Ofereix acompanyament a Càritas Rabat amb la qual fa anys que treballa en projectes de mobilitat humana Càritas ha obert aquest dissabte la campanya d’emergència “Càritas amb el Marroc”. El …

Càritas activa una campanya d’emergència per a ajudar a les víctimes del terratrèmol del Marroc


Ofereix acompanyament a Càritas Rabat amb la qual fa anys que treballa en projectes de mobilitat humana

Càritas ha obert aquest dissabte la campanya d’emergència “Càritas amb el Marroc”. El seu objectiu és canalitzar la solidaritat dels donants espanyols per a atendre l’emergència humanitària provocada pel sisme registrat a les províncies i ciutats de Marràqueix, Tarudant, Chichaua, Uarzazat i Al Hauz (sud del país).

Es tracta del sisme més gran mai registrat al país des de l’any 1900. El sisme ha colpejat amb duresa una zona de la serralada de l’Atles situada al sud de la ciutat turística de Marràqueix. L’epicentre s’ha localitzat en el llogaret d’Iguil (a 63 quilòmetres de Marràqueix) a la província d’Al Hauz. La violenta sacsejada, que va ser sentida en gran part del país magrebí prop de la mitjanit del divendres, ha causat danys materials, la mort de més d’un miler de persones i el col·lapse de diversos edificis d’habitatges. Els equips de rescat busquen supervivents entre els enderrocs amb ajuda de milers de voluntaris.

L’equip de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola ha contactat amb Càritas Rabat per a oferir acompanyament i suport en la gestió d’aquesta emergència sense precedents en la història recent del país. “El director de Càritas Rabat, el missioner mexicà Oscar Arturo, es va desplaçar aquest diumenge a Marràqueix per a poder avaluar amb els equips locals l’extensió dels danys, recaptar informació més precisa i així preparar una primera resposta d’emergència”, ha precisat Laure Salies, responsable de la Campanya Càritas amb el Marroc.

Càritas Rabat a través d’un comunicat ha informat aquest dissabte que, segons el Centre Nacional de Recerca Científica i Tècnica (CNRST), amb seu a Rabat, el sisme es va produir en la nit del divendres 08 de setembre a les 23.11 (una hora més a l’Espanya peninsular).

Càritas Diocesana de Rabat s’ha reunit aquest dissabte a primera hora del matí i ha rebut informació addicional presentada per Mons. Cristóbal López Romero, arquebisbe de la diòcesi de Rabat i president de Càritas Marroc. El prelat ha informat d’alguns danys materials a l’església d’Ouarzazate, però cap pèrdua de vides humanes en la comunitat fins al moment. No hi ha pèrdues humanes en la comunitat fins al moment, indica la nota facilitada per la Càritas Diocesana de Rabat.

L’equip de Càritas Espanyola ofereix les seves condolences a les famílies afectades per aquesta greu catàstrofe i s’uneix en oració.

Càritas Espanyola col·labora amb Càritas Rabat des de fa diversos anys en projectes de mobilitat humana. Els programes posats en marxa en els últims anys tenen per objectiu oferir un acolliment als migrants en situació de vulnerabilitat i oferir-los assistència i suport perquè puguin exercir els seus drets fonamentals al Marroc.

Les persones que vulguin col·laborar amb la campanya de Càritas amb el Marroc poden fer-ho a través a través de la web www.caritasmenorca.org/colabora

INDICANT “EMERGÈNCIA Marroc”

  • CaixaBank: ES70 2100 0055 51 0103680278
  • Colonya: ES05 2056 0012 2710 0338 1611
  • Bizum: 00074

Logotip
Logotip
Logotip
Logotip