El 60% de les persones acompanyades són dones i el 40% homes. Els serveis de MMU incideixen en les bretxes de salut identificades en la zona, tenint com a base les troballes dels Grups Nacionals de Treball de Salut [copresidides per ACNUR i el Ministeri de Salut de Líban] del qual Càritas Líban participa, i del treball i l’experiència de Càritas Líban en les zones d’intervenció assenyalades.
Aquest projecte està dissenyat per a complementar els esforços d’altres actors humanitaris en els districtes de Bekaa i del Nord, responent així a les creixents necessitats dels refugiats i també de la comunitat d’acolliment, agreujades notablement des de l’inici dels incidents d’octubre 2019 i en l’actualitat davant la crisi soci sanitària COVID19.
Ens trobem amb un context de crisi econòmica, saturació dels serveis oferts pels titulars d’obligacions i augment de població refugiada (12% del total de la població) i amb això l’agreujament de la situació dels grups més vulnerables.
El projecte, per tant, contribueix a l’estratègia desenvolupada pel Ministeri de Salut libanès (MOPH) i l’ACNUR per a garantir l’accés a la salut i millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta crisi humanitària. Està totalment alineat amb la recent política i estratègia de desenvolupament de MOPH en el sector de la salut, els principals pilars de la qual de l’estratègia 2017-2020 són la millora de la salut col·lectiva i la cobertura universal de l’atenció de la salut.
Per tant, aquest projecte ajuda a garantir la complementarietat dels serveis i la provisió de serveis de salut accessibles, mitjançant les 2 Unitats mèdiques mòbils, a comunitats remotes sirianes i libaneses.