Terra Santa experimenta el pitjor esclat de violència en anys, mentre Càritas Jerusalem s’està preparant per a respondre a les necessitats urgents dels nombrosos ferits i milers de persones que …

Sense cap lloc al qual fugir


Terra Santa experimenta el pitjor esclat de violència en anys, mentre Càritas Jerusalem s’està preparant per a respondre a les necessitats urgents dels nombrosos ferits i milers de persones que s’han vist obligades a abandonar les seves llars.

Terra Santa experimenta potser el pitjor esclat de violència en anys aquests dies. Forts bombardejos continuen a Gaza actualment resultant en una pèrdua significativa de vides, edificis residencials, terres agrícoles i infraestructura vital. Segons el Ministeri de Sanitat local, més de 200 palestins han mort conseqüència d’atacs aeris i artilleria, sent molts d’ells nens i dones. Almenys 1.200 persones han resultat ferides i més de 17.000 persones han cercat refugi d’emergència a les escoles de la UNRWA. Deu israelians han mort per coets llançats des de Gaza cap a àrees civils israelianes. La germana Bridget Tighe, secretària general de Càritas Jerusalem, descriu la situació a Gaza, on viuen més de dos milions de persones en una àrea d’aproximadament 141 milles quadrades, amb aquestes paraules:

“Els bombardejos són extremadament violents. Els habitants de Gaza han viscut massa guerres, durant molts anys, però tothom està d’acord que aquesta vegada és completament diferent. Estan atrapats en aquesta franja de terra, densament poblada, a la mercè d’intensos bombardejos aeris, sense cap lloc al qual fugir per a posar-se fora de perill”.

Unit a això, importants tensions s’estan produint en ciutats israelianes de població mixta, així com a Jerusalem. És en aquest últim enclavament on manifestants palestins i la policia israeliana es van enfrontar diàriament durant el mes del Ramadà reivindicant el dret a accedir als sants llocs, la qual cosa va contribuir a l’augment de les hostilitats. A això es va unir el desallotjament de palestins de les seves llars en el barri de Sheikh Jarrah, sent un dels punts més crítics de les tensions a Jerusalem.

Càritas Jerusalem, present en la zona durant anys i desenvolupant programes de salut i atenció psicosocial entre altres, s’està preparant per a respondre a les necessitats urgents dels nombrosos ferits i milers de persones que s’han vist obligades a abandonar les seves llars, bé perquè han estat destruïts o perquè han intentat salvar les seves vides. Els continus bombardejos encara no permeten a Càritas Jerusalem intervenir, però una vegada que entri en vigor l’alto-el-foc i les condicions de seguretat necessàries per a actuar es donin, les necessitats seran ràpidament avaluades i la confederació internacional de Càritas serà mobilitzada per a exercitar la solidaritat i fer-la arribar a les poblacions de les zones més remotes i marginals, proporcionant-los també educació sanitària i assistència nutricional.

Càritas Espanyola dóna suport al treball del nostre soci local que a través de la seva xarxa brinda ajuda humanitària, sense distinció de religió o raça, basant-se en criteris de vulnerabilitat. Igualment, se solidaritza amb les víctimes de la violència i fem una crida perquè es defensin i respectin els drets de tots, israelians i palestins, segons el dret internacional i les resolucions de les Nacions Unides. És el nostre deure respectar i defensar la dignitat humana, conferida a la humanitat per Déu mateix.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip