Enriqueta Garriga Gil (Maó 1926), Filla de la Caritat, tota una vida dedicada als pobres. Avui ens ha sorprès a tota la família de Càritas Menorca la noticia de la …

Enriqueta Garriga Gil, Filla de la Caritat, tota una vida dedicada als pobres.


Enriqueta Garriga Gil (Maó 1926), Filla de la Caritat, tota una vida dedicada als pobres.

Avui ens ha sorprès a tota la família de Càritas Menorca la noticia de la defunció de Sor Enriqueta Garriga, que va formar part de la nostra entitat des de 1982 fins 2008. I del consell diocesà d’aquesta casa entre els anys 1992 y 2008.

Es va incorporar a la congregació fundada per Sant Vicent de Paül en 1951, formada com a infermera, va treballar durant més de trenta anys en diversos hospitals de tota Espanya, però sempre amb el desig constant de servir de manera més pròxima als pobres, va decidir formar-se com a assistenta social.

En 1981, per motius personals és destinada a Menorca, on comença a col·laborar a la Casa d’Acollida de Maó, combinant el seu treball com a secretària del col·legi San José i com a assistenta social en AMUR i a partir de 1982 es va incorporar a l’àrea d’acció social de Càritas Diocesana de Menorca.

Dedicada a l’assistència social des de l’Ajuntament de Maó i des de Càritas, * “Per fi serviria als pobres realment, la qual cosa sempre havia volgut”, va posar en marxa serveis d’atenció domiciliària i va ser ferma impulsora dels serveis socials a la nostra illa.

En 2008 va deixar l’atenció en Càritas Menorca, però davant la necessitat de seguir al costat de qui més el necessitava va continuar vinculada a l’entitat cuinant per a les persones que acudien a la Casa d’Acollida, sempre acompanyant i escoltant a qui se li acostava.

En 2010 va rebre el premi Ramon Llull, per la seva llarga trajectòria en l’àmbit social.

* “Dono gràcies a Déu, a Maó he satisfet totes les meves aspiracions servint als pobres”.

La família de Càritas Menorca prega per la nostra germana i companya, i per a acompanyar a la seva família i congregació en el dolor i l’esperança de Jesús Ressuscitat. Al cel sia. Moltes gràcies per la teva dedicació, testimoni i servei a les persones més vulnerables i pel treball realitzat en Càritas Menorca, per una vida d’entrega al servei dels més pobres.

* entrevista Diari Menorca 2010.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip