Avui 13 d’abril, ha tingut lloc la trobada de Voluntaris de Càritas Menorca 2019. La trobada s’ha realitzat al recinte firal des Mercadal i han assistit unes 130 persones. En …

Trobada de Voluntariat de Càritas Menorca 2019


Avui 13 d’abril, ha tingut lloc la trobada de Voluntaris de Càritas Menorca 2019.

La trobada s’ha realitzat al recinte firal des Mercadal i han assistit unes 130 persones.

En la trobada d’aquest any volem “Compartint el viatge: Acollir, protegir, promoure i integrar” amb les persones migrants i refugiades i aquest missatge ha estat la línia principal de la trobada.

L’acte ha començat amb unes paraules de benvinguda del Director de Càritas, Gabriel Pons, hem continuat amb una pregària donant gràcies per les nostres diferencies.

Avui ens hem unit a milers de comunitats en tot el món per fer visibles les injustícies que pateixen migrants i refugiats en el seu camí i hem sumat les nostres passes a la “Marxa solidària Mundial” caminant fins a la plaça Pare Camps des Mercadal.

Al centre des Mercadal hem sentit unes paraules del Bisbe de Menorca, Francesc Conesa, que ens ha recordat el sentit i la necessitat que com a comunitat, participem d’aquest viatge amb les persones que han hagut de partir de ca seva en circumstàncies difícils i vulnerables.

També hem pogut compartir un testimoni, en primera persona, amb en Luis, migrant que per circumstàncies de persecució i amenaces ha hagut de fugir del seu país, Colòmbia, deixant a tota la seva família allà, també ha volgut agrair l’acollida i el suport que ha trobat a Menorca.

El gest de “Compartim el Viatge” ha finalitzat amb la lectura del manifest i la pregària de la campanya.

Ja de volta al recinte Firal des Mercadal, la resta de la jornada, ha estat un espai festiu i de celebració per tal d’agafar forces i ànims per continuar la feina que entre tots fem per compartir els anhels d’una vida més digna per a tanta gent que truca a les nostres portes.

Un any més des de Càritas agraïm a totes i tots els nostres voluntaris la seva dedicació, ja que ells fan possible la nostra missió d’acompanyament a les persones que més ho necessiten. Gràcies per la vostra ferma creença del fet que les persones són el centre de la nostra acció i així ho demostreu dia a dia.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip