Avui a Es Migjorn hem celebrat la Jornada Diocesana de Càritas Menorca, amb la participació dels voluntaris de les Càritas Parroquials. La Jornada ha començat amb una plegaria, organitzada per …

JORNADA DIOCESANA CÀRITAS MENORCA 2020


Avui a Es Migjorn hem celebrat la Jornada Diocesana de Càritas Menorca, amb la participació dels voluntaris de les Càritas Parroquials.

La Jornada ha començat amb una plegaria, organitzada per la comunitat de la parròquia de Sant Cristòfol d’es Migjorn, que ens ha acollit el dia d’avui, gràcies.

El director de Càritas, Gabriel Pons, ha donat la benvinguda als assistents i ha donat a conèixer els resultats de l’enquesta que vam fer l’any passat per elaborar el nou pla estratègic de Càritas Menorca.

PROGRAMA PASTORAL PER AQUEST CURS

El Bisbe de Menorca, Francesc Conesa Ferrer, ha presentat la programació per aquest curs, sota el lema “créixer com Església samaritana”, que ens convida a “com a comunitat cristiana a sentir una crida especial a posar-nos al servei dels qui viuen en soledat o en marginació, dels malalts i la gent gran, dels presos i els refugiats, de tots els més febles i necessitats”.

Per acompanyar-nos en aquest camí dos documents recents, l’Encíclica “Fratelli Tutti” del Papa Francesc i el document “Samaritanus bonus” de la Congregació per a la doctrina de la fe.

Els objectius principals que ens marquem – Reforçar i consolidar les Càritas Parroquials – Acompanyar les persones que viuen en soledat i – Obrir-nos a les necessitats de tot el món, especialment els països més pobres.

Ens fa falta reconèixer la temptació que ens envolta de desentendre’ns dels altres; especialment dels més febles. Diguem-ho: hem crescut en molts aspectes, però encara som analfabets a acompanyar, cuidar i sostenir els més fràgils i dèbils de les nostres societats desenvolupades (Fratelli Tutti n. 64).

CÀRITAS DAVANT EL CORONAVIRUS

Els responsables dels equips de territori, administració i inclusió social, han donat comptes de la situació del servei d’aliments i acollida, les ajudes i col·laboracions que hem rebut durant aquest primer sis mesos de pandèmia, i del Fons de Solidaritat post covid-19 que es va posar en marxa el passat mes de maig impulsat pel Bisbat de Menorca i que gestiona Càritas.

El dia ha tingut com eix central la celebració del “Dia de les persones sense llar”, campanya que vam llançar aquesta setmana, i que ha posat a la llum la realitat de moltes persones sense llar o de persones que viuen en infrahabitatges, llocs poc salubres i dignes per a poder viure amb una certa seguretat i per als qui és una utopia poder adoptar les mesures de prevenció decretades per les Administracions.

Càritas coneix de primera mà aquestes situacions de precarietat extrema gràcies al treball d’acolliment i suport que s’ofereix els equips d’acompanyament en drets, acció base i el programa d’habitatge, i el gran nombre de voluntaris que cada dia acompanyen a les persones i famílies més fràgils de la nostra illa.

Gràcies a tots per la vostra participació, per la vostra feina i pel vostre gran cor, i especialment a les vostres mans càlides i solidàries, especialment en els moments més difícils. GRÀCIES!


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip