Millorar la nostra acció creant espais d’acolliment i escolta amb les persones que acompanyem. PARTICIPANDO.CON Dissabte 19 de novembre hem tingut una jornada de formació amb persones de diverses Càritas …

A participar s’aprèn participant


Millorar la nostra acció creant espais d’acolliment i escolta amb les persones que acompanyem.

PARTICIPANDO.CON

Dissabte 19 de novembre hem tingut una jornada de formació amb persones de diverses Càritas parroquials, reflexionar i aprendre sobre el que aporten les persones a les quals acompanyem en Càritas quan prenen la paraula, quan facilitem espais per a l’escolta i la participació.

En Càritas romanem fidels al model d’acció social amb què ens identifiquem i sentim com a nostre, no sempre és una tasca fàcil, som molts i diferents, treballant en diferents àmbits i projectes, amb persones de perfils i situacions molt diverses. Però sempre tenint present que aquestes persones han de ser protagonistes dels seus processos i de les seves pròpies històries; nosaltres som acompanyants.

Fàcil d’entendre, menys fàcil de dur-ho a terme en el dia a dia que ens desborda, 40 persones han participat de la formació “participant.amb” al costat de Paco Aperador company de Càritas Espanyola, després d’una jornada de reflexió i intercanvi d’experiències, veiem el camí que ens queda per recórrer, però que cal començar a caminar.

Millorar el nostre acompanyament i els espais on les persones que acudeixen a Càritas puguin assumir un rol actiu, prenguin les seves pròpies decisions, iniciatives, s’expressin, dialoguin i debatin.

“La vida és un camí a transitar…. l’important és posar-se en marxa”.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip