Manifest del Dia Internacional del Voluntariat 5 desembre 2017   “Vostès marquen el pas perquè l’Església estigui cada dia en el món … Vostès són les mateixes mans de Jesús …

Dia Internacional del Voluntariat


Manifest del Dia Internacional del Voluntariat

5 desembre 2017

 

“Vostès marquen el pas perquè l’Església estigui cada dia en el món …

Vostès són les mateixes mans de Jesús al món.

El seu testimoni ajuda a canviar el curs de la vida

de moltes persones, de moltes famílies i de moltes comunitats.

El seu testimoni els ajuda a canviar el curs del seu propi cor “.

Papa Francesc

Del missatge a l’Assemblea General de Càritas Internationalis, maig 2015

Dia del Voluntariat, Càritas vol donar les gràcies a tantes persones compromeses que es donen a si mateixes per ajudar els altres. Persones que posen el seu granet de sorra per millorar el món en què viuen. Persones que no queden indiferents davant el sofriment del seu proïsme i es mobilitzen, s’impliquen, es posen mans a l’obra.

En aquests temps on hi ha tantes situacions injustes que provoquen pobresa, exclusió i vulneració de Drets, volem reconèixer la entrega de tantes persones que, des de la seva opció de voluntariat, estan sent LLUM D’ESPERANÇA amb la seva solidaritat, gratuïtat, fraternitat i compromís.

El compromís és pel voluntari de Càritas una manera de ser, de relacionar-se, d’entendre la vida i compartir-la creant fraternitat. Pel voluntari de Càritas, la solidaritat no és un sentiment de vaga compassió o de superficial tendresa cap als mals de tantes persones properes i llunyanes, al contrari, és la determinació ferma i perseverant en el bé comú.

El voluntariat està cridat a  CREAR ESPAIS D’HUMANITAT i DE TROBADA, on les persones excloses, empobrides, ferides, oblidades … se sentin en FAMÍLIA, ACOLLITS, ESCOLTATS, SENTIN QUE SÓN IMPORTANTS PER ALGÚ.

Càritas agraeix i valora que els voluntaris prenguin partit en la història de la humanitat i es converteixin en agents de canvi capaços de posar la persona, al centre de la nostra mirada, paraula i acció. I com des del seu compromís prenen postura davant la realitat de tantes persones empobrides.

Si vivim entregats a aquest compromís de millorar la vida dels qui ho necessiten en el nostre entorn, estarem contribuint a millorar aquest món. Estarem fent possible un “cel nou i una terra nova on regnarà la justícia” (2P 3, 13).

 


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip