La presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, ha clausurat avui vespre 27 de setembre l’entrega dels Premis del Turisme 2023 de la VII Nit del Turisme, celebrada …

GUARDÓ A LA MILLOR INICIATIVA DE RESPONSABILITAT SOCIAL CENTRE FORMACIÓ CA N’AGUEDET DE CÀRITAS MENORCA


La presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, ha clausurat avui vespre 27 de setembre l’entrega dels Premis del Turisme 2023 de la VII Nit del Turisme, celebrada enguany al Auditori Caló de s’Oli, i en la que ha aprofitat per destacar l’apostar per la qualitat i la sostenibilidad del sector turístic de les Illes Balears.

Reconeixement de la feina i dedicació en favor del turisme

La presidenta, que ha posat els guardonats com a exemple “del turisme que volem” i “referents d’un turisme de qualitat, sostenible i responsable a les nostres illes” i als qui ha agraït la seva contribució, ha fet una crida a “estar orgullosos del nostre sector turístic, de ser una comunitat turística i del que representa el turisme en quant a oportunitats i benestar a les Illes Balears”.

Amb aquests guardons, el Govern de les Illes Balears vol reconèixer, en cada categoria, l’esforç i la dedicació de persones, empreses i institucions, tant públiques com privades, en favor del turisme. Les distincions s’atorguen a iniciatives, propostes i actuacions que aposten per la viabilitat, la innovació i la sostenibilitat del nostre producte turístic, alhora que són accions que contribueixen a reforçar la qualitat, la competitivitat del sector turístic, l’emprenedoria i la capacitat d’atracció de les Illes Balears com a destinació turística.

L’esdeveniment ha estat organitzat per l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), amb la col·laboració del Consell d’Eivissa, i les iniciatives i persones premiades al llarg de la nit han estat, per categories, les següents:

GUARDÓ A LA INNOVACIÓ TURÍSTICA I LA CIRCULARITAT

CIRCULAR FP. CIFP Juníper Serra i Garden Hotels. Projecte conjunt del CIFP Juníper Serra i Garden Hotels per millorar la capacitació de l’alumnat de formació professional (FP) en l’entorn laboral pel que fa a l’economia circular.

GUARDÓ A LA MILLOR INICIATIVA DE RESPONSABILITAT SOCIAL

HABITACIÓ SOLIDÀRIA – Artiem Hotels. Creació a cadascun dels seus hotels d’una categoria nova d’habitació: una habitació estàndard on els beneficis no són per a ARTIEM, sinó que allò que el client paga per allotjar-s’hi es dona íntegrament a Càritas. 

«CAP INFANT ENRERE» – SANT FRANCESC – IRES. Per a una infància en igualtat d’oportunitats. Des de l’any 2018, l’Hotel Sant Francesc i Hotel Can Ferrereta, col·laboren amb la Fundació IRES amb el compromís de donar suport a l’actuació que la Fundació exerceix envers aquelles famílies amb menors en situació de vulnerabilitat que viuen a les Illes Balears.

CENTRE DE FORMACIÓ CA N’AGUEDET – Càritas Menorca. El projecte pretén millorar les oportunitats d’inserció de persones de més de trenta anys i aturats de llarga durada, a més de donar resposta a les demandes formulades des de l’àmbit empresarial turístic menorquí.

GUARDÓ A LES BONES PRÀCTIQUES EN MATÈRIA D’OCUPACIÓ TURÍSTICA, D’IGUALTAT D’OPORTUNITATS O DE GÈNERE

SILVIA ANGLADA – Xef Km 0 – Slow food. Es Tast de na Sílvia és el restaurant de na Silvia Anglada, centrat en cuina de producte local de Menorca. És l’únic restaurant de l’arxipèlag balear certificat Slow Food i Km 0.

GUARDÓ AL TREBALLADOR O TREBALLADORA DEL SECTOR TURÍSTIC 2023

EUSTAQUIO LORITE MARTÍNEZ, Caddy Master Arabella Golf Mallorca. Ha dedicat més de cinquanta anys de la seva vida al turisme en el mateix lloc de feina i la mateixa empresa com a cadi màster. El seu llegat al camp de Son Vida Arabella i als altres dos camps, Son Muntaner i Son Quint, l’han convertit en una figura emblemàtica en la història del turisme i del golf a Mallorca.

RIKA HUMPHREYS, «Walk & Talk Ibiza» (a títol pòstum).  Impulsora del projecte «Walk and Talk Ibiza», una experiència que ofereix a residents i visitants la possibilitat de conèixer i recórrer de manera guiada i amb rutes noves de senderisme, indrets emblemàtics del nord de l’illa d’Eivissa. Les caminades organitzades per «Walk and Talk Ibiza» i guiades per Rika han representat durant anys un punt de trobada per a residents i turistes.

GUARDÓ AL TREBALL, A L’ESFORÇ I A LA DEDICACIÓ PROFESSIONAL EN TURISME

ANTONI CIFRE CAMPINS (a títol pòstum). En reconeixement a la seva trajectòria dedicada al turisme, la seva professionalitat i la seva feina envers la imatge i la reputació de Pollença.

JOSÉ TUR OLMO (a títol pòstum). Empresari i periodista, en reconeixement a tota una vida lligada a la promoció de les Illes Balears, qui esdevingué un dels referents essencials d’Eivissa durant el procés de transformació d’una societat rural a una altra enfocada als serveis i a l’exterior.

SEBASTIÀ TRIAY FAYAS. En reconeixement a la seva trajectòria professional i a la seva gran contribució a l’ODS 8 – Treball decent i creixement econòmic i a l’ODS 12 – Producció i consum responsable.

GUARDÓ A L’EXPERIÈNCIA TURÍSTICA

TERRAGUST.  Projecte que va sorgir el 2019 per donar a conèixer l’agricultura i els productes de Terracor, organització de productors de fruites, verdures i hortalisses del llevant de Mallorca.

BIBO PARK – IBIZA BOTÁNICO BIOTECNOLÓGICO. És un centre de conservació natural de la flora pitiüsa que ofereix unes instal·lacions multifuncionals dedicades a difondre i conservar la diversitat ambiental de l’illa d’Eivissa.

GUARDÓ A L’AMBAIXADOR O AMBAIXADORA DE LES ILLES BALEARS

HOTELBEDS. Nascuda en 2001 a Mallorca, Hotelbeds ha aconseguit posicionar-se com una de les companyies líders en l’espai TravelTech a nivell global. Gràcies a les seves potents plataformes tecnològiques en el núvol, és un soci de confiança per als principals actors de l’ecosistema de viatges.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip