Entre moltes de les iniciatives socials que s’han anat desenvolupant per a donar resposta a la crisi social i econòmica que ha produït, produeix i continuarà incrementant la pandèmia de …

Fons de Solidaritat post-covid19


Entre moltes de les iniciatives socials que s’han anat desenvolupant per a donar resposta a la crisi social i econòmica que ha produït, produeix i continuarà incrementant la pandèmia de la Covid-19, el Bisbat de Menorca va posar en marxa el passat mes de maig el Fons Diocesà de Solidaritat, amb una aportació inicial de 100.000 €.

El Fons de Solidaritat es va crear amb l’objectiu d’ajudar i acompanyar a les persones i famílies que es troben i es trobaran amb la impossibilitat de fer front a pagaments de necessitats bàsiques com són les despeses d’habitatge o el pagament de subministraments.

Per a la gestió de l’atenció social a través d’aquest fons i garantir que les ajudes arribin als qui les necessiten, comptem amb l’equip humà i tècnic de Càritas Menorca, que ha reforçat la seva atenció davant l’actual situació de crisi.

Aportacions solidàries

Gràcies a la solidaritat de parròquies, empreses i persones anònimes, s’han recaptat 45.000 € en aquests dos primers mesos d’aquesta iniciativa diocesana, que se sumen als 100.000 € inicials aportats pel bisbat.

Ajudes

En aquests primers mesos (maig i juny), on s’ha vist incrementat el nombre de sol·licituds d’ajuda, destaquen les peticions d’ajudes de lloguer, de les quals s’han concedit 41 per un import total de 16.880,50 €.

La “nova normalitat” actual no està arribant a tots els sectors de la nostra societat, i a moltes persones que ja es trobaven en situacions precàries, ara se’ls suma la pèrdua del seu lloc de treball, amb una temporada turística molt afectada per aquesta situació.

A continuació, us oferim les dades de les ajudes que s’han atorgat a cada municipi de l’illa. Dades dels mesos de maig i juny:

PER POBLACIONS:
ANY 2020TIPUS D’AJUTSCiutadellaMaóAlaiorEs MercadalFerreriesSant LluísEs CastellEs Migjorn
MAIGsubministres1  1    
 lloguer112145   
JUNYsubministres3       
 lloguer98  1   
  2410156000

Informe de Càritas Espanyola “Anàlisi i perspectives 2020”

L’últim informe de situació de Càritas Espanyola ens revela una realitat preocupant. Aquesta crisi ha agreujat la delicada situació d’habitatge que ja existia i ens situa més a prop d’una possible emergència residencial, amb més de 700.000 persones acompanyades per Càritas que resideixen en llars que no disposen de diners per fer front al pagament de l’habitatge i els subministraments.

La paralització d’una part important de l’economia ha provocat un augment molt considerable de l’atur, que, en el cas de les famílies més vulnerables, ha estat vuit vegades superior a l’increment mitjà, i ha situat la taxa d’atur en el 73%.

L’impacte en els ingressos de les llars ha provocat que tres de cada deu llars no disposin ara mateix de cap ingrés: aproximadament 450.000 persones que resideixen en llars acompanyades per Càritas no ingressen ni un sol euro en aquests moments.

Situació a Menorca

Per a moltes persones els pròxims mesos seran molt durs, el desgast dels pocs recursos amb què encara comptaven, la finalització d’ajudes o prestacions públiques els impediran cobrir les seves necessitats més bàsiques, aliments, habitatge, subministraments, etc….

Aquest procés no serà a curt termini, la necessitat de col·laboració és constant, per això, llancem una crida a la ciutadania i a la societat menorquina, perquè continuï col·laborant. Moltes famílies necessitaran suport durant els pròxims mesos, especialment quan acabi aquesta breu temporada turística.

Com col·laborar:

Hi ha diferents maneres:

  • Donacions al compte bancari de La Caixa:
  • ES60 2100 0061 4402 0087 5568  
  • Des del mòbil, accedint a l’aplicació del banc. Tot seguit, entrar a Bizum, cercar “donació” i,finalment, introduir el codi 00580.

Més informació a: bisbatdemenorca.org i caritasmenorca.org


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip