa i evitar el contagi. La major part dels equips de treball mantenen el seu treball fora de casa.

Continuem acompanyant i ajudant a les persones vulnerables, per als qui la malaltia suposa un risc encara major per diferents causes: viuen sols, tenen altres patologies, no compten amb condicions de vida i higiene adequades,…

Les persones voluntàries que pertanyen a un grup de risc han deixat temporalment la seva activitat i s’han suspès reunions, trobades i formacions per a evitar aglomeracions.

Fem costat a totes les Càritas Diocesanes que es troben en una situació de crisi i de replantejament de molts dels seus serveis i programes per diferents motius: programes que se suspenen, atencions que no es poden prestar i es comencen a realitzar a domicili, centres que ha d’augmentar la seva capacitat per a allotjar a més persones durant l’aïllament.

Estem identificant les necessitats humanes i materials que té la nostra xarxa de 70 Càritas Diocesanes i 5.739 Càritas Parroquials tant de voluntariat com de material sanitari i de protecció, aliments o altres béns.

Coronavirus i pobresa
Càritas alerta dels efectes socials que aquesta emergència sanitària creada pel coronavirus pot produir en les famílies en situació de pobresa i exclusió que, segons dades de FOESSA és de 8,5 milions de persones, el 18,4% de la població espanyola.

Avalats per la nostra experiència d’acompanyament des de fa més de 70 anys a les persones excloses, urgim al Govern a respondre a aquesta emergència sanitària, econòmica i social amb mesures orientades a «no deixar a ningú enrere».

Crisi sanitària internacional

En certs contextos el coronavirus pot tenir efectes molt més terribles que en altres parts del món per la feblesa dels sistemes sanitaris –no existeixen mesures ràpides que pugui mitigar el virus–, la incapacitat de resposta dels governs, la desinformació de la ciutadania per falta d’accés, etc.

Totes les Càritas coincideixen que el primer que han fet després de l’esclat d’aquesta crisi sanitària del coronavirus és constituir comitès de crisis en les seves Càritas Nacionals. Des d’aquí s’estan coordinant les accions de protecció cap a treballadors i personal voluntari, habilitant mesures com el teletreball, abans encara que el govern decreti confinament, o prenent la seva temperatura regularment per a aquells que els és imprescindible acudir al seu lloc de treball.

Totes les Càritas destaquen la falta de material sanitari bàsic com a test o màscares. Així i tot, totes elles mantenen la seva activitat i atenció als més vulnerables extremant les mesures per a prevenir contagis.

Necessitem la teva ajuda urgent

#CadaGestoCuenta #LaCaridadNoCierra #CáritasNoCierra


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip