CUINANT OPORTUNITATS Càritas Menorca inaugura la línia d’inserció en el Restaurant Escola Ca n’Aguedet, per a oferir acompanyament, formació i suport a persones en situació de desocupació amb l’objectiu que …

Inauguració del Restaurant Escola Ca n’Aguedet de Càritas Menorca


CUINANT OPORTUNITATS

Càritas Menorca inaugura la línia d’inserció en el Restaurant Escola Ca n’Aguedet, per a oferir acompanyament, formació i suport a persones en situació de desocupació amb l’objectiu que puguin incorporar-se al mercat laboral.

Aquesta nova línia que gestiona l’empresa d’inserció Mestral Inserció i Medi Ambient propietat de Càritas, comptarà amb l’obertura al públic un dia a la setmana, els dijous a migdia, i amb oferta de càtering de manera continuada.

A l’acte han assistit autoritats, col·laboradors, representants de patronals i l’equip de Mestral involucrat en el projecte, a l’inici de la vetllada i en record dels inicis de Ca n’Aguedet i la família Mariano Vadell, s’ha presentat un quadro en record dels fundadors en Miquel i n’Aguedet, amb la presència de la família, en Miquel Mariano ha expressat el seu agraïment per aquest gest i ha fet repàs a la història d’aquest emblemàtic negoci familiar i ha expressat la satisfacció del fet que Ca n’Aguedet continuï el seu camí com a projecte social i de formació.

Mons. Gerard Vilallonga ha tingut unes paraules de record per n’Aguedet i a continuació ha compartit amb els presents una petita plegaria per inaugurar aquesta nova iniciativa de Càritas Menorca.

Ja en el renovat saló del Restaurant Escola Ca n’Aguedet, Guillem Ferrer, secretari general de Càritas ha agraït la recent distinció rebuda al treball de l’Escola de restauració per part de la conselleria de Turisme del Govern Balear, a proposta del Consell Insular, en la Nit del Turisme 2023, un premi que ens ajuda a continuar fent esforços en aquest projecte que duu poc recorregut, però que té perspectives de futur i rep mostres de suport.

Amb un record a la tradició, trajectòria i marca Ca n’Aguedet, ha compartit el concepte que Càritas vol continuar tenint en aquesta iniciativa,” Càritas no ha vingut a restar res a aquesta marca. Al contrari, som aquí per sumar-li el nostre segell perquè creiem en les segones oportunitats. Tots necessitem segones oportunitats… Perquè des de Càritas som conscients que només donant ajudes d’emergència no resolem els problemes de fons de molts menorquins i nouvinguts.”


Mentre els nous cursos de formació prenen forma, per aquest curs 2023-24, el nou projecte que serà gestionat per Mestral Inserció i Medi Ambient, tindrà diverses línies de treball: els càterings exteriors, per una banda; el lloguer de sala per a grups, empreses, entitats, famílies… amb servei de menú o càtering; l’obertura cada dijous migdia al públic, continuant amb la promoció de la gastronomia local i el servei a col·lectivitats i grups (escoles, residències, administracions, empreses…) que vulguin encomanar menús de forma diària o esporàdica.

Ca n’Aguedet també vol ser un punt de referència en matèria d’evitar el malbaratament alimentari: susceptible a rebre donacions en espècie que es transformaran en menús i receptes de bon gust, donant així una segona oportunitat al treball de moltes persones i empreses.

Finalment, s’ha projectat el curtmetratge elaborat per Menorca Regió Gastronòmica Europea que ha estat premiat en l’edició 2023 de la Food Films Menú i que relata la creació de l’Escola de Restauració de Càritas i posa en rellevància la dimensió social que pot tenir també el món de la gastronomia local.

Degustació de l’oferta gastronòmica, els assistents han pogut comprovar de primera mà la innovadora cuina que oferirà el Restaurant, però sempre d’acord amb la cuina tradicional menorquina i la promoció del producte local.

Des de Càritas agrair a tots i totes pel suport en aquesta nova aventura que ara comença.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip