Pràctiques. Grau superior d’integració social. Càritas Diocesana de Menorca en col·laboració amb el Grau Superior d’Integració Social que ofereix el IES Cap de Llevant ha comptat amb alumnes/as en pràctiques …

Tenia moltes ganes de fer les pràctiques amb infants. Ariadna, alumne del Grau Superior d’Integració social a Menorca


Pràctiques. Grau superior d’integració social.

Càritas Diocesana de Menorca en col·laboració amb el Grau Superior d’Integració Social que ofereix el IES Cap de Llevant ha comptat amb alumnes/as en pràctiques durant 400 hores, dins dels programes d’Acció social de l’entitat, amb la finalitat de fer un ús pràctic de tots els coneixements adquirits.

Hem volgut parlar amb Ariadna, una alumna que ha participat d’aquesta primera fornada en el curs 2021-2022 i conèixer com ha estat el seu pas per Càritas i l’experiència en l’àmbit social.

Ariadna actualment està vinculada al programa de persones sense llar i habitatge social, acompanyada per la tècnic Nadia López.

Hola Ariadna, bon dia. El primer, volem conèixer-te, pots explicar-nos qui ets?

Bon dia!, com molt bé has dit soc n’Ariadna i estic aquí a Càritas realitzant les pràctiques d’integració social, tinc vint-i-tres anys i soc de Sant Climent.

Com vas accedir a les pràctiques en la nostra entitat?

Tenia moltes ganes de fer les pràctiques amb infants, la meva tutora em va oferir la possibilitat de realitzar-les al centre obert, però com les hores no em bastaven vam decidir que també podria estar a altres projectes de Càritas als matins.

En quins programes de Càritas has participat? I què t’ha semblat el més interessant?

Principalment, he estat al Centre Obert i al projecte de pisos, drets i baixa exigència. Però també he pogut veure el projecte de Mestral i MIMA.

Sincerament, no podria decantar-me per cap, cada projecte és molt diferent i cada un m’ha aportat coses noves que no coneixia. El que més m’ha agradat de tots els projectes ha estat veure les ganes i l’afecte que posen a la feina que fan…


Creus que has encertat en triar integració social i què et fa il·lusió de cara al futur?

Totalment SI, he encertat totalment, estic molt contenta i m’agrada molt més del que pensava que ho faria. De cara al futur m’agradaria molt poder treballar en aquest món i continuar aprenent més sobre ell…

Creus que les pràctiques en Càritas t’han servit de base i què has après?

Sense cap dubte, estic molt contenta i molt agraïda amb tot l’equip per donar-me aquesta gran oportunitat d’aprendre i créixer amb totes les coses que m’ha anat aportant cada companya i estic segura que el dia que estigui fent feina les recordaré a totes i tot el que m’han ensenyat durant aquest temps.

Un cop més, moltes gràcies a TOT l’equip de Càritas, per fer possible aquesta experiència, que ha superat les meves expectatives. Gràcies a tothom per ajudar-me a sentir-me molt a gust i còmoda i aprendre moltes coses que en un futur m’ajudaran molt.

Gràcies Ariadna, sabem que durant aquest estiu continuaràs vinculada a projectes de Càritas, en el programa d’infància, esperem que et sigui útil i et desitgem molta sort en el futur.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip