AL COSTAT DELS ALTRES L’Acollida i L’Acompanyament a Càritas JORNADA DIOCESANA DE CÀRITAS MENORCA 2016 El 12 de novembre ha tingut lloc la Jornada Diocesana de Càritas Menorca, han participat …

Jornada Diocesana de Càritas Menorca 2016


AL COSTAT DELS ALTRES

L’Acollida i L’Acompanyament a Càritas

JORNADA DIOCESANA DE CÀRITAS MENORCA 2016

El 12 de novembre ha tingut lloc la Jornada Diocesana de Càritas Menorca, han participat més de 50  persones voluntàries de les diferents parròquies de la nostra diòcesi.

La temàtica d’aquest any ha estat l’acollida i l’acompanyament. La primera part ha estat presentada per les treballadores socials de Càritas. Han explicat la seva feina d’acompanyament a les persones que atenen i la relació amb els diferents grups parroquials, així com les ajudes econòmiques i en espècie que Càritas posa a l’abast de les famílies necessitades que s’atenen des de les oficines de Càritas Diocesana a Maó i a Ciutadella, així com també des del servei d’alimentació de les parròquies i comunitats.

Desprès s’ha compartit entre tots la visió de com Càritas ha d’acompanyar i atendre a les persones que s’ aproximen a les Càritas Parroquials. També s’ha debatut la recepció i l’emmagatzematge dels aliments i el repartiment que es fa des de les parròquies i com es pot millorar l’atenció personalitzada a cada família necessitada. També s’ha tractat la formació del voluntariat, tema imprescindible, per una millor acollida i acompanyament de les persones que atenem.

S’ha fet feina en propostes concretes per a una millor acció caritativa de l’acollida i l’acompanyament de les persones en situació d’exclusió. Algunes de les propostes que van sorgir en el actuar el qual ha de fer el voluntariat amb les persones que van a les Càritas Parroquials van ser: fer-los protagonistes i que poden ajudar ells també, que es sentin escoltats, estar atent a les necessitats, donar un servei digne d’aliment superant l’almoina, ensenyar com utilitzar els aliments que reben, etc.

La jornada ha comptat amb la salutació inicial de Mn. Gerard Villalonga, Administrador Diocesà i la presentació del delegat de Càritas, Mn. Guillem Ferrer, diaca. El Sr. Joan Mir, director de Càritas Diocesana de Menorca, ha estat l’encarregat de fer-ne la cloenda.

dsc_0001 dsc_0006 dsc_0014 dsc_0016 dsc_0031 dsc_0087

 


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip