Ahir va tenir lloc la presentació del programa Es Barraco – Paidós, de prevenció de la pobresa infantil a Ciutadella. Paidós neix a Menorca amb l’objectiu de trencar el cicle …

Neix Paidós a Menorca per la prevenció de la pobresa infantil


Ahir va tenir lloc la presentació del programa Es Barraco – Paidós, de prevenció de la pobresa infantil a Ciutadella.

Paidós neix a Menorca amb l’objectiu de trencar el cicle de transmissió intergeneracional de la pobresa infantil, a través de l’acompanyament a famílies en situació vulnerable amb menors de 0 i 12 anys, treballem des del suport educatiu, social i terapèutic, tant als adults com a les criatures, des d’una mirada sistèmica familiar i acompanyant de forma global i integral.

Es un projecte liderat per Càritas en col·laboració amb el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella.  L’equip està format per una coordinadora, un educador social-director, una educadora social, una treballadora social, una psicopedagoga i dues monitores, i té previst l’acompanyament d’unes 15 o 20 famílies durant els pròxims dos anys.

Equip Paidós

Paidós està organitzat com una casa acollidora que ofereix espais de cura i acompanyament en la vida quotidiana familiar i es converteix en espai educatiu familiar, on l’equip tècnic facilita, suggereix, proposa espais de relació per a tothom. Cerquem crear possibilitats d’aprenentatge experimental en els racons de la vida quotidiana de cada família i dels grups de famílies en recolzament mutu.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha destacat la importància d’acompanyar a les famílies i, sobretot, als infants i ha manifestat que “l’acompanyament social és la part essencial de la línea d’acció social del Consell”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha reiterat que considera com a prioritat que les corporacions menorquines es comprometin en la lluita contra l’exclusió social i la pobresa infantil a l’illa: “És guiats per aquest deure  que el nostre ajuntament té acordada la cessió de les instal·lacions des Barracó”.

El Consell Insular de Menorca, mitjançant la signatura d’un conveni amb Càritas, es compromet a aportar a Càritas Diocesana de Menorca la quantitat de 200.000 €, repartits en quatre anualitats; i aporta, així, 50.000 € anuals per al període 2019-2022 i l’ajuntament de Ciutadella farà una aportació de 4.000 € anuals, per un període de quatre anys en suport al projecte.

El bisbe de Menorca, Mons. Francesc Conesa, va destacar ahir que també servirà com un punt de trobada entre famílies, per a acabar convertint-se en «una gran casa familiar».

Finalment, Mar Pons, coordinadora del projecte, va voler agrair l’acompanyament que l’equip ha tingut per part de Càritas Barcelona, pioners en aquest tipus d’iniciatives que van obrir el primer centre Paidós en 2012, i ja compten amb 7 més.

Mar Pons coordinadora del projecte ho explicava a Els Dematins d’IB3

Des de Càritas agrair a tots els que ahir ens van acompanyar en la presentació d’aquesta nova aventura, que emprenem com sempre amb l’objectiu d’estar al costat dels més fràgils de la nostra societat.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip