Aquest cap de setmana ens hem reunit per recordar als nostres germans Sirians, que porten vivint 6 anys el conflicte. Gràcies a tots per acompanyar-nos. Síria es veu sacsejada per …

Menorca recorda a Síria


Aquest cap de setmana ens hem reunit per recordar als nostres germans Sirians, que porten vivint 6 anys el conflicte. Gràcies a tots per acompanyar-nos.

Síria es veu sacsejada per una brutal guerra civil des de març de 2011.

El conflicte ha creat una enorme crisi humanitària i segueix destruint vides. Càritas treballa per un món on l’amor i la justícia puguin prosperar, i on es respecti la dignitat de la persona humana.

Síria s’ha convertit en la major emergència per Càritas, gairebé 13,5 milions de persones en Síria necessiten ajuda, 6,5 milions han estat desplaçades internament, gairebé 4,8 milions de persones són refugiats, obligats a fugir a països veïns. Més de 230.000 persones han estat assassinades i milers més han estat ferides en el conflicte que dura ja sis anys.

El Papa Francesc segueix amb atenció la crisi i ha demanat que es posi fi als combats. Així mateix, ha ressaltat l’assistència que Càritas ofereix als sirians, independentment de la seva ètnia o el seu credo religiós, com la millor manera de contribuir a la pau.

La campanya # peacepossible4syria de Càritas Internationalis demana a totes les parts que es permeti l’accés humanitari a tot el país per arribar als necessitats.

Milions de persones estan en una angoixant situació de necessitat urgent. Prego constantment per la pau i la fi dels turments i les injustícies. Ens deia el Papa Francesc (al setembre de 2015)
Deixem de banda la cobdícia i l’interes personal en nom del sofriment. Treballem per la pau.- Ens recordava el Cardenal Luis Antonio Tagle, President de Càritas Internationalis (març de 2016)
Sabem que hi ha molts reptes, però avui estem aquí per “RECORDAR”, que Síria no es converteixi en un conflicte oblidat, per reflectir i UNIFICAR les veus de moltes persones de tot Europa, exigint un alto al foc immediat i efectiu i una disminució de les hostilitats en el país, i demanant als nostres governs que es comprometin per arribar a una resolució política del conflicte que sigui efectiva i duradora.

Volem la Pau i volem que les persones que pateixen la guerra, es sentin recolzats per Càritas a tot el món, per això ara us convidem a pregar amb nosaltres.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip