Durant dos dies els tècnics referents per al programa ACCEDE s’han reunit amb l’equip que acompanya aquesta iniciativa a Menorca. ACCEDE és un projecte pilot d’inclusió que té per objectiu …

Trobada entre els equips del programa ACCEDE de Càritas Espanyola i Càritas Menorca


Durant dos dies els tècnics referents per al programa ACCEDE s’han reunit amb l’equip que acompanya aquesta iniciativa a Menorca.

ACCEDE és un projecte pilot d’inclusió que té per objectiu contribuir a l’accés i exercici de drets de les persones en situació de vulnerabilitat i exclusió a través del desenvolupament de les seves capacitats incidint en les competències digitals. Per Càritas Menorca, una de les accions principals del projecte és la de millorar l’accés a l’alimentació de persones i famílies en situació vulnerable, amb l’acompanyament de Càritas les persones participants entren en un procés de canvi del tradicional banc d’aliments, al programa de targetes solidàries.

El programa de targetes solidàries consisteix en un sistema de targetes de prepagament i nominals que es lliuren a les persones i famílies, després de la valoració de l’equip tècnic de Càritas, amb una assignació econòmica que dependrà de les necessitats i nombre de membres que convisquin en la llar, la iniciativa pretén adaptar-se a aquests nous temps amb noves fórmules que permetin dignificar el lliurament d’aliments, de forma completament anònima, afavorir la normalització de les ajudes, enfortir les capacitats personals dels participants evitant l’estigmatització i potenciar la inclusió dels beneficiaris que podran triar de manera autònoma la seva compra, facilitar l’accés a productes frescos (carn, peix, verdura…), a més d’enfortir el comerç de proximitat”.

Gràcies al programa ACCEDE finançat amb fons europeus NextGenerationEU i amb el treball conjunt amb Càritas Espanyola, aquesta prova s’ha realitzat a dues parròquies de l’illa, El Carme de Maó i Santa Maria de Ferreries, des del seu inici al novembre de 2022, 40 persones/famílies estan participant en aquest estudi.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip