Càritas va acompanyar en 2020 a 2.049 persones,mentre la Covid-19 dispara un 46% les demandes d’ajuda Càritas Menorca alerta sobre increment de les situacions de necessitat que ha provocat la …

Memòria 2020: afrontant nous reptes


Càritas va acompanyar en 2020 a 2.049 persones,
mentre la Covid-19 dispara un 46% les demandes d’ajuda

Càritas Menorca alerta sobre increment de les situacions de necessitat que ha provocat la crisi propiciada pel coronavirus, que s’ha traduït en un augment del 46% en les persones ateses a través dels programes d’Acolliment i Assistència. L’Informe 2020 de FOESSA ja alertava que la pandèmia ha anul·lat en només dos mesos l’efecte de la recuperació i hem tornat a les xifres del pitjor moment de l’última crisi.

Avui en roda de premsa s’ha presentat la Memòria 2020 de Càritas Menorca, on es reflecteix tota l’activitat duta a terme durant els últims mesos, en els programes d’Acció Social, Economia Solidària, Cooperació i Animació Comunitària, i també rendeix comptes de gestió econòmica d’aquest últim any.

La roda de premsa ha comptat amb les intervencions del bisbe de Menorca, Mons. Francesc Conesa, el director de Càritas, Gabriel Pons i el secretari general i delegat episcopal Guillem Ferrer.

Impacte del coronavirus

Segons les dades d’aquesta memòria en l’últim any, marcat per la crisi social i sanitària de la Covid19, Càritas ha acompanyat a 2.049 persones, el que suposa 3.248 beneficiaris, si comptem amb la resta de nucli familiar, un increment del 46%.

S’han gestionat 13.613 respostes des de totes les àrees d’actuació de l’entitat, un 20% més que l’any anterior, tota aquesta activitat ha estat possible gràcies a l’equip tècnic i al compromís dels 322 voluntaris que són la base essencial de l’acció de Càritas.

En els serveis d’aliments que es coordinen des de les parròquies de tota l’illa, s’ha atès 916 famílies, dels quals un 28,4% són persones que acudeixen per primera vegada a Càritas.

Perfil de les persones acompanyades

El principal perfil que ha acudit als serveis són dones (un 61%) d’entre 45 i 64 anys, les llars principalment estan composts per parelles amb menors a càrrec seu o persones soles.

Habitatge

Durant un any marcat per la necessitat del confinament i la rebaixa en la mobilitat de les persones, volem posar el focus també en l’atenció a les persones sense llar, especialment exposades davant l’impacte del coronavirus i vulnerables davant aquesta situació, Càritas ha acompanyat a 34 persones mitjançant les places disponibles en els 3 pisos socials que gestiona a Menorca i la casa de temporers de Càritas parroquial de Ferreries. Dins del programa d’acompanyament en drets, també s’ha atès 222 persones, en habitatge, salut i educació.

Fons diocesà de solidaritat, gràcies a aquesta iniciativa de suport a les famílies en qüestions d’habitatge i subministraments, s’ha pogut acompanyar a 210 famílies, i lliurat 259 ajudes, principalment dirigides al lloguer d’habitatge.

Economia solidària i promoció d’ocupació

Els programes d’ocupació han acompanyat a 786 persones, que han estat acompanyades en els serveis d’orientació i intermediació laboral, els tallers prelaborals tant en el projecte Mestral com en el projecte Arbres d’Algendar, i 36 participants van realitzar itinerari sota un contracte d’inserció en Mestral Inserció i Medi Ambient, empresa d’Economia Social promoguda per Càritas, de tots ells 93 (un 12%) van accedir a un lloc de treball en el mercat laboral ordinari.

Recursos gestionats

Els efectes sanitaris, socials i econòmics han estat devastadors, Càritas ha respost amb la gestió de 2.027.313,40 €, aplicant el percentatge més gran dels mateixos en els programes de promoció d’ocupació, acció social i ajudes d’emergència.

GRÀCIES
Després d’un any complicat i dur per a tots, es moment de donar les  GRÀCIES.

Gràcies a tots els nostres voluntaris i voluntàries i treballadors, que han estat al peu del canó en aquest any tan difícil, i que continuen estant.

Gràcies a parròquies, donants, col·laboradors, empreses amb cor, administracions, entitats… sense vosaltres no seria possible acompanyar a qui més ens necessita.

Gràcies a tots els que us heu sumat per a donar-nos suport i acostar l’espatlla, benvinguts!.

Descarregar Memòria 2020


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip